Trsátko? Ano či ne. A proč...
Pravidla fóra
No, ja si myslím že v některých případech je trsátko těžší např.
---------3--------------------
----------------------------
---------5---------------
to se musí utlumit, to je pak těžší
---------3---------------------
---------x------------------
---------5-------------------
Martin Šuk - Concert Guitar Master Grade 2013 smrk+ palisandr
Seagull S6 Folk, cedr + divoká třešeň
Fender Standard Telecaster + Dimarzio Ritchie Kotzen pickups
Roland AC-60 Rosewood
To je hovadina....co je na tym těžšího..navíc proč by někdo takhle hrál trsátkem...piranha90 píše:No, ja si myslím že v některých případech je trsátko těžší např.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
Já vím, že se to hraje trsátkem, sám to někdy používám, když chytnu trsadlo....jen že by mě to nenapadlo používat jako argument ohledně těžkosti..to je fukNesst píše:KIWI: Ale tohle se hraje i trsátkem... No ono to je v něčem těžší a v něčem zase ne. Pač prstama se to tlumí o něco hůř, trsátkem se to hůř trefuje (aspoň mně)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
- Kustomator
Jsem začátečník a hraju trsátkem. Dřív jsem se pokoušel něco hrát na elektriku tak mi to tak trošku zůstalo, líp se mi drží rytmus a celkově mám takový lepší pocit. Spousta lidí vidí ale trsátko jako něco podřadného tak se chci naučit něco zahrát i prstama. Záleží taky na stylu ale já mám rád něco trošku ostřejšího a tam mi šprclátko vyhovuje.
Basa: Apollo DGB-1350, Kombo: Kustom KBA30X, Struny: Jimi Hendrix 1202 XL, Trsátka: Jim Dunlop X-H, Kabely: Stagg
- Alcarmo
- Kontaktovat uživatele:
Jo, metal s trsadlem jo, dokonce můj oblíbený baskytarista Magnus Rosén hrál na koncertech s HammerFall vždy prstama, ale ve studiu jedině trsátko. Osobně musím přiznat že na rovné linky to má skutečně metalovější zvuk.Kustomator píše:Jsem začátečník a hraju trsátkem. Dřív jsem se pokoušel něco hrát na elektriku tak mi to tak trošku zůstalo, líp se mi drží rytmus a celkově mám takový lepší pocit. Spousta lidí vidí ale trsátko jako něco podřadného tak se chci naučit něco zahrát i prstama. Záleží taky na stylu ale já mám rád něco trošku ostřejšího a tam mi šprclátko vyhovuje.
A
Jestli někdo říkal že záleží na stylu, tak moc ne např Opeth nehrajou taky zrovna blues a hrajou prstama : http://www.youtube.com/watch?v=2G2jlXUkJ84
Kytary: Schecter Hellraiser V-1, akustika BaCH, Harley Benton stratocaster
Kombo: Line6 microspider, Peavey Valveking 212
Efekty: Beta aivin overdrive
Trsátka: Dunlop ultex 2.0
Heh... ja sm teprve zacatecnik hraju teprve chvili s zkousel sem jen prsty. Ale jak sem to tu cetl tak tu hodne lidi psalo ze je to proste trsadlem lehci. Asi to zkusim do zacatku taky
a jinak este stejne nehraju v kapele takze je mi to celkem jeno ale mam radeji spis ty prsty. Kdyz vidim jak nekdo hraje trsatkem tak se me ten zvuk proste nelibi jak s prstama. 
Re: A
To je taky dost o zvyku.... ale nechapu jak se nekomu toto muze libit vzdyt ten zpevak... to ani neni zpev ale to je muj nazor....Kimi píše:Jestli někdo říkal že záleží na stylu, tak moc ne např Opeth nehrajou taky zrovna blues a hrajou prstama : http://www.youtube.com/watch?v=2G2jlXUkJ84
Třeba mě se to líbí, ale ke konci zpívá normálnim hlasem!lahy píše:To je taky dost o zvyku.... ale nechapu jak se nekomu toto muze libit vzdyt ten zpevak... to ani neni zpev ale to je muj nazor....Kimi píše:Jestli někdo říkal že záleží na stylu, tak moc ne např Opeth nehrajou taky zrovna blues a hrajou prstama : http://www.youtube.com/watch?v=2G2jlXUkJ84
Kytary: Schecter Hellraiser V-1, akustika BaCH, Harley Benton stratocaster
- Kustomator
Tak mě se na trsátku líbí ta průraznost toho tónu, možná je to rukama ale prstama toho efektu prostě nedocílím.lahy píše:Heh... ja sm teprve zacatecnik hraju teprve chvili s zkousel sem jen prsty. Ale jak sem to tu cetl tak tu hodne lidi psalo ze je to proste trsadlem lehci. Asi to zkusim do zacatku takya jinak este stejne nehraju v kapele takze je mi to celkem jeno ale mam radeji spis ty prsty. Kdyz vidim jak nekdo hraje trsatkem tak se me ten zvuk proste nelibi jak s prstama.
Basa: Apollo DGB-1350, Kombo: Kustom KBA30X, Struny: Jimi Hendrix 1202 XL, Trsátka: Jim Dunlop X-H, Kabely: Stagg
- Kustomator
Tak uvédst jeden příklad a vyvrátit tak něco "obecně zavedeného" nemá příliš smysl. Jinak neřek bych, že je to zrovna hudebně nějaký zázrak.Kimi píše:Jestli někdo říkal že záleží na stylu, tak moc ne např Opeth nehrajou taky zrovna blues a hrajou prstama : http://www.youtube.com/watch?v=2G2jlXUkJ84
Re: Trsátko? Ano či ne. A proč...
Ačkoliv jsem učený jako klasický kytarista, musel jsem se do kapely naučit hru s trsátkem. Prostě to trsátko je trsátko. Jelikož hraju rockabilly, tak se mi hra prsty i částečně hodí na fingerpicking. Myslím, že sprvný kytarista by měl umět obě dvě techniky.
S trsátkem jsem se už trochu naučil ale ještě se mám hodně co učit...např. vybrnkávání ve větší rychlosti a tak. Takže moje odpověď ano, navíc skoro každý hraje s trsátkem, bude to jenom tvoje plus....
S trsátkem jsem se už trochu naučil ale ještě se mám hodně co učit...např. vybrnkávání ve větší rychlosti a tak. Takže moje odpověď ano, navíc skoro každý hraje s trsátkem, bude to jenom tvoje plus....
ale tohle je sekce BaskytaryTreme píše:Ačkoliv jsem učený jako klasický kytarista, musel jsem se do kapely naučit hru s trsátkem. Prostě to trsátko je trsátko. Jelikož hraju rockabilly, tak se mi hra prsty i částečně hodí na fingerpicking. Myslím, že sprvný kytarista by měl umět obě dvě techniky.
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
To je jedno...
Jinak do většiny kapel bych asi počítal s prsty (Kromě metalistů, možná nějakejch pankáčů)
Jinak do většiny kapel bych asi počítal s prsty (Kromě metalistů, možná nějakejch pankáčů)
Zajímavej názor, ale pokud to sleduješ, tak víš, že do punku 100% jen trsátko (ještě jsem neviděl punkbaskytaristu, aby hrál prsty).V metalu bych to viděl tak 50-50...Treme píše:Jinak do většiny kapel bych asi počítal s prsty (Kromě metalistů, možná nějakejch pankáčů)
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
Asi fakt záleží jenom na tom, jak chce kapela mít tvrdej zvuk, jestli jim stačí jenom kytary a basa bude sametovější a nebo jim to nestačí a chtěl mít i basu trochu víc "hard"...
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Pamatujte na to, že s prstama má basa mnohem dunivější a basovější zvuk, tudíž hutnější spodek. Trsátko tomu dá vejšky a ubere na mohutnosti. Proto hraju většinou prstama...
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71