aktivní smyčka
Pravidla fóra
aktivní smyčka
Ahoj,jeden dotaz.Koupil jsem hlavu celolampu a je v ní vypínatelná aktivní smyčka s jednou lampou.Jaký je rozdíl a výhada oproti pasivní smyčce? Co to přesně znamená?je seriová ale mužu si tam přimíchat 0 až 100 procent master volume.A ještě jsem se chtěl zeptatmám na nožním spínači vedle kanálových tlačítek ještě tlačítko Loop(to je asi ta smyčka) a tlačítko Boost.Asi na sola.Jak to přesně funguje?to po zmáčknutí se mi nastaví maximální Gain?Díky moc za odpovědi.
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Neni to spis seriova a paralelni?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
Re: aktivní smyčka
Napiš prosím, co je to za značku a typ, mě by do docela zajímalo.arnytomas píše:Ahoj,jeden dotaz.Koupil jsem hlavu celolampu a je v ní vypínatelná aktivní smyčka s jednou lampou.Jaký je rozdíl a výhada oproti pasivní smyčce? Co to přesně znamená?je seriová ale mužu si tam přimíchat 0 až 100 procent master volume.A ještě jsem se chtěl zeptatmám na nožním spínači vedle kanálových tlačítek ještě tlačítko Loop(to je asi ta smyčka) a tlačítko Boost.Asi na sola.Jak to přesně funguje?to po zmáčknutí se mi nastaví maximální Gain?Díky moc za odpovědi.
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
tak to zmáčkni a uslyšíš, když jsi měl vyhrady oproti "tak to zmáčkni a uvidíš" když už tu hlavu máš tak nepolemizuj "co by bylo kdyby byla nějaká jiná smyčka" prostě zkoušej, zkoušej co ti vyhovuje...... a mohls napsat co je to za hlavu. a myslím že se nic rozumného nedozvíš dokud to sám nezkusíš
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Nechtěl jsem nikoho naštvat.takže pokud se někdo cítí dotčenej,sorry.Hlavu mám Rockwell Biohazard.120w.Tříkanál.Momentálně jsem se vydal ze všech financí a než si pojedu pro box tak musím zase něco naškudlit.Takže to nemám do čeho pustit.Jen mě to zajímalo.Je to moje první celolampa,moc zkušeností nemám.Pan Vladyka co tyhle hlavy staví , píše v popisu tehle hlavy:
Biohazard HCR 120W Tri-amp mode
Počet kanálů: 3 ( Drive red.Drive yelow,Clean) každý kanál má oddělené korekce
Osazení: 5x 12Ax7 předzesilovač 4x 6L6 GC nebo 4x EL34 koncový stupeň
Smyčka: Seriová, aktivní (1x 12Ax7) možnost „bypass“ Možnost paralerního přimíchání MIX 10%-100% Master Output + možnost Solo (Jump)
Výstup: 4-8-16 Ohm
Výstupy pro externí midi CH1.CH2,CH3,LOOP,SOLO
Footswitch: CH1.CH2,CH3,BYPASS, LOOP,SOLO)
Biohazard HCR 120W Tri-amp mode
Počet kanálů: 3 ( Drive red.Drive yelow,Clean) každý kanál má oddělené korekce
Osazení: 5x 12Ax7 předzesilovač 4x 6L6 GC nebo 4x EL34 koncový stupeň
Smyčka: Seriová, aktivní (1x 12Ax7) možnost „bypass“ Možnost paralerního přimíchání MIX 10%-100% Master Output + možnost Solo (Jump)
Výstup: 4-8-16 Ohm
Výstupy pro externí midi CH1.CH2,CH3,LOOP,SOLO
Footswitch: CH1.CH2,CH3,BYPASS, LOOP,SOLO)
Vse, co to rika, je to, ze je to bud paralelni nebo seriova smycka, ktera zene signal pres elektronku a kterou lze vypinat (Loop na footswitchi). Boost (=Solo) je zesileni signalu pro sola, aby ten zvuk nezanikl mezi ostatnima nastrojema. Vetsinou se pridava nejakych +10dB gainu nebo se jen zesiluje vystupni hlasitost, je to ale dost individualni. Rozdily mezi seriovou a paralelni smyckou jsou snad jasne - seriova je ta klasicka, paralelni primicha ten signal, kterej ji jde do Returnu, k signalu, kterej sel do Sendu, tedy hraje jak zefektovany, tak nezefektovany signal. Mix potak je na michani pomeru techto dvou signlau.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
Ta elektronka je tam hlavně asi kvůli impedančnímu oddělení výstupu preampu, sendu a returnu, proto aktivní smyčka.
Já jsem se tady onehdy chvástal, že v mojem Laney nenajdete operáky a tranzistory, tak to teda pravda nakonec neni, je tam pár tranzistorů na spínání kanálů operační zesilovače právě na efektovou smyčku.
Ale do zkreslení kecaji jen elektronky 
Já jsem se tady onehdy chvástal, že v mojem Laney nenajdete operáky a tranzistory, tak to teda pravda nakonec neni, je tam pár tranzistorů na spínání kanálů operační zesilovače právě na efektovou smyčku.
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
A neni to jedno? Pro me za me at tam kresli treba malej permonik, kdyz to bude znit pekne, tak je mi to fukLittle.Sick.Fish píše:Ta elektronka je tam hlavně asi kvůli impedančnímu oddělení výstupu preampu, sendu a returnu, proto aktivní smyčka.
Já jsem se tady onehdy chvástal, že v mojem Laney nenajdete operáky a tranzistory, tak to teda pravda nakonec neni, je tam pár tranzistorů na spínání kanálů operační zesilovače právě na efektovou smyčku.Ale do zkreslení kecaji jen elektronky
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
podle me je smycka rizena io lepsi - odpada financni vydaj za dalsi elektronuk a ve smycce jsou taky (VETSINOU) tranzistorovy krabice.
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Digitech Bad Monkey ->
- rain
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Není to tak úplně pravda, ty operáky docela znatelně ztenčují zvuk. Potom je zcela zbytečné řešit nějaký true bypass u efektů ve smyčce. Někdo si nechává třeba u Marshallů ty smyčky s OZ předělávat na lampy (typicky 800 a 900 s FX, některé reedice "plexi" s FX, nechce se mi hledat přesné typy)...
No a ta lampa ve smyčce vydrží několik dlouhých let až desetiletí...
no, pozor, pozor, operáky za 7kč možná, ale slušný operáky za kilo apod určitě ne.rain píše:Není to tak úplně pravda, ty operáky docela znatelně ztenčují zvuk. Potom je zcela zbytečné řešit nějaký true bypass u efektů ve smyčce. Někdo si nechává třeba u Marshallů ty smyčky s OZ předělávat na lampy (typicky 800 a 900 s FX, některé reedice "plexi" s FX, nechce se mi hledat přesné typy)...
Digitech Bad Monkey ->
Digitech Bad Monkey ->
- rain
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Nebuď naivní, takřka všude se používají OZ TL072 nebo 1458 které stojí cca 5Kč když budeš kupovat 1 kus. Stačí si prohlédnout schémata.eugeene píše:no, pozor, pozor, operáky za 7kč možná, ale slušný operáky za kilo apod určitě ne.rain píše:Není to tak úplně pravda, ty operáky docela znatelně ztenčují zvuk. Potom je zcela zbytečné řešit nějaký true bypass u efektů ve smyčce. Někdo si nechává třeba u Marshallů ty smyčky s OZ předělávat na lampy (typicky 800 a 900 s FX, některé reedice "plexi" s FX, nechce se mi hledat přesné typy)...
rain píše:Nebuď naivní, takřka všude se používají OZ TL072 nebo 1458 které stojí cca 5Kč když budeš kupovat 1 kus. Stačí si prohlédnout schémata.eugeene píše:no, pozor, pozor, operáky za 7kč možná, ale slušný operáky za kilo apod určitě ne.rain píše:Není to tak úplně pravda, ty operáky docela znatelně ztenčují zvuk. Potom je zcela zbytečné řešit nějaký true bypass u efektů ve smyčce. Někdo si nechává třeba u Marshallů ty smyčky s OZ předělávat na lampy (typicky 800 a 900 s FX, některé reedice "plexi" s FX, nechce se mi hledat přesné typy)...
no, dobře, i tak to jsou hifi a neměly by ztenčovat zvuk, a stejný io najdeš i v drtivý většině efektů, takže to je prašť co uhoď.
Digitech Bad Monkey ->
Digitech Bad Monkey ->