Čistě z fyzikálního hlediska: magnetický snímač snímá změnu magnetického pole kolem struny. Magnetické pole mají kolem sebe (již ze své podstaty) všechny kovové předměty (některé více, např. litinové radiátory, ve kterých je hodně železa; některé méně - hliníková lžička kolem sebe nemá téměř žádné). Rozkmitem struny dochází i ke změně magnetického pole kolem ní (= přemístí se předmět, přemístí se i pole).
Rybářské vlasce či dámské punčochy kolem sebe magnetické pole nemají (možno ověřit zkouškou feritovým magnetem). Tudíž je asi vcelku jasné, že na ani na nylon struny to fungovat nebude (a ta trocha stříbra či čehokoliv jiného, čím jsou opletené basové struny, to fakt moc nevytrhne).
elektroakustika - klasika
Pravidla fóra
Se neomlouvej, jsem to taky kdysi nevědělGerald píše:Aha, tak to je jasný...Sorry.
Ono piezo snímače zvuk zkreslují a nevýrazně přenášejí basy (zas na druhou stranu nechytají vazbu z reproduktorů či odposlechů ... alespoň nevím o nikom, kdo by si stěžoval). Proto se do některých kytar dává i malý mikrofon na husím krku. Tato kombinace dokáže zvuk el. akustické kytary přenést docela věrně, co jsem měl možnost slyšet. Tento typ věciček do svých kytar (bavíme-li se o relaci 5-7 tisíc) dává Cort, o jiných nevím. Většinou mají jen piezo.
Avšak v této oblasti zběhlý nejsem, tudíž nemohu poradit (já se teď též sháním po elektroakustické španělce, takže sháním rozumy kde se dá
Nicméně já jsem byl jedním prodejcem nalomen, že bych si mohl nechat "vyrobit" kytaru u Strunalu - prý jim stačí říct co chceš... ...ale pravda, že asi za své peníze nebudeš moci dostat tolik jako kdybys koupil jen sériovou kytaru z Asie.
Tak stejně pořád nevím...
hrál někdo na tento kus?: http://musiccenter.cz/Ibanez-EWN30SYE-NT/:3:31351
hrál někdo na tento kus?: http://musiccenter.cz/Ibanez-EWN30SYE-NT/:3:31351
Lakland skyline 55-02
EBS HD350
EBS neo-112 (2x)
-----------------------------------
EBS HD350
EBS neo-112 (2x)
-----------------------------------
- miraslozil
eMko píše:Se neomlouvej, jsem to taky kdysi nevědělGerald píše:Aha, tak to je jasný...Sorry.. Já akorát občas chytám rejpavou, víš jak
.
Ono piezo snímače zvuk zkreslují a nevýrazně přenášejí basy (zas na druhou stranu nechytají vazbu z reproduktorů či odposlechů ... alespoň nevím o nikom, kdo by si stěžoval). Proto se do některých kytar dává i malý mikrofon na husím krku. Tato kombinace dokáže zvuk el. akustické kytary přenést docela věrně, co jsem měl možnost slyšet. Tento typ věciček do svých kytar (bavíme-li se o relaci 5-7 tisíc) dává Cort, o jiných nevím. Většinou mají jen piezo.
Avšak v této oblasti zběhlý nejsem, tudíž nemohu poradit (já se teď též sháním po elektroakustické španělce, takže sháním rozumy kde se
dá).
Piezo snímače vazbu chytají a to dost,záleží na velikoszi nástroje.
Nicméně já jsem byl jedním prodejcem nalomen, že bych si mohl nechat "vyrobit" kytaru u Strunalu - prý jim stačí říct co chceš... ...ale pravda, že asi za své peníze nebudeš moci dostat tolik jako kdybys koupil jen sériovou kytaru z Asie.