Přehřívání lamp u nového aparátu
Pravidla fóra
Přehřívání lamp u nového aparátu
Zdravím a přeju příjemného silvestra,
mám takový problém... ode dnešního dopoledne mám novou hlavu IMG Stage Line Gat 100R..hrál jsem na ni asi hodinu a žádný problém...avšak potom začaly jakoby "hodně svítit" 2 výkonové lampy a nakonec se zhoršil zvuk...potom na to hrál kámoš a v pohodě...ale když jsem to zase tedka večer zapojil tak to samé..nejdřív jedna a zachvíli dvě lampy ze čtyř (první a třetí zprava) se začaly přehřívat..chtěl bych si zeptat čím to může být..jestli jsou vadné lampy nebo jestli je chyba v zesilovači.
Díky moc za odpovědi
mám takový problém... ode dnešního dopoledne mám novou hlavu IMG Stage Line Gat 100R..hrál jsem na ni asi hodinu a žádný problém...avšak potom začaly jakoby "hodně svítit" 2 výkonové lampy a nakonec se zhoršil zvuk...potom na to hrál kámoš a v pohodě...ale když jsem to zase tedka večer zapojil tak to samé..nejdřív jedna a zachvíli dvě lampy ze čtyř (první a třetí zprava) se začaly přehřívat..chtěl bych si zeptat čím to může být..jestli jsou vadné lampy nebo jestli je chyba v zesilovači.
Díky moc za odpovědi
tak sou nahovno koncovy lampy - proste stary, nebo uz jety, nebo je blbe nastavenej bias
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Digitech Bad Monkey ->
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Určitě se ten zvuk potom zhorší? Není to třeba jenom tvůj pocit. Lampový aparát musíš totiž napřed nechat zahřát, než má ten správný zvuk. Na to přehřívání lamp si přišel jak? Možná jsou jenom lampy v té správné pracovní teplotě.
Hraju na kytary a mašinky
A začnou se přehřívat vždycky ty stejný lampy? Zkus se ještě podívat, jestli jsou čistý, nesmí na nich bejt ani otisk, musí bejt naprosto čistý.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
afektband píše:A začnou se přehřívat vždycky ty stejný lampy? Zkus se ještě podívat, jestli jsou čistý, nesmí na nich bejt ani otisk, musí bejt naprosto čistý.
jo, čistý
Digitech Bad Monkey ->
Digitech Bad Monkey ->
Toho snad nenapadne.eugeene píše:afektband píše:A začnou se přehřívat vždycky ty stejný lampy? Zkus se ještě podívat, jestli jsou čistý, nesmí na nich bejt ani otisk, musí bejt naprosto čistý.
jo, čistýTo bych je moh taky umejt :DD
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
afektband píše:Toho snad nenapadne.eugeene píše:afektband píše:A začnou se přehřívat vždycky ty stejný lampy? Zkus se ještě podívat, jestli jsou čistý, nesmí na nich bejt ani otisk, musí bejt naprosto čistý.
jo, čistýTo bych je moh taky umejt :DD
no, myslim utřit kapesníkem nebo něčim, mám je fakt zahnojený jak prase
Digitech Bad Monkey ->
Digitech Bad Monkey ->
Zase 2 ze 4 je sakra "štěstí"... ale stát se může, já měl, jak to tak vypadá, tentýž problém (teda, s brutálnějšími projevy
) lampu sem vyměnil a je klid 
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair Alternative Metal
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair Alternative Metal
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
no zavolal jsem prodejci ten mi řekl že mám zkusit přitlačit lampy, že s po cestě mohly povolit... hrálo to pak v pohodě.nic se už nepřehřívalo...až do příštího zapnutí...to to pak nehrálo vůbec...tak jsem to zvova přitlačil (samozřejmě přes čistý suchý hadřík, abych nezašpinil lampy), a zas to hrálo...a pak zas ne...a tak dokola...ted jsem mimo domov, ale jak přijedu tak nastane reklamace...není možné aby to takhle hrálo a nehrálo....hold jsem asi schytal vadný kousek:(