? Gibson nebo ESP-LTD ?
Pravidla fóra
? Gibson nebo ESP-LTD ?
Chtěl bych znát váš názor.Koupili byste si Gibsona - http://kytary.cz/gibson-les-paul-studio ... 26:0:0:1:0 nebo LTD - http://kytary.cz/esp-ltd-elektricka-kyt ... 26:0:0:1:0 ..Hraju Rock,hardrock,punk....Budu rád za každý názor..diky
- LarryColl
- Kontaktovat uživatele:
Ze je to pekná blbost si nemyslim , rekni mi kolik punkovych ,rockovych nebo hard rockovych kapel ma na kytarach EMG? ja myslim ze moc jich nebude nedokazu si teda predstavit slashe, page, apod jak na ne hrajou, nerikam ze by na to NESLY ale ty gibsonacky jsou osvedcena klasika a nezkousej mi rikat ze EMG nejsou delany spise na vetsi zkreslení...
Nepijte vodu... p*caj v ni ryby:)
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
když já vybíral kytaru držel jsem třeba epinu prophecy, která má EMG, a je pravda že má jiný charakter zvuku, ale určitě bych nerekl ze je jen do metalu nebo něčeho kde je potřeba brutální zkreslení, když se trochu stáhlo volume, tak bych na kobyle uzasný clean, a s trochou gainu to byl baječnej crunch......
jde jen o to co se komu líbí, a zbytečně nemantinelovat, a říkat "jooo tenhle snímač je na metal, a tenhle, tenhle je víc heavy, tak ten bude na heavy metal, juj, a tenhle je zase na jazz"
skus si radši zahrát, a dej na vlastní pocit z hraní
jde jen o to co se komu líbí, a zbytečně nemantinelovat, a říkat "jooo tenhle snímač je na metal, a tenhle, tenhle je víc heavy, tak ten bude na heavy metal, juj, a tenhle je zase na jazz"
skus si radši zahrát, a dej na vlastní pocit z hraní
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
- Adamz Asah
- Kontaktovat uživatele:
Mě se zdá, že ten Gibson bude univerzalnější, vzal bych tedy toho Gibsona ...
A na tvůj styl, jak by smet ...
A na tvůj styl, jak by smet ...
Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
Myslet a vědět je dost velkej rozdíl.LarryColl píše:Ze je to pekná blbost si nemyslim...
Takže počet nemetalových kapel s EMG = ukazatel zvuku. Aha! To jsem nevěděl.LarryColl píše:...rekni mi kolik punkovych ,rockovych nebo hard rockovych kapel ma na kytarach EMG?
Tak já si to představit dovedu, v případě, že by oba nebyli pod smlouvou s Gibsonem. Ale to je jen spekulace a taky proč by hráli na EMG, když mají Gibson snímače, které nejsou o nic míň kvalitní.LarryColl píše:...ja myslim ze moc jich nebude nedokazu si teda predstavit slashe, page, apod jak na ne hrajou, nerikam ze by na to NESLY ale ty gibsonacky jsou osvedcena klasika
Já jsem v životě nic takového neřekl ani nenapsal, a ani se nechystám, protože EMG jsou špička v hi-gain zvucích.LarryColl píše:...a nezkousej mi rikat ze EMG nejsou delany spise na vetsi zkreslení...
Dogma sem, dogma tam.....
- LarryColl
- Kontaktovat uživatele:
Sorry tak ja se omlouvam ze jsem vubec psal... a mimochodem nepsal jsi v prvnim prispevku ze je blbost ze emg jsou dobre spis na vetsi zkresleni ? mi pripada ze kazdou chvili si myslis neco jinyho... a jinak nemluv mi tu o dogmatech emg jsou skvely snimace mam je na dvou kytarach ale proste na tyhle styly bych si je asi nevzal a ano podle me pocet kapel ktere na ne hrajou jsou podle me castecne ukazatelem kvality zvuku. A myslet znamená h***o vědět? Bohužel nevim vše a asi s tim ani nic neudelam to co jsem napsal byl muj nazor nikde jsem tam nenapsal ze je to pravda pravdouci tak mi rekni v cem je tvuj problem?
Pánové nehádejte se nám tady
stejně je to depata, která nemá konce. Jestli máte osobní zkušenosti se snímači co jsou na těch kytarách tak napiště jak hrajou. Ať autor co to tu založil má víc info.
Jinak já osobně bych taky volil Gibsona. Ovšem pouze kvůli tomu, že se mi víc líbí. Nehrál jsem ani na jednu takovou kytaru.
Jinak já osobně bych taky volil Gibsona. Ovšem pouze kvůli tomu, že se mi víc líbí. Nehrál jsem ani na jednu takovou kytaru.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Ano psal, ale ty jsi to napsal jako: EMG výhradně na hi-gain, co není hi-gain, nemá mít s EMG nic společného, proto musíš koupit Gibson, protože na ESP by sis to nedal. Tak jsem já tvůj příspěvek pochopil. Samozřejmě že EMG jsou nejlepší ve velkém kreslení, ale zároveň jsou super i na cokoliv jiného. To je jejich výhoda a fakt, kterej málo kdo ví a ty by jsi to měl vědět taky, když máš teda 2 kytary s EMG. Mluvím o aktivních EMG ne pasivních. Na pasivní jsem jaktěživ nehrál.LarryColl píše:...a mimochodem nepsal jsi v prvnim prispevku ze je blbost ze emg jsou dobre spis na vetsi zkresleni ?
- LarryColl
- Kontaktovat uživatele:
Nemá cenu se tady hádat kdyžtak SZ, autorovi tématu takhle moc nepomůžeme a jinak je tam napsáno SPÍŠE na větší zkreslení ne jen a pouze...r0nn!e píše:Ano psal, ale ty jsi to napsal jako: EMG výhradně na hi-gain, co není hi-gain, nemá mít s EMG nic společného, proto musíš koupit Gibson, protože na ESP by sis to nedal. Tak jsem já tvůj příspěvek pochopil. Samozřejmě že EMG jsou nejlepší ve velkém kreslení, ale zároveň jsou super i na cokoliv jiného. To je jejich výhoda a fakt, kterej málo kdo ví a ty by jsi to měl vědět taky, když máš teda 2 kytary s EMG. Mluvím o aktivních EMG ne pasivních. Na pasivní jsem jaktěživ nehrál.LarryColl píše:...a mimochodem nepsal jsi v prvnim prispevku ze je blbost ze emg jsou dobre spis na vetsi zkresleni ?
Re: ? Gibson nebo ESP-LTD ?
Řekl bych, že je to tvůj boj. Klasika/Moderna. Sám si vyber.Firemany píše:Chtěl bych znát váš názor.Koupili byste si Gibsona - http://kytary.cz/gibson-les-paul-studio ... 26:0:0:1:0 nebo LTD - http://kytary.cz/esp-ltd-elektricka-kyt ... 26:0:0:1:0 ..Hraju Rock,hardrock,punk....Budu rád za každý názor..diky
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Re: ? Gibson nebo ESP-LTD ?
LarryColl: jo v cajku, nebudem se tady přetahovat o slova.
vikicek: true, true.r0nn!e píše:Teď je na tobě, jestli chceš vypadat s Gibsonem víc klasicky, nebo s ESP víc ''exkluzivně.''
budu hodnotit jenom co se tyka vzhledu a to je prome esp ltd.. gibson uz mi prijde hodne ohranej a proste ta esp ltd je fakt mmmm
jinak jsem vetsi klasik a strasne se mi paci tahle http://www.musiccenter.cz/LTD-ESP/LTD-E ... e/:3:24652 ach
No ESP-LTD - Elektrická kytara EC-1000 s EMG snimacema bych na rock, Punk moc nevsazel. Mam ESP-LTD EX 400 se stejnyma snimacema jako je vte EC-1000 a musim rict, ze na rock to rozhodne neni ... Ja osobne hraju Melodic Dead Metal s Line6 UberMetal a nedokazu si predstavit jak na takovych snimacich se da hrat punk a rock ... nevim ale poradim ti jedno ... do EMG nechot pokud chces hrat punk ... 
Aha ... tady jde videt, jak se dokaze nekdo prit o neco cemu pomalu ani nerozumi ... Ty asi nechapes ze EMG ma docela velike skresleni coz skolni punkovaci moc nepotrebuji ... Punk, rock apod ... bych spise hral na Duncanech ... Nevim mozna mas pravdu. Ja netvrdim ze na tech snimacich se neda hrat punk, ale ja osobne bych to na tech snimacich nehral a koupil bych uz neco co se na to vazne hodi ... Proc kupovat boty na behani kdyz chci jit do hor ?r0nn!e píše:Já ti poradím, zkus si nakroutit rockovej, crunchovej zvuk namísto tvého ''dead![]()
![]()
'' metalu a možno uslyšíš to co jsi doteď neslyšel.
- Regular John
Na EMG se dá hrát cokoliv, problém je spíš v tom, jak to bude znít
Na minulé kytaře jsem měl EMG-HZ snímače (nevím jaký je tam rozdíl oproti "obyč" EMG, asi to nebyly aktivky) a mělo to vyloženě metalový nádech, možná tam zněl ještě slušně i stonerrock, ale nějaký klasický rockový zvuk tam nebyl nic moc. Ty gibson snímače, které mám na SG jsou někde úplně jinde, sice na to nezahraju metal, ale má to krásný rockový zvuk, jaký bych z těch EMG-HZ nikdy nedostal.
- tallicaman
dle meho jde dostat podobny zvuk z obou snimacu, kdyz si pohrajes s korekcema, tak to ani nepoznas, jde jen o to, ze z emg dostanes vic(pokud jste si nevsimli, jde signal ztlumit pomoci volume na kytare...); bavim se ted o aktivnich verzich, ktere mam doma...
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH