Hrazda k bicím
Pravidla fóra
Hrazda k bicím
Zdravím, našel by se tu někdo, kdo si vyráběl na svoji bicí soupravu hrazdu??? Chystám se že si ji vyrobim, než si ji kupovat za nějakých 5000,-
Tak sem se jen chtěl zeptat, jestli by tu byl někdo kdo by poradil a nebo přihodil návod někde na netu jak to udělat....
Díky moc
Tak sem se jen chtěl zeptat, jestli by tu byl někdo kdo by poradil a nebo přihodil návod někde na netu jak to udělat....
Díky moc
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Re: Hrazda k bicím
Návod na to nemám, ale myslím, že to zase není tak těžké vyrobit. V zásadě by ti měla stačit chromovaná trubka v patřičné metráži, strojní pilka a pak křídlové matice+šrouby v chromovaném provedení, a pár hodin ve slévárně, kde by sis z hliníkového kompozitu odlil patřičné spojky, clampy a pamě´tové zámky. To tedy pokud bys kopíroval výrobek Gibraltartoby666 píše:Zdravím, našel by se tu někdo, kdo si vyráběl na svoji bicí soupravu hrazdu??? Chystám se že si ji vyrobim, než si ji kupovat za nějakých 5000,-
Díky moc
Pokud bys kopčil PEARL, pak je namísto kulatého průměru trubek jekl....
Taky by sis mohl objednat zakázkově ty komponenty u slovenské firmy MS STATIV....
Ne, vážně, pokud bys volil ktroukoliv variant, nejspíš se nedostaneš pod cenu originálu, při zachování 100% funkce, stability a takéaby to trochu vypadalo.
Sama mámtřídílnou rampu právě od Gibraltaru, která mě i s rameny a pžíslušenstvím vyšla na nějakou dvacítku tisíc, no vím, že se na to můžu spolehnout a celá sada vždy drží a nehne se to ani o milimetr...
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Monikad:hele moc plašíš na uvítanou!!
nechtěj abychom stahovali kalhoty když "brod je ještě hodně daleko" a kupovali předražený byť značkový krámy....
To co mělo původně od tebe vyznít jako výsměch bych bral vážněji než celou tvoji rampu za dvacítku...
kromě té návštěvy slévárny
to byl fakt vtip protože pár tvarů spojek lze nafrézovat z profilů nebo dokoupit a potřebu tohoto řešit návštěvou slévárny může uvažovat pouze amatér
takže: svépomocí se dostaneš hodně pod cenu originálu, platí pro lidi s fantazií a schopností tvořit
, právě spolupráce s MS STATIV mi přinesla spoustu zajímavých nápadů 
nechtěj abychom stahovali kalhoty když "brod je ještě hodně daleko" a kupovali předražený byť značkový krámy....
To co mělo původně od tebe vyznít jako výsměch bych bral vážněji než celou tvoji rampu za dvacítku...
kromě té návštěvy slévárny
to byl fakt vtip protože pár tvarů spojek lze nafrézovat z profilů nebo dokoupit a potřebu tohoto řešit návštěvou slévárny může uvažovat pouze amatér
takže: svépomocí se dostaneš hodně pod cenu originálu, platí pro lidi s fantazií a schopností tvořit
-
mapexdrummer
- Monikad
- Rádce
Těch úchytů tam mám víc a mám taky třídílnou. Ale prodejní cena základní rampy je nějakých 6.700 + k tomu 2 kusy bočních modulů po 3200,-, už to je přez "desítku!! A zbytek mám v těch ramenech, paměťových zámcích, clampech, atd...mapexdrummer píše:Jestli tě vyšla rampa na 20000 tak tos koupila hodně draho... Já jsem zastánce stojanů, ale kamarád si koupil rampu od Gibraltar, má třídílnou na ní asi 5 ramen + uchycení přechodů, a vyšla ho na necelých deset tisíc...
Možná že si to nějak výhodně koupil z druhý ruky... to pak možná o kus levněji seženeš, nebo teda ten tvůj kámoš.
Já raději nové kousky, se servisem a zárukou (i když u týhle firmy to nebývá potřeba), ale hodně hraju, dodtává to dost do těla, tak raději kvalitu a funglovou.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
pehve:
Souhlasim, že když je někdo šikula, dokáže cokoliv s rozhodně nižšíma nákladama.
Nicméně, chce to fakt velkou šikovnost a bohatý zkušenosti s takovou výrobou, chce to špičkový vybavení na takovou výrobu a i tak si to vyžádá výrobu minimálně tří exemplářů, než se tvůrci podaří odstranit všechny mouchy a drobnosti a než je to fakt dokonalý. KAŽDEJ, kdo se pustí do takový výroby, to na poprvý dost pomrví a až pak s dalšíma pokusama se mu daří to udělat fakt pořádně. Pak to samozřejmě zabírá hroznýho času a námahy, což je v zásadě ekvivalentní tomu, si na to prostě vydělat.
Ale pokud je to pro někoho hobby a bude ho ta výroba bavit, rozhodně s chutí do toho! Pak je to masakr a je radost obdivovat špičkově udělanej home-made.
Pokud má člověk jen trochu pochybnosti, s**t na to a vydělat si na pořádnou rampu. Samozřejmě ověřenou značku. Stabilní hardware je základ.
Souhlasim, že když je někdo šikula, dokáže cokoliv s rozhodně nižšíma nákladama.
Nicméně, chce to fakt velkou šikovnost a bohatý zkušenosti s takovou výrobou, chce to špičkový vybavení na takovou výrobu a i tak si to vyžádá výrobu minimálně tří exemplářů, než se tvůrci podaří odstranit všechny mouchy a drobnosti a než je to fakt dokonalý. KAŽDEJ, kdo se pustí do takový výroby, to na poprvý dost pomrví a až pak s dalšíma pokusama se mu daří to udělat fakt pořádně. Pak to samozřejmě zabírá hroznýho času a námahy, což je v zásadě ekvivalentní tomu, si na to prostě vydělat.
Ale pokud je to pro někoho hobby a bude ho ta výroba bavit, rozhodně s chutí do toho! Pak je to masakr a je radost obdivovat špičkově udělanej home-made.
Pokud má člověk jen trochu pochybnosti, s**t na to a vydělat si na pořádnou rampu. Samozřejmě ověřenou značku. Stabilní hardware je základ.
ano souhlas.
Myslel jsem to jako protiváhu názoru že udělat doma znamená úsměv a koupit draho je ok. Já jsem právě opačnýho názoru ale rozhodně to neznamená že bych byl proti originálům - spíše proti jejich cenám!!
Je mi jasný že na to někdo kašle ale vím že dost lidí vymejšlí jak ušetřit a kvalitu i dojem zachovat - proto chci říct že:
Kdo se aspon trochu podíval na ceny profilů (třeba TR Al 53x2 - cca 250 Kč/m) tak nechápe proč tak solit za origoš
Myslel jsem to jako protiváhu názoru že udělat doma znamená úsměv a koupit draho je ok. Já jsem právě opačnýho názoru ale rozhodně to neznamená že bych byl proti originálům - spíše proti jejich cenám!!
Je mi jasný že na to někdo kašle ale vím že dost lidí vymejšlí jak ušetřit a kvalitu i dojem zachovat - proto chci říct že:
není vždy pravda, ne každej používá metodu pokus-omyl, stačí se na výrobu trochu připravit, poptat materiál, zajistit obrobení nebo nákup spojek, koncovek, poradit se, googlit atdatd je to fakt o tom jak kdo chce se tomu věnovat a ušetřit, vždyť jde o výrobu "lešení" pro bicí, ne kytary nebo mikrofonu.KAŽDEJ, kdo se pustí do takový výroby, to na poprvý dost pomrví a až pak s dalšíma pokusama se mu daří to udělat fakt pořádně.
Kdo se aspon trochu podíval na ceny profilů (třeba TR Al 53x2 - cca 250 Kč/m) tak nechápe proč tak solit za origoš
-
mapexdrummer
Byla úplně nová... Myslím že to kupoval na Muzice...Monikad píše:Těch úchytů tam mám víc a mám taky třídílnou. Ale prodejní cena základní rampy je nějakých 6.700 + k tomu 2 kusy bočních modulů po 3200,-, už to je přez "desítku!! A zbytek mám v těch ramenech, paměťových zámcích, clampech, atd...mapexdrummer píše:Jestli tě vyšla rampa na 20000 tak tos koupila hodně draho... Já jsem zastánce stojanů, ale kamarád si koupil rampu od Gibraltar, má třídílnou na ní asi 5 ramen + uchycení přechodů, a vyšla ho na necelých deset tisíc...![]()
Možná že si to nějak výhodně koupil z druhý ruky... to pak možná o kus levněji seženeš, nebo teda ten tvůj kámoš.
Já raději nové kousky, se servisem a zárukou (i když u týhle firmy to nebývá potřeba), ale hodně hraju, dodtává to dost do těla, tak raději kvalitu a funglovou.
- Monikad
- Rádce
Takže s veletržní slevoumapexdrummer píše: Byla úplně nová... Myslím že to kupoval na Muzice...