John Frusciante

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nejsme warez forum, tak se tady podle toho chovejte.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Empyrean

Příspěvek od Empyrean »

Mno..abych to uvedl na pravou míru tak si barák zapálil, ač sjetej, tak jen z toho důvodu, že v něm bydleli démoni (a v jeho hlavě) a on je chtěl vyhnat...jo, moc fetoval, třeba tohle už byl úplný vrchol (abych tak řekl, i přesto, že byl na sr*čky..bylo cítit že umí a s intrem si hrál po svým...ale ty bg vokaly na konci to byl konec...už si v roce 92 dělal co chtěl...i anthony kvůli němu upravil za chodu tempo...)
http://www.youtube.com/watch?v=CKhdBENJTPk
Jo a kdyby někoho něco málo zajímalo tak John si zprovoznil novej blog http://www.johnfrusciante.com
---
jo a na konci..právě v partu s vokály "under the bridge downtown" tam má na ty akordy jednak dist. a pak co ? chorus ?
---
a ještě známý epický intro ze Slane Castle...(mě to tak příjde, před tou hudbou se cítím malý)http://www.youtube.com/watch?v=NkRVxRtola4
a ty jeho covery jsou taky boží, i ty Nirvanový..(Lounge Act...)
http://www.youtube.com/watch?v=0F77SKu4ysk
---
jo a ještě jsem udělanej z jeho vejšek..ty mě taky dost berou
http://www.youtube.com/watch?v=-tKQWvNZT0k
tady je snad jediná chyba co kdy udělal..
---
sry za spam a editovani napetkrat :D
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Sem zvědavý, jestli se od Johna ještě dočkáme nějaké sólové desky, když si teď dali kluci z RHCP na rok pauzu...
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Mě zase zajímá, kolik kytaristů by složilo tolik geniální hudby, kdyby nefetovali ... si vemte, kolik jich bylo .. v podstatě každej druhej slavnej kytarista byl fetka .. Frusciante, Hendrix, Cobain atd. .... jestli to ti co nefetujou nemaj náhodou těžší :)

( a nejenom kytaristi, v podstatě všichni hudebníci ..)
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

Empyrean píše:a ještě známý epický intro ze Slane Castle...(mě to tak příjde, před tou hudbou se cítím malý)http://www.youtube.com/watch?v=NkRVxRtola4
---
jo a ještě jsem udělanej z jeho vejšek..ty mě taky dost berou
http://www.youtube.com/watch?v=-tKQWvNZT0k
tady je snad jediná chyba co kdy udělal..
jj to intro mě taky bere... aj Flea tam hraje parádně...

Jinka ty výšky zas není nic tak super když to šidí tím falzetem ale to je jeho styl...třeba Wind Up Space *IN LOVE*
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
SmallRabit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SmallRabit »

Kamahl píše:Sem zvědavý, jestli se od Johna ještě dočkáme nějaké sólové desky, když si teď dali kluci z RHCP na rok pauzu...
Od Johna se desky dočkáme, měla by vyjít nějak příští rok, na base je Flea a za bicíma Johnův věrnej kámoš Josh Klinghoffer, tak sem zvědav.
...
weselow

Příspěvek od weselow »

vikicek píše:Mě zase zajímá, kolik kytaristů by složilo tolik geniální hudby, kdyby nefetovali ... si vemte, kolik jich bylo .. v podstatě každej druhej slavnej kytarista byl fetka .. Frusciante, Hendrix, Cobain atd. .... jestli to ti co nefetujou nemaj náhodou těžší :)

Nevim, kdo to řek, možná někdo z tohohle fóra :) , ale hudba v který nejsou drogy je s****a :)
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

weselow píše:
vikicek píše:Mě zase zajímá, kolik kytaristů by složilo tolik geniální hudby, kdyby nefetovali ... si vemte, kolik jich bylo .. v podstatě každej druhej slavnej kytarista byl fetka .. Frusciante, Hendrix, Cobain atd. .... jestli to ti co nefetujou nemaj náhodou těžší :)

Nevim, kdo to řek, možná někdo z tohohle fóra :) , ale hudba v který nejsou drogy je s****a :)
ou :-( :lol:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Empyrean

Příspěvek od Empyrean »

Ono teď jde taky o to, co považuješ za "fetování" či "braní drog" - jestli to musí být v určitých obdobích úplná troska - viz. JF,KC a moc moc dalších - a nebo jestli člověk co semtam zahulí semtam lupne LSD a vobčas si dá lajnu, dvě...Podle mého názoru tam až tak moc markantní rozdíl nebude, nehledě na to že druhý zmiňovaný typ může normálně fungovat a riziko závislosti je u něj snad skoro nulové, ale hudbu to podle mě taky ovlivní...A koneckonců, i blbý cigáro ti nakopne mozek :) , ne každý musí nutně skončit kousek od smrti, ne každý snad musí vstát z mrtvých jako JF :D (tím tu nikoho k ničemu nenabádám, o užívání návykových látek mluvím čistě hypoteticky)
weselow

Příspěvek od weselow »

Axel: Tos byl ty..? :D

Empyrean: Trochu zbytečně to rozebíráš :P :lol:
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Empyrean: Ale o to vůbec nešlo, jestli fetuje hodně nebo málo. Šlo o to, že třeba spoustu těch písniček psali zfetovaný, a kdyby byli střízliví tak možná nic z jejich tvorby nezaujme :)

... ale musim říct, že tvůj úryvek "vobčas si dá lajnu, dvě" a "a riziko závislosti je u něj snad skoro nulové" mě docela pobavil :)
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Empyrean

Příspěvek od Empyrean »

vikicek: No já to právě tak myslel...A koneckonců - myslím že mnohdy vyjadřování "feťáků" (ať v instrumentální tak hlasové podobě) může být vnímáno jako nesmysly nebo tak...ale vem si třeba jen takový chili peppers...To je aspoň hudba o který se musí přemýšlet, stejně jak Nirvana...Žádný jednoznačný "když jsem šel na s****y domů álejí plnou zblitejch stromů" nebo jak jsem to kdesi slyšel...a v tom je kouzlo hudby "feťáků"...A lidi, ruku na srdce, kdo to nikdy nezkusil...Koho právě v těchto stavech nelíbají můzy ze všeho nejvíc... :D
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Empyrean píše:vikicek: No já to právě tak myslel...A koneckonců - myslím že mnohdy vyjadřování "feťáků" (ať v instrumentální tak hlasové podobě) může být vnímáno jako nesmysly nebo tak...ale vem si třeba jen takový chili peppers...To je aspoň hudba o který se musí přemýšlet, stejně jak Nirvana...Žádný jednoznačný "když jsem šel na s****y domů álejí plnou zblitejch stromů" nebo jak jsem to kdesi slyšel...a v tom je kouzlo hudby "feťáků"...A lidi, ruku na srdce, kdo to nikdy nezkusil...Koho právě v těchto stavech nelíbají můzy ze všeho nejvíc... :D
No abych byl upřímný, zrovna u tý Nirvany jsou takový písničky, kde Cobain už podle mě jen tak hystericky ječí (nevím přesně názvy, Nirvanu zas tak moc neposlouchám) a opravdu mi to připadá nesmyslné :)
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Empyrean

Příspěvek od Empyrean »

No já si to nemyslím, myslím si, že narážíš asi na song "Tourette's" http://www.youtube.com/watch?v=UvmMKKuQ_Ew kretej pokaždý zpíval Kurt jinak, pokaždý měl jiný text...(studiová verze je opravdu jak pouhý řvaní...) a pokud na vály jako Mexican Seafood či Hayrspray Queen, tak to je podle mě skládaný tak aby to bylo co největší psycho :twisted: BTW. Tourette's i když nemá jakoby text dává smysl (já našel ten, že song je pojmenovaný podle Tourettova syndromu, který se vyznačuje motorickými a vokálními tiky(právě pouhej křik), závadami a poruchami pozornosti či hyperaktivitou.) Ale možná jen hledám světlo ve tmě :wink:
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

weselow píše:Axel: Tos byl ty..? :D
ne, ale dělám hudbu bez fetu :D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

když jsme u toho ječení... "my smile is a rifle uaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..."
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
simonwalker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od simonwalker »

Stejne si myslim ze by pro me Frusciante byl 20x lepsi kytarista kdyby nefetoval. Pro me jakejkoliv kytarista kterej fetuje proste neni zas tak super. Je to takovy ubohy spolehat na drogy.
Empyrean

Příspěvek od Empyrean »

simonwalker: Pro mě je zas lepší takhle - tady je vidět jak obrovskou sílu s sobě takový člověk má...A všeobecně k hudbě a drogám se taky hodí verš od redhotů.. ("Destruction leads to a very rough road
But it also breeds creation") :roll:
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

simonwalker píše:Stejne si myslim ze by pro me Frusciante byl 20x lepsi kytarista kdyby nefetoval. Pro me jakejkoliv kytarista kterej fetuje proste neni zas tak super. Je to takovy ubohy spolehat na drogy.
Možná ne... Podívej se, jak byli aktivní/kreativní třeba takoví Megadeth v 80. letech, kdy fetovali, jak prasata... Dnes už tuším nefetují a jejich hudba je celkem jiná, než kdysi... Jinak to, že John fetuje/fetoval jsem nevěděl. Přesto je to skvělej kytarista...
simonwalker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od simonwalker »

Prejdák píše:
simonwalker píše:Stejne si myslim ze by pro me Frusciante byl 20x lepsi kytarista kdyby nefetoval. Pro me jakejkoliv kytarista kterej fetuje proste neni zas tak super. Je to takovy ubohy spolehat na drogy.
Možná ne... Podívej se, jak byli aktivní/kreativní třeba takoví Megadeth v 80. letech, kdy fetovali, jak prasata... Dnes už tuším nefetují a jejich hudba je celkem jiná, než kdysi... Jinak to, že John fetuje/fetoval jsem nevěděl. Přesto je to skvělej kytarista...
Prave rikam pro me, protoze bych pak vedel ze je tak dobrej bez toho aby pouzival takovy svinstvo.
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“