Zapojení Multiefektu
Pravidla fóra
Zapojení Multiefektu
mám Zoom G2 a hraju na MARSHALL AVT 50X, mám zapojovat efekt sériově- kytara-efekt-kombo, nebo do smyčky? a když do smyčky tak do jaké? myslim že tam je return a send? a ještě něco... když to dam do smyčky tak nefunguje na kombo žadny potenciometr ani knoflik na přepinani kanalu prostě nic. ma to tak byt?
- Mightning
- last.fm: http://www.last.fm/user/Mightning
- Bandzone: http://bandzone.cz/backslider
- Kontaktovat uživatele:
to asi tak byt nema
takze to zapoj tak aby ti vsechno fungovalo spravne 
http://bandzone.cz/backslider
Kytary: Cort M600, Fokus-H Stratocaster
Komba: Randall RG75G3, Crate V5
Efekty: Digitech RP100A
http://www.last.fm/user/Mightning
Kytary: Cort M600, Fokus-H Stratocaster
Komba: Randall RG75G3, Crate V5
Efekty: Digitech RP100A
http://www.last.fm/user/Mightning
tos mu poradil teda......
jestli chces pouzivat zkresleni z multaku tak to zapoj
kytara > efekt > input komba
jestli pouzivas jen efekty tak:
kytara > input na kombu > ze send to input na G2 z output na G2 do RETURN na kombu
jestli chces pouzivat zkresleni z multaku tak to zapoj
kytara > efekt > input komba
jestli pouzivas jen efekty tak:
kytara > input na kombu > ze send to input na G2 z output na G2 do RETURN na kombu
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
podívej:
A) Pokud chcešp používat všechny možnosti multiefektu
1. vezmeš kabel 1, jack 1 z již zminovaného kabelu 1, zapojíš do kytary, a jack 2 z kabelu 1 zapojíš do inputu u multiefektu.
2. Vezmeš kabel 2, jack 1 dříve zmíněného kabelu 2 zapojíš do outputu z multiefektu, a jack 2 zapojíš do komba, nebo do hlavy nebo kam, už jsem to zapoměl.
3. Pokud to nehraje, tak je problem někde v kytaře, kabelu 1, kabelu 2, kombu, repráku, nebo není kombo elektrice.
B) Pokud bys chtěl používat jen Delay, Reverb, atp. to znamená modulační efekty uděláš to takto:
1 Vezmeš Kabel 1, zapojíš ho z kytary rovnou do komba, popřípadě hlavy.
2 Vezmeš Kabel 2, dáš ho do outputu z multiefektu, zapojíš do efektové smyčky komba zmíněného v bodu A) 2, A) 3, a B)1, zapojíš to do inputu efektové smyčky
3. Vezmeš kabel 3, a dáš ho do inputu multiefektu, a druhý konec zapojíš do outputu komba.
Pokud jsem v tom někde udělal chybu tak sorry
mám blbou naladu
a neber to tak že tě ztrapňuju, ale někdy to člověk musí napsat takhle
tak ti to snad pomůže
A) Pokud chcešp používat všechny možnosti multiefektu
1. vezmeš kabel 1, jack 1 z již zminovaného kabelu 1, zapojíš do kytary, a jack 2 z kabelu 1 zapojíš do inputu u multiefektu.
2. Vezmeš kabel 2, jack 1 dříve zmíněného kabelu 2 zapojíš do outputu z multiefektu, a jack 2 zapojíš do komba, nebo do hlavy nebo kam, už jsem to zapoměl.
3. Pokud to nehraje, tak je problem někde v kytaře, kabelu 1, kabelu 2, kombu, repráku, nebo není kombo elektrice.
B) Pokud bys chtěl používat jen Delay, Reverb, atp. to znamená modulační efekty uděláš to takto:
1 Vezmeš Kabel 1, zapojíš ho z kytary rovnou do komba, popřípadě hlavy.
2 Vezmeš Kabel 2, dáš ho do outputu z multiefektu, zapojíš do efektové smyčky komba zmíněného v bodu A) 2, A) 3, a B)1, zapojíš to do inputu efektové smyčky
3. Vezmeš kabel 3, a dáš ho do inputu multiefektu, a druhý konec zapojíš do outputu komba.
Pokud jsem v tom někde udělal chybu tak sorry
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
nodj píše:ale pokud bude mulťák ve smyčce a bude používat zkreslení komba,tak jak bude používat třeba whammy,wah,volume,sustainer(pokud v multáku jsou) když by měly bejt před zkreslenim..?
nečetl jsi odstavec A??
ale pokud chci používat wah mulťáku a zkreslení komba a dám mulťák před kombo,tak jak budu používat ty efekty,který jsou v mulťáku a maj bejt až za zkreslenim?(delay,reverb,chorus..)ptám se,protože já mam analog.mulťák boss be-5 a lamp.kombo a když chci používat zkreslení lampy a dám mulťák do smyčky,pak je compresor/sust. až za zkreslenim..sice jsem tady čet,že komp./sust. se na zkreslenej zvuk nepoužívá(nevim),ale já ho používám,že dám attack na málo a vytáhnu sustain(když potřebuju hodně dlouhej sustain třeba u sóla)Caggan píše:nodj píše:ale pokud bude mulťák ve smyčce a bude používat zkreslení komba,tak jak bude používat třeba whammy,wah,volume,sustainer(pokud v multáku jsou) když by měly bejt před zkreslenim..?
nečetl jsi odstavec A??okud chceš pouzívat to co by mělo byt pred ampem jako wah, a zkrelseni multáku, hodíš to prostě před kombo, a na multaku vypneš zkreslení, nebo kombinuješ zkreslení multáku a komba.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hanzbiker píše:Imho je delay modulační...Ale Hall ne...Protože Delay zvuk dokáže absolutně obrátit...
Myslím, že je jedno jestli je, nebo není. Důležitější je to, že před zkreslením dělá bordel, takže patří za zkreslení.mycountry píše:IMHO Delay a reverb nejsou modulační efekty, modulační efekty jsou phaser, flanger, tremolo... něco co kompletně mění zvuk, ne jenom "upraví"...
To je otázka priority - využít všechny možnosti efektu, za cenu horšího zkreslení. Nebo využít jenom část efektu, ale s lepším zkreslením z komba.nodj píše:ale pokud chci používat wah mulťáku a zkreslení komba a dám mulťák před kombo,tak jak budu používat ty efekty,který jsou v mulťáku a maj bejt až za zkreslenim?
Tohle je třeba důvod, proč tyhle multiefekty nemám rád. Lepší je mít takový mulitefekt, který umí jenom modulace atp.
Hraju na kytary a mašinky
když to zapojíš před, tak to v podstatě ničemu nevadí, jen nesmíš použít zkreslení z komba, protože ti to zkreslí i modulační efekty z multáku, a bude to znít strašlivě. pokud si na kombu necháš cclean tak je to pohodanoha99 píše:Já mám vyzkoušený mulťák do smyčky,to hraje dobře,jak je to zapojený před?,to se mi nezdá,ale asi stím nemám tolik zkušeností
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
mozna treba danelektro honeytone... ma dobrej vintage zvuk... a pouzit ho jen jako predzesilovac by nabyl takovej problem...
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo