7 + 6 srunka

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
gorax
Kontaktovat uživatele:

7 + 6 srunka

Příspěvek od gorax »

Čus,
dáváme dohromady kapelu a já mám normal 6 strunku Ibanez RG 270DX, ale druhej kytarista má 7 strunku taky jakousi Ibanez. Ale to je fuk. Co chci vědět je jesli by šlo nějaký míň "šílený" podlazení než B drop (C#,G#,E,B,F#,B) ?
Ty struny plandaj jak nějaký bahno a opravdu se mi tak moc nechce hrát.
Taky mě napadlo B,F#,D,A,E,B bez toho dropu, ale tím si moc nepomůžu a asi hádám, že se toho béčka nezbavím. Jelikož jeho sedmá struna je B. Neznáte nějaký fajnový ladění pro sedmičku, krom toho že na tu sedmou strunu nebude hrát? To mi prd pomůže.
Ibanez RG 270DX
Laney TF700

-"kid: I've heard that alcohol makes people stupid."-
-"Fry: No I...doesn't."-
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

co takhle kdybyste oba hráli standart, ovšem on by mohl hrát powerchord H o oktávu níže než ty? pak byste dostali zajímavé zvukové kombinace, myslím si
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

No teda nemám s tím zkušenosti, ale nevím proč bys nemoh hrát naleděné na klasik.... :wink: A myslím že to bude mít docela origoš zvuk. Možná se tak 6 bude trochu topit pod tou 7 ale to zas taký problém není.

A jestli ti vadí plandající struny tak pořid tvrdší nebo hybridy :wink:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Saul
Kontaktovat uživatele:

Re: 7 + 6 srunka

Příspěvek od Saul »

gorax píše: Neznáte nějaký fajnový ladění pro sedmičku, krom toho že na tu sedmou strunu nebude hrát? To mi prd pomůže.
proč ti to prd pomůže? to mi nějak hlava nebere.
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Re: 7 + 6 srunka

Příspěvek od LAMA »

Saul píše:
gorax píše: Neznáte nějaký fajnový ladění pro sedmičku, krom toho že na tu sedmou strunu nebude hrát? To mi prd pomůže.
proč ti to prd pomůže? to mi nějak hlava nebere.
Asi to myslel tak, že kdyby sme mu poradili aby ten co má tu 7 aby nehrál na 7. strunu, aby hrál jenom na šest....
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

jakkoliv jinak než jsem psal já mi to připadá překombinované, upřímně... jediné jiné funkční řešení je podle mě změna kytary jednoho nebo druhého
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

LAMA: no, tak jsem to pochopil, ale ptám se proč by to neměli vyřešit tím, že ten se sedmičkou nebude hrát na sedmou strunu?
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Když metla nahrávala St.Anger tak papa Het hral na 7strunku skuste to naladit jako na St.Angeru ;)
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Nalaď klasiku a hrej všecko o oktávu výše jak on, myslím že to i bude zajímavý unison zvuku :-) je to jeden z mých možných budoucích plánů.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Saul píše:LAMA: no, tak jsem to pochopil, ale ptám se proč by to neměli vyřešit tím, že ten se sedmičkou nebude hrát na sedmou strunu?
No asi chce hrát na 7 strun když má 7strunku......Navíc je to na hlavu mít 7 strun a hrát na 6........ :D
gorax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gorax »

Nuker píše:Když metla nahrávala St.Anger tak papa Het hral na 7strunku skuste to naladit jako na St.Angeru ;)
Vím že James hrál na 7 strunku, ale na ultimate-guitar nemůžu najít žádnej tab nebo ladění. Všude je jen C drop (d,A,F,C,G,C). Včem mi to jako pomůže od B dropu? Dyť to je zkoro to samý, akorát o tón víš. A i kdyby tak moc nevím jak by to naladil s tou sedmičkou.
Ibanez RG 270DX
Laney TF700

-"kid: I've heard that alcohol makes people stupid."-
-"Fry: No I...doesn't."-
afektband

Příspěvek od afektband »

Jaj moc to řešíš, kup si tlustčí struny a hurá drop B. Přoč to takhle hrotíš?
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

kup si 12ky nebo 13ky struny a bez problému naladíš do H...já než jsem měl sedmistrunku tak sem si dal na strata 13ky a ladil jsem do A a občas přelazoval do H...btw můžu se zeptat jakou kapelu? ja sem taky ze sumperka:D nemyslis prchyse s tou sedmičkou nahodou?

jo a s těma tlustšíma strunama to myslim prostě že si to tam hodíš bez tý nejtenčí struny, tos myslim pochopil:D
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Filthyfan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filthyfan »

Hele pánové...chtěl bych se zeptat,jestli nevíte...jestli jde ubrat ze sedmistrunky ubrat to spodní Béčko,a místo toho jej nahradit čtvrtou tenkou strunou...tzn. ještě vyšší tóny než tenké E...myslíte že by to šlo,a jestli jo,tak jaká struna by tam přišla..jestli se vyrábějí ještě tenčí a nebo přetáhnout éčko...bylo by to Ačko ale myslíte že by to vydržela ta kobylka? Nebo co vy na to?
Já si na Malmsteena hrát nemusim....*FUCK*
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Filthyfan píše:Hele pánové...chtěl bych se zeptat,jestli nevíte...jestli jde ubrat ze sedmistrunky ubrat to spodní Béčko,a místo toho jej nahradit čtvrtou tenkou strunou...tzn. ještě vyšší tóny než tenké E...myslíte že by to šlo,a jestli jo,tak jaká struna by tam přišla..jestli se vyrábějí ještě tenčí a nebo přetáhnout éčko...bylo by to Ačko ale myslíte že by to vydržela ta kobylka? Nebo co vy na to?
tak teoreticky by to šlo když seženeš tak tenkou strunu, ale mužu se zeptat k čemu tak vysoký tóny?
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Filthyfan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filthyfan »

Experimenty a tak....ale kdybych na to tak přetáhnul éčko myslíš že by neprasklo?
afektband

Příspěvek od afektband »

Filthyfan píše:Experimenty a tak....ale kdybych na to tak přetáhnul éčko myslíš že by neprasklo?
Podle toho o kolik. Nový ečko mi neprasklo když jsem ho přetáh o septimu, pak už jo. Ale možná by prasklo, kdybych na něj zahrál.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Filthyfan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filthyfan »

Nevim jestli to vyzkoušet....
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“