? Gibson nebo ESP-LTD ?
Pravidla fóra
Já bych šel asi do gibsonu.. když už lp, tak LP 
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Re: hh
Firemany píše:No zaslechl jsem, ze Gibson ten za 25 tisic ma cinskou kobylku...ze oproti EMG to bude plechovka...chtel bych vedet jestli je to s tou kobylkou pravda...diky
Omg aj jestli tak co? Myslíš že v Číně neumí vyrobit kus železa? A opravdu myslíš že všechny komponenty na kytarách s nálepkou made in usa jsou vyráběné v usa? Taky bych chtěl být tak naivní, život je pak mnohem snadnější:) neber to ve zlém
A asi myslels LTD ne EMG:) snímač s kobylkou jsem ještě neviděl:P
- tallicaman
- tallicaman
mecheche to se pletes chlapcejnc píše:No ESP-LTD - Elektrická kytara EC-1000 s EMG snimacema bych na rock, Punk moc nevsazel. Mam ESP-LTD EX 400 se stejnyma snimacema jako je vte EC-1000 a musim rict, ze na rock to rozhodne neni ... Ja osobne hraju Melodic Dead Metal s Line6 UberMetal a nedokazu si predstavit jak na takovych snimacich se da hrat punk a rock ... nevim ale poradim ti jedno ... do EMG nechot pokud chces hrat punk ...
www.metallica-band.ic.cz
Guitar:Ibanez GAX30+EMG 81/60,Silverstone SIK 1/CBL
Kombo:,Crate fw120,20W Stag xD umite se asi predstavit
Efekty:Compresion sustainer CS1,Digitech Grunge,Digitech Bad Monkey?BOSS HM-2
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
Obě jsou krásný, ale do ESP-LTD bych nešel kvůli jediný věci - a to kvůli snímačům...nebo jen, kdyby mi do ní někdo dal zadarmo klasický Seymour Duncany. Nechci zas rozohnit debatu s několika zaslepenými zastánci brutálních aktivních snímačů - jasně bych zvážil univerzálnost obou kytar. na všechno se dá hrát všechno, ale na pasivní s dobrým aparátem zahraješ stejně dobrej metal, jako na aktivní, a na stejně dobrej blues, jazz, funk, jako na aktivních špatnej!
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
si nemyslimMaples píše:ale na pasivní s dobrým aparátem zahraješ stejně dobrej metal, jako na aktivní,
ale myslet znamena h***o vedet
www.metallica-band.ic.cz
je načase to zkusit;) ke gibsonu stačí už jen nějáká ta Mesa, nebo Engl...
nebo pro srovnání - spousta numetalovejch kapel (neznám, neposlouchám) si oblíbilo kytary PRS, a ty jsou taky osazené pasivníma snímačema...
nebo pro srovnání - spousta numetalovejch kapel (neznám, neposlouchám) si oblíbilo kytary PRS, a ty jsou taky osazené pasivníma snímačema...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
krapet off topic ale tady cca od 2:30 to muzes porovnat.
http://www.youtube.com/watch?v=pSDac4In9ho
http://www.youtube.com/watch?v=pSDac4In9ho
KORTY: byl bych rád, kdyby sis takový výlevy odpustil.
Maples: Jak pro koho. Já třeba potřebuji snímače jen na metal a charakter zvuku emg mi vyhovuje mnohem víc než jakýkoli pasiv. V té ukázce je jasně slyšet, jak je ten pasiv mnohem více upištěný a přesto není tak agresivní a důrazný jako emg. Je pravda, že s emg by se ti zvuk na blues nastavoval mnohem hůř. Já chci emg!
Maples: Jak pro koho. Já třeba potřebuji snímače jen na metal a charakter zvuku emg mi vyhovuje mnohem víc než jakýkoli pasiv. V té ukázce je jasně slyšet, jak je ten pasiv mnohem více upištěný a přesto není tak agresivní a důrazný jako emg. Je pravda, že s emg by se ti zvuk na blues nastavoval mnohem hůř. Já chci emg!
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
presne tak, ne kazdy chce univerzalni kytaru. ja teda ne. abych si doma zabrnkal sladaky na to mi staci brachova nebo akustika.. kdybych porizoval novou kytaru do kapely, tak tu, ktera maximalne sedne memu stylu a ne univerzalni..bluegrass me opravdu nelaka
jo, jeste v tom videu - je tam slysitelny rozdil / i kdyz podle me ma kazdy z tech zvuku ma neco do sebe/ a to hraje pres nakej line6 - co teprv to slyset na nakym highgain all tube monstru!
jo, jeste v tom videu - je tam slysitelny rozdil / i kdyz podle me ma kazdy z tech zvuku ma neco do sebe/ a to hraje pres nakej line6 - co teprv to slyset na nakym highgain all tube monstru!
je skoda ze v tom videu to neni hrany pres all tube..ale jinak se mi vic libi SD, pripadaj mi takovy vic syrovy...
celkove k tomu vyberu...rek bych ze gibson je gibson, ale to studio se mi jevi takovy chudy,ja to nemam rad...to se mi zrovna v tonhle porovnani libi vic to ltd..ale tam sou zas ty aktivy, ktery se mi moc nelibi...nejlepsi volba mi prisla ta ltd s SD
celkove k tomu vyberu...rek bych ze gibson je gibson, ale to studio se mi jevi takovy chudy,ja to nemam rad...to se mi zrovna v tonhle porovnani libi vic to ltd..ale tam sou zas ty aktivy, ktery se mi moc nelibi...nejlepsi volba mi prisla ta ltd s SD
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
- tallicaman
no tak prave v timhle videu se mi vic libi ty sdcka, ale kdyby tam mel lampu... to by bylo opravdu jine zradlo, se divim, ze to takhle porovnava...
jo a este k te upistenosti... je to precejen olse s javorovym krkem...
jinak jeste dodam k tomu vyberu, ze jsem se dnes docetl, ze vsechny(typy) nove (od r. 2007) gibsony jsou dute stejne jak BFG, takze bych si noveho gibsona nekoupil ani za nic
jo a este k te upistenosti... je to precejen olse s javorovym krkem...
jinak jeste dodam k tomu vyberu, ze jsem se dnes docetl, ze vsechny(typy) nove (od r. 2007) gibsony jsou dute stejne jak BFG, takze bych si noveho gibsona nekoupil ani za nic
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
řešení je zde
http://kytary.cz/esp-ltd-elektricka-kyt ... 26:0:0:1:0
zase se ale nemusí líbit barva.
http://kytary.cz/esp-ltd-elektricka-kyt ... 26:0:0:1:0
zase se ale nemusí líbit barva.
no mě teda taky, jsou takový plnnější a středovější:) myslím ale, že jak EMG, tak SD by potřebovali bejt tavený na celolampách, jinak ani nemá smysl investovat do tak dobrejch snímačů, když se to píchne do line6.