Rovný stojan

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
JackLemon
Bandzone: www.bandzone.cz/zadnysmer
Kontaktovat uživatele:

Rovný stojan

Příspěvek od JackLemon »

Chtěl sem se zeptat když máš činel ride a pak splash a má-m rovnej stojan od Basixu dá se ten splash hodit nákým způsobem na ten crash a to tak abych je nějakým způsobem při hraní nepoškodil ??

Díky za odpověd

Honza
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Rovný stojan

Příspěvek od Monikad »

JackLemon píše:Chtěl sem se zeptat když máš činel ride a pak splash a má-m rovnej stojan od Basixu dá se ten splash hodit nákým způsobem na ten crash a to tak abych je nějakým způsobem při hraní nepoškodil ??
Máš v zásadě několik možností, jak dostat činely nad sebe:
- přikoupíš takový malý nástavec, který se našroubuje (po nasazení spodního, většího, činelu) na místo matice a navrchu je klasické uložení pro ten menší, tedy splash, zajištěný tou původní maticí.
- přikoupíš přídavné rameno s clampem, které chytíš na ten samý, nebo sousední, stojan a splash na něj dáš.
- namontuješ splash přez distanční filcovou podložku do stejného uložení, jako ten větší činel.

Ta poslední metoda je sice nejlevnější, no hodí se spíš pro minichiny, perkusní belly a jiné... činel se tam totiž montuje "hlavou dolů" a to u splashe není zrovna praktické. navíc montovat takto cokoli nad crash by snad šlo, no nad ride je to nepraktické, kvůli horší dostupnosti "pupku" ride plechu, na který se pak zle hraje.......
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Monikad
Rádce

Re: Rovný stojan

Příspěvek od Monikad »

JackLemon píše:Chtěl sem se zeptat ...........
Ukázky k mé prvotní odpovědi:
- první možnost http://www.drumcenter.cz/eshop/drzak-dw ... 60086.html

- druhá možnost http://www.drumcenter.cz/eshop/adapter- ... 22645.html

- třetí možnost si najdeš někde na obrázcích soudobých bubeníků sám. Má to tak na crash plechách kde kdo...

A variantu "koupit celý nový stojan" jsem nějak opoměla :roll: :D
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
JackLemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JackLemon »

No právě pro mě by nebyl problém koupit si nový stojan za pár korun spíš jde o to že když na každej činel budu mít stojan tak se pomalu nevejdu do baráku. A díky za ty možnosti a co by si doporučila ?
Bicí Sonor Force 3007 (BD 22" , TT 10", 12" , FT 14"
Snare: Black Panther Blaster
Činely: Jen a jen Anatolian Ultimate,Diamond,
Double-400 od Sonoráku :)
Paličky jen a jen 5A hickor
JackLemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JackLemon »

Mám ztrach trochu z té první možnosti aby ten nástavec nebyl jiné velikosti nebo tak. Ta druhá mi příjde docela dobrá ale ta taky zabere určitý místo ikdyž né velký ta první je v tomhle dobrá že to hodím prostě na sebe. Ta třetí mi připadá složitější a vůbec je to divný takže buď první nebo druhá možnost :D
pehve

Příspěvek od pehve »

jednoduchý-nejmíň místa zabere nástavec a když si změříš závit nebo vezmeš sebou matici nespleteš se :!:
JackLemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JackLemon »

Tak já to chci koupit přez net tam velikost závitu napsanou nemají a to už radši koupím s jistotou než když mi odpoví nákej chlap od nich kterej si jn tak vymyslí velikost abych to jó koupil.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

JackLemon píše:Tak já to chci koupit přez net tam velikost závitu napsanou nemají a to už radši koupím s jistotou než když mi odpoví nákej chlap od nich kterej si jn tak vymyslí velikost abych to jó koupil.
Ony ty závity bývají už dneska totožný u všech firem... takže bys to neměl poplést.
No a kdyby náhodou jo - určitě ti to vezmou zpět výměnou za jiný, správný....

Jinak v tvé situaci bych opravdu volila tuto možnost s nástavcem.
naštěstí však jsem v jiné situaci. vše mám navěšeno na třístranné rampě a každý činel na svém rameni přesně v místě, kde jej chci mít :wink:
JackLemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JackLemon »

Ok díky moc. Já časem taky koupím pořádný stojany atd. ale nemám to zapotřebí když hraju půl rok a nemám ani zrovna dobrou soupravu ikdyž si nemohu stěžovat ( Basix Concept ) a mám pár základních činelů a zrovna chci koupir splashe a možná i ride ale to je malá pravděpodobnost a tak kůli splashi nechci překpávat to co už mám.

Díky za pomoc hodí se mi....
pehve

Příspěvek od pehve »

JackLemon píše:Ok díky moc. Já časem taky koupím pořádný stojany atd. ale nemám to zapotřebí když hraju půl rok a nemám ani zrovna dobrou soupravu ikdyž si nemohu stěžovat ( Basix Concept ) a mám pár základních činelů a zrovna chci koupir splashe a možná i ride ale to je malá pravděpodobnost a tak kůli splashi nechci překpávat to co už mám.

Díky za pomoc hodí se mi....
nemáš ride? a na čem rejdíš? :)
JackLemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JackLemon »

Já jsem ride měl ale byl starší a prasknul mi a už na něm nešlo hrát byl to hroznej zvuk to bylo skoro jak crash :D A hlavně já hraju chvíli nač mít čineli za 10 000 když mi budou k ničemu. Jako jó bral bych je ,ale tak stačej mi horší. Ted se spíš začnu zaměřovat na pořádný blány a koupím asi novej HW už je starej a ten řetěz u šlapáku sotva drží.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

JackLemon píše:........nač mít čineli za 10 000 když mi budou k ničemu. Jako jó bral bych je ,ale tak stačej mi horší. Ted se spíš začnu zaměřovat na pořádný blány a koupím asi novej HW už je starej a ten řetěz u šlapáku sotva drží.
Koupit si solidní HW je moc důležitý, ale mít ride činel je neméně důležitý. Vlastně si neumím představit jej nemít :?:

A docela mě zarazilo to s tou desítkou tisíc a plechama. Popravdě mít činely za ty prachy (rozuměno minimálně hajtku, ride, nějaký ten crash a o dalších raději nemluvě) v cenách nového zboží, znamená nemít zas tak nic úžasného. Tak nějaký startovací ekonomy st ke levnější. kdyyž už ale je to řada, co by měla trochu hrát, tak je to dost málo... to jen abys byl v obraze.
JackLemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JackLemon »

Jak dlouho hraješ ?
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

JackLemon píše:Jak dlouho hraješ ?
To je na mě??? :shock:

No, my ženský jsme na letopočty docela citlivý :? :D
jak je to dlouho, co jsem dostala tu divnou myšlenku a poprvé vzala do ruky paličku, to fakt nevím, no jak dlouho se datuje moje kariéra, kdy brázdím tancovačky, kluby, festiválky a jiný kšefty s různýma, dříve víc metalovýma, dnes už rockovýma či poprockovýma bandama, to vím úplně přesně.
V červnu tohoto roku to bude přesně 25 let od prvního kšeftu. :wink:
při tom jsem ještě cca 7 roků paralelně spoluvlastníla firmu na světla a zvuk, takže jsem se spoustu večerů koukala na konkurenční kolegy zpoza mixpultu :) vlastně v životě mám jen práci a muziku. Minimum volného času, žádné navštěvování kin, koncertů, žádné děcka, žádná rodina (kdo by taky se mnou vydržel, když nejsem doma)... vlastně už i te´d musím jít. jdeme cvičit, máme v únoru něco točit pro Český rozhlas, tak to musíme vychytat o moc víc, než na kšeftech... :D
pehve

Příspěvek od pehve »

Monikad píše:........V červnu tohoto roku to bude přesně 25 let od prvního kšeftu. :wink:
při tom jsem ještě cca 7 roků paralelně spoluvlastníla firmu na světla a zvuk, takže jsem se spoustu večerů koukala na konkurenční kolegy zpoza mixpultu :) vlastně v životě mám jen práci a muziku. Minimum volného času, žádné navštěvování kin, koncertů, žádné děcka, žádná rodina (kdo by taky se mnou vydržel, když nejsem doma)... vlastně už i te´d musím jít. jdeme cvičit, máme v únoru něco točit pro Český rozhlas, tak to musíme vychytat o moc víc, než na kšeftech... :D
ty jo....taková oběť na oltář muziky...žádná rodina, děti..jsi asi nekompromisní muzikant každým coulem, musíš bejt fakt dost profík...tohle obdivuju :!:
JackLemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JackLemon »

Ty hraješ 25 let já hraju půl roku ? Rozdíl ? Velkej... Nač si kupovat činely za víc než mám soupravu. To je jedno.... Jinak bez dětí bych se v životě obešel ale bez přítelkyně asi určitě ne ( nemluvím jen o sexu). Hudba je dobrá společenská věc ale musí se na ní z mírou nesmí se přehnat... Budu upřímný nechci dopadnout jako ty monikad (bez urážky).
Určitě je to tvoje věc ale tohle je pak opravdu extrém :D

Tímto příspěvkem nechci nikoho urazit ani naznačit jaký by měl být. Je to jen můj názor který můžete absolutně ignorovat

Poroučím se :D
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

JackLemon píše:.... Jinak bez dětí bych se v životě obešel ale bez přítelkyně asi určitě ne ( nemluvím jen o sexu). Hudba je dobrá společenská věc ale musí se na ní z mírou nesmí se přehnat... Budu upřímný nechci dopadnout jako ty ...
Je to věcí priorit a osobního přesvědčení, takže opravdu je to má věc a je to hlavně moje dobrovolná volba. Neboj ale, i když právě v těchto týdnech vedle boku nikoho nemám, neznamená, že žiju v citovém, sexuální a nespolečenském celibátu :lol: :lol:

Jinak muzika je pro mě spíš druhé zaměstnání, které je zároveň mým ohromným koníčkem, určitě ne ůspolečenskou záležitostí", jak píšeš ty...
Tolik jen na vysvětlenou. Víc bych tuhle debatu neřešila - nepatří to sem. :wink: :)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

JackLemon píše:..... Nač si kupovat činely za víc než mám soupravu. To je jedno....
Tenhle názor slyším od začínajících často. Samozřejmě že do začátku určitě nikdo neřeší nástroj jako takový, ale spíš se snaží vstřebat nějaké naprosté základy hry, techniku hry a souhru se spoluhráči.

když pak ale přijde na řadu lepší nástroj, je naopak velmi důležité dát důraz na kvalitní plechy. Kvalitní co do zvuku (a bohužel i do ceny). je třeba si uvědomit, že i horší buben lze do jisté míry "vylepšitů dobrou blánou a velkou pečlivostí při ladění. U činelu tohle ale možné není!! :idea: ten buď hraje nebo nehraje a nikdo s tím nic neudělá....
takže když přijde čas investovat, měly by kvalitní plechy a dobrý hardware být prioritou...... :wink:

To ale až postupem času.... 8)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

pehve píše: ty jo....taková oběť na oltář muziky...žádná rodina, děti..jsi asi nekompromisní muzikant každým coulem, musíš bejt fakt dost profík...tohle obdivuju :!:
Dík :) profík nejsem. Muzika mě neživý, ale jen přiživuje. Víc peněz pro život si nosím ze zaměstnání, no z bubnování je takový druhý příjem.¨
neříkám, že jsem se v jedné době dostala do bodu, kdy jsem velmi vážně zvažovala opustit zaměstnání a jít se živit pouze hraním, no nejsem ten typ, co vsadí své živobytí do vrtkavých rukou svobodné profese v umělecké branži. Muzikou se v naší zemi velmi slušně uživí hodně málo lidí.
Muzikant každým coulem snad při troše sebevědomí jsem, nebo se o to alespoň snažím, ale určitě to necítím jako obě´t. jak už jsem odepisovala kolegovi - je to moje dobrovolná volba- dělám co chci a co mám ráda, tedy ne obě´tování.... :roll: :lol:
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“