Lexicon Omega

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Lexicon Omega

Příspěvek od aivn86 »

Měl bych pár dotazů.
Pokukoval jsem po zv. kartě co bude mít víc vstupů, aby při nahrávání kapely jsme to nemuseli valit po jedné stopě. A tudíž to bylo o dost rychlejší.

Padla mi do oka ta Lexicon omega. Našel jsem si ji na jednom UK shopu za super cenu.
http://www.soundslive.co.uk/product~nam ... D~6343.asp
Což je při dnešním kurzu libry směšná cena 3525Kč. Jestli mi ji tu nabídnou za stejnou cenu tak by to bylo super. A asi bych do ní šel, pokud by se nenašly nějaký velký důvody proč zvolit něco jinýho.

A teď otázky: :-)

1. Kolik stop najednou to dokáže nahrát. Zvládne to aspoň 4 stopy. Např 2xmic a 2xkytary(kytara+klávesy, apod)?

2.Párkrát se tu řešilo, že se ta Lexicon Alpha trochu zahlcuje nebo tak něco. Tak jestli jste to někdo pozorovali i těhdle vyšší řad. Když to valí "jenom" přes USB a ne FW.

3. Na jednu kytaru tam je Hi-z vstup což je super, a popř na nějakou druhou bych potřeboval nějakej preamp (di-box) či co. Tzn. Nějaký Behringer MIC 100 apod?

Tuším, že Nero ji má ne?

Víc otázek mě zatím nenapdá, ale časem určitě nějaký bodou tak se ještě zeptám :-)
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

ty to chceš nahrávat zaráz? proč ne postupně? máš k tomu njaký důvod... Podle mě si to chceš tak moc usnadnit, až si to komplikuješ. jak zajistíš, aby všichni kteří najednou nahrávaj slyšeli, co hraj ti druzí, když kytary chceš hrát vstupama?
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

turbo, už si někdy slyšel o live záznamech z koncertů??? - tak uplně stejným způsobem....

jinak OMEGA 1) umí nahrávat max 4 stopy zvlášť...

2) Lexicony maj slušný USB rozhraní - když máš dobrej stroj, kde se ti nebude zahlcovat USB kuli pomalýmu chipsetu nebo tak něco, tak s tim problémy nejsou...

3) ne DI box, ale preamp

4) Nero jí má a má jí mimo jiné už i Jens...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

turbo_MaCk píše:ty to chceš nahrávat zaráz? proč ne postupně? máš k tomu njaký důvod... Podle mě si to chceš tak moc usnadnit, až si to komplikuješ. jak zajistíš, aby všichni kteří najednou nahrávaj slyšeli, co hraj ti druzí, když kytary chceš hrát vstupama?
Kytara je akustická. Tzn. ta slyšet bude. Basa a el. kytara jde z komba linkou. Tzn. to bude slyšet taky. Takže toho dle se nebojí. Nahrávat po jednom sice můžu a už jsem toho tak spoustu nahrál, ale on je taky rozdíl v tom když se to hraje naráz. Nevím jestli máš zkušenosti s nahráváním, ale někdy je mnohem horší něco nahrát sám než kdyby jsi to hrál dohromady s více nástrojema. Nehleldě na to, že když toho budeš nahrávat víc najednou tak je to přirozenější.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Mimo to Nero mi jí pujčil a už dobrejch 14 dní přes ní valím guitar rig a je to super . A že se zahlcuje je pravda , sem tam když hraju dlouho a poté přepnu bank tak to začne nesmyslně hučet a děla to takovej hnusnej žlbajst misto zvuku , ale vyřeší se to jenom znovuzapnutim guitar rigu ;) ... Za ty prachy si myslím , že jsem spokojen jak já tak Nero :-D
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

tak to možná ale neni chyb na straně zvukovky - možná bude chyba na straně SW - pravda, že s GR sem ještě neměl tu čest....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

To s tím divným zvukem se mi taky stává u té Lexicon Alpha co mám doma. Nevím jestli je to to stejný, ale řekl bych, že jo. Když jsem ji tuhle zkoušel tak jsem si v Cubase pustil metronom a a začal nahrávat, prostě to chvíli tikalo normálně a pak místo tiknutí se vždycky ozvaloje jenom chrčení. A za cvíli to bylo zase třeba ok.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

nahrávání koncertů mi příjde jako věc jiná.... jednak je nahráván opravdu každý mikrofon (většinou) do jedné stopy. Osobně už sem nahrával kapelu najednou + dodatečně dohrával zpěv. ale zejména pokuď de o kapelus akustickým nástrojem snímaným mikrofonem, nevytěl bych to jako nejlepší řešení.

neříkám, že to nezvládneš. aLe řeklbych že při live nahrávání je ješrě důležitější dobrý vybavení. Osobně mi přijde nhrávání po stopách s metronomem jako naprosto nejednudušší řešení.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Ale já přece nechci nahrávat live kapelu. Jde mi o to, že si můžu nahrát třeba dva tři zpěvy najednou, když je tam trohlas. Pro zpěváky je to příjemnější a přirozenější. Když si to nahrají najednou. Než kdyby to nahrávali sólo a museli se trefovat do frázování ze sluchátek. Neříkám, že to tak nejde. A mám s tím taky zkušenost. Po jedný stopě jsem nahrál naše kapelní demo o 10-ti písničkách. Takže taky vím. Jak to funguje. Jenom mi tohle přijde jako posun vpřed.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

jistě. Určitě má v něčem nahrávání více nástrojů/hlasů i výhody. hlavně ať se to povede
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jens Ludwig píše:tak to možná ale neni chyb na straně zvukovky - možná bude chyba na straně SW - pravda, že s GR sem ještě neměl tu čest....
Bohužel to dělá ta Alpha i v Cubase nebo Audacity... Lambda s tím problémy nemá (nechápu, ale prostě jsem to nepozoroval)

Aivne: napiš SZ nebo někdy na icq, kdybys chtěl... Každopádně za ty prachy s ní jsem spokojen.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

A další dotaz.

Když teda umí nahrávat 4stopy naráz. Co na to bude říkat můj disk v ntb kterej má jenom 5400ot/min. Není možný, že by to nestíhal.....???
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tezko, pokud nenahravas v nejakych silenych kvalitach, tak by se tok dat mel pohybovat v jednotkach MB/s, to musi zvladnout kazdej disk. Spis by mohl byt problem s nastavenim DMA nebo necim podobnym, pripadne prilis vytizenym procesorem.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Wohma píše:Tezko, pokud nenahravas v nejakych silenych kvalitach, tak by se tok dat mel pohybovat v jednotkach MB/s, to musi zvladnout kazdej disk. Spis by mohl byt problem s nastavenim DMA nebo necim podobnym, pripadne prilis vytizenym procesorem.
jenom takovej dotaz... co je to DMA :-) asi jsem lama
Chrudoš Potvor

nahravani jednotlivych stop

Příspěvek od Chrudoš Potvor »

Caute, mam dotaz, je mozne nahrat bici stylem 2 majky primo do mic. vstupu na zvukovce, dalsi 2 majky do mixu a z toho jeden do jednoho "line in" ve zvukovce, druhy do druheho "line in" ve zvukovce? Poleze to do kompu jako 4 oddelene stopy, aby se s nima jeste mohlo dale pracovat...? Dik!
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Nevidím důvod proč by to nemělo jít. Jestli máš možnost z mixu vytáhnout signál z každé šavle zvlášť tak proč ne.
Chrudoš Potvor

Příspěvek od Chrudoš Potvor »

...nevim, jen jsem nekde zaslechl hlasku, ze ty USB zvukovky to cpou do kompu jako jednu stereo stopu, coz mi teda prijde zhovadily, ale radeji zjistuji fakta, abych pak nebyl prekvapenej...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

O tom jsme se s aivnem nedávno bavili a zkoumali jsme to, a dospěli jsme k závěru, že Omega by podle informací výrobce měla posílat každou stopu zvlášt, zatímco Alpha a Lambda to míchat do sterea.

(Pokud se pletu, tak mě, aivne, oprav...)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
sanko12

Re: Lexicon Omega

Příspěvek od sanko12 »

aivn86 píše:Měl bych pár dotazů.
Pokukoval jsem po zv. kartě co bude mít víc vstupů, aby při nahrávání kapely jsme to nemuseli valit po jedné stopě. A tudíž to bylo o dost rychlejší.

Padla mi do oka ta Lexicon omega. Našel jsem si ji na jednom UK shopu za super cenu.
http://www.soundslive.co.uk/product~nam ... D~6343.asp
Což je při dnešním kurzu libry směšná cena 3525Kč. Jestli mi ji tu nabídnou za stejnou cenu tak by to bylo super. A asi bych do ní šel, pokud by se nenašly nějaký velký důvody proč zvolit něco jinýho.
Ako sa nakupuje z tohto obchodu? Čo sa tam ešte platí navyše(clo, dph poštovné)? Nemám skúsenosti s nákupom zo zahraničia a preto mám obavu že ak sa tam prirátajú rôzne poplatky, vyjde to drahšie ako u nás.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Re: Lexicon Omega

Příspěvek od aivn86 »

Tak jsem se konečeně pořádně dostal k naučení se s omegou. Když jsem ji dotáhl domů tak jsem tenkrát zkusil něco nahrát a fungovalo to. Ted jsem ji zase vytáhl a zaboha nemůžu nic nahrát. Prostě mám strčenej zdroj signálu v díře "instrument" na předním panelu nebo ted tam mám normálně daný mic(samozdřejmě v díře pro mic). Ovšem Cubase nenahrává... Určitě je problém v nastavení Cubase. A ted mi poradte jak přesně nastavit Cubase aby to valilo. Nějak s tím bojuju už tři dny a nic :-D

Nastavení jsem provedl podle tohoto manuálu:

http://www.lexiconpro.com/Product_Downl ... 0233VE.pdf

A když dám nahrávat tak se mi nic nenahrává a vypadá to takto:
A ta stopa co se tam zobrazuje tak když dám stop nahrávání tak zmizí...
Přílohy
omega1.jpg
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“