r0nn!e píše:No dobrá, ale když to velký zkreslení třeba potřebuje?? Že má gain na plno a šumí mu to zatraceně hodně, tak to je imho problém zejména snímačů zrovna na jeho kytaře konkrétně. Kvalitní snímače ten šum výrazně zredukují. A ten nezredukovaný šum se dá krásně típnout věcičkou zvanou: noisegate. Ačkoliv ten šum bude po výměně za adekvátní snímače fakt jak nic. Ten se někde na koncíku ztratí v šumu kterej bude produkovat obecenstvo.
jo, na koncertu je to vklidu, ale ve zkušebně je šum dost velký sviňstvo, pomalu se ani neslyšíme někdy:D takže za mě určitě kvalitní snímače, to je základ(ale mě to šumí i s docela kvalitníma snímačema...) a potom nějakej noise gate. Případně možná použít krabku s větší gainovou rezervou, protože mám pocit že od určitý hranice efekty nepřidávaj zkreslení, ale jenom šum, ale ono to zní trochu víc zkresleně:D
edit: navíc další věc je to, že při takovým zkreslení šumí hrozně i ta krabka, já třeba když sem zkoušel dát ML-2 zkreslení naplno(a to už je fakt extremni masakr:D) tak sem nemel rozdil mezitim jestli mam ztlumenou kytaru přes volume a nebo vytažený volume a utlumenou rukou, takže snímačema to nemusí bejt...jenom takova poznámka že někdy to jinak než noise gate a podobnýma věcma vyřešit nejde