Hrazda k bicím

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
toby666

Hrazda k bicím

Příspěvek od toby666 »

Zdravím, našel by se tu někdo, kdo si vyráběl na svoji bicí soupravu hrazdu??? Chystám se že si ji vyrobim, než si ji kupovat za nějakých 5000,-

Tak sem se jen chtěl zeptat, jestli by tu byl někdo kdo by poradil a nebo přihodil návod někde na netu jak to udělat....

Díky moc
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Hrazda k bicím

Příspěvek od Monikad »

toby666 píše:Zdravím, našel by se tu někdo, kdo si vyráběl na svoji bicí soupravu hrazdu??? Chystám se že si ji vyrobim, než si ji kupovat za nějakých 5000,-

Tak sem se jen chtěl zeptat, jestli by tu byl někdo kdo by poradil a nebo přihodil návod někde na netu jak to udělat....

Díky moc
Návod na to nemám, ale myslím, že to zase není tak těžké vyrobit. V zásadě by ti měla stačit chromovaná trubka v patřičné metráži, strojní pilka a pak křídlové matice+šrouby v chromovaném provedení, a pár hodin ve slévárně, kde by sis z hliníkového kompozitu odlil patřičné spojky, clampy a pamě´tové zámky. To tedy pokud bys kopíroval výrobek Gibraltar :D A nebo bys ty komponenty koupil originální.

Pokud bys kopčil PEARL, pak je namísto kulatého průměru trubek jekl....

Taky by sis mohl objednat zakázkově ty komponenty u slovenské firmy MS STATIV....

Ne, vážně, pokud bys volil ktroukoliv variant, nejspíš se nedostaneš pod cenu originálu, při zachování 100% funkce, stability a takéaby to trochu vypadalo.
Sama mámtřídílnou rampu právě od Gibraltaru, která mě i s rameny a pžíslušenstvím vyšla na nějakou dvacítku tisíc, no vím, že se na to můžu spolehnout a celá sada vždy drží a nehne se to ani o milimetr... :)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
pehve

Příspěvek od pehve »

Monikad:hele moc plašíš na uvítanou!! :roll:

nechtěj abychom stahovali kalhoty když "brod je ještě hodně daleko" a kupovali předražený byť značkový krámy....
To co mělo původně od tebe vyznít jako výsměch bych bral vážněji než celou tvoji rampu za dvacítku...
kromě té návštěvy slévárny :D
to byl fakt vtip protože pár tvarů spojek lze nafrézovat z profilů nebo dokoupit a potřebu tohoto řešit návštěvou slévárny může uvažovat pouze amatér :roll:

takže: svépomocí se dostaneš hodně pod cenu originálu, platí pro lidi s fantazií a schopností tvořit :wink:, právě spolupráce s MS STATIV mi přinesla spoustu zajímavých nápadů :!:
mapexdrummer

Příspěvek od mapexdrummer »

Jestli tě vyšla rampa na 20000 tak tos koupila hodně draho... Já jsem zastánce stojanů, ale kamarád si koupil rampu od Gibraltar, má třídílnou na ní asi 5 ramen + uchycení přechodů, a vyšla ho na necelých deset tisíc... :)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

mapexdrummer píše:Jestli tě vyšla rampa na 20000 tak tos koupila hodně draho... Já jsem zastánce stojanů, ale kamarád si koupil rampu od Gibraltar, má třídílnou na ní asi 5 ramen + uchycení přechodů, a vyšla ho na necelých deset tisíc... :)
Těch úchytů tam mám víc a mám taky třídílnou. Ale prodejní cena základní rampy je nějakých 6.700 + k tomu 2 kusy bočních modulů po 3200,-, už to je přez "desítku!! A zbytek mám v těch ramenech, paměťových zámcích, clampech, atd... 8)

Možná že si to nějak výhodně koupil z druhý ruky... to pak možná o kus levněji seženeš, nebo teda ten tvůj kámoš.
Já raději nové kousky, se servisem a zárukou (i když u týhle firmy to nebývá potřeba), ale hodně hraju, dodtává to dost do těla, tak raději kvalitu a funglovou. :)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Morbo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morbo »

pehve:
Souhlasim, že když je někdo šikula, dokáže cokoliv s rozhodně nižšíma nákladama.
Nicméně, chce to fakt velkou šikovnost a bohatý zkušenosti s takovou výrobou, chce to špičkový vybavení na takovou výrobu a i tak si to vyžádá výrobu minimálně tří exemplářů, než se tvůrci podaří odstranit všechny mouchy a drobnosti a než je to fakt dokonalý. KAŽDEJ, kdo se pustí do takový výroby, to na poprvý dost pomrví a až pak s dalšíma pokusama se mu daří to udělat fakt pořádně. Pak to samozřejmě zabírá hroznýho času a námahy, což je v zásadě ekvivalentní tomu, si na to prostě vydělat. :)
Ale pokud je to pro někoho hobby a bude ho ta výroba bavit, rozhodně s chutí do toho! Pak je to masakr a je radost obdivovat špičkově udělanej home-made.
Pokud má člověk jen trochu pochybnosti, s**t na to a vydělat si na pořádnou rampu. Samozřejmě ověřenou značku. Stabilní hardware je základ.
pehve

Příspěvek od pehve »

ano souhlas.
Myslel jsem to jako protiváhu názoru že udělat doma znamená úsměv a koupit draho je ok. Já jsem právě opačnýho názoru ale rozhodně to neznamená že bych byl proti originálům - spíše proti jejich cenám!!
Je mi jasný že na to někdo kašle ale vím že dost lidí vymejšlí jak ušetřit a kvalitu i dojem zachovat - proto chci říct že:
KAŽDEJ, kdo se pustí do takový výroby, to na poprvý dost pomrví a až pak s dalšíma pokusama se mu daří to udělat fakt pořádně.
není vždy pravda, ne každej používá metodu pokus-omyl, stačí se na výrobu trochu připravit, poptat materiál, zajistit obrobení nebo nákup spojek, koncovek, poradit se, googlit atdatd je to fakt o tom jak kdo chce se tomu věnovat a ušetřit, vždyť jde o výrobu "lešení" pro bicí, ne kytary nebo mikrofonu.
Kdo se aspon trochu podíval na ceny profilů (třeba TR Al 53x2 - cca 250 Kč/m) tak nechápe proč tak solit za origoš :twisted:
mapexdrummer

Příspěvek od mapexdrummer »

Monikad píše:
mapexdrummer píše:Jestli tě vyšla rampa na 20000 tak tos koupila hodně draho... Já jsem zastánce stojanů, ale kamarád si koupil rampu od Gibraltar, má třídílnou na ní asi 5 ramen + uchycení přechodů, a vyšla ho na necelých deset tisíc... :)
Těch úchytů tam mám víc a mám taky třídílnou. Ale prodejní cena základní rampy je nějakých 6.700 + k tomu 2 kusy bočních modulů po 3200,-, už to je přez "desítku!! A zbytek mám v těch ramenech, paměťových zámcích, clampech, atd... 8)

Možná že si to nějak výhodně koupil z druhý ruky... to pak možná o kus levněji seženeš, nebo teda ten tvůj kámoš.
Já raději nové kousky, se servisem a zárukou (i když u týhle firmy to nebývá potřeba), ale hodně hraju, dodtává to dost do těla, tak raději kvalitu a funglovou. :)
Byla úplně nová... Myslím že to kupoval na Muzice...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

mapexdrummer píše: Byla úplně nová... Myslím že to kupoval na Muzice...
Takže s veletržní slevou :idea: :D
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“