jíž delší dobu přemýšlím o koupi reproboxu pro mou kopii Marshall JCM 800. Mám slabost pro 4x12, ale klasická 1960ka je moc velká, nevleze se mi do auta a je docela vysoko nad mým studentským rozpočtem. A o kopie nemám zájem, protože jsem se hodně spálil nákupem half-stacku od Rožďála.
Hledal jsem něco do 5 tisíc a našel jsem haněný Marshall MG412, tady na fóru ho nedoporučujete, ale nikdo na něj nehrál, pořád se všichni obhajují parametry, které napsal výrobce, jehož jedinou snahou je zboží prodat.
Zašel jsem tedy do Domu hudby v Opavě http://www.dumhudby.cz/ kde zmíněný box mají za 5k. Testoval jsem to s hlavou Peavey Windsor a Epiphone SG400. Vzal jsem s sebou kamaráda muzikanta zarytého "Mesaře", který mi tvrdil, že to prostě nemůže hrát. Výsledek byl více než překvapivý. Box tlačil pěkně odspoda, ale nezněl jak levné Eminence (hůhů). Ve středech hrál pěkně hlasitě a čistě, žádné chrchlání. Možná výšky ve srovnání s boxem Mesou byly trošičku slabší. Ale dát za ten rozdíl o 15 tisíc víc? Ani boha. Abych odstranil všechny předsudky k tomuto box Made in India (je to na něm napsáno, žádná Čína) porovnal jsem to s jednou tak dražším boxem Marshall AVT412XA. Rozdíl? Žádný jsem neslyšel. Ptal jsem se prodavače, jaké jsou v tom repro. Odpověděl, že je na nich napsáno Celestion, ale jejich typové označení tam není.
Nevím jak vy, ale dát o 15 tisíc víc za nepatrný rozdíl, který na koncertě v klubu nikdo nepozná se mi zdá škoda.
P.S. Pokud vám vlastník Mesa Boogie za 30 tisíc bude tvrdit, že to nehraje, věřte mu. Má svou vlastní pravdu. Já mít Mesu taky, bych nepřipustil, že box o 15 tisíc levnější hraje jen trošků hůře, než ten můj.
P.P.S Tak neseďte u PC a valte to ohulit sami!!