Problém se strunami od kytary.

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
kubog

Příspěvek od kubog »

Hlavne pozor!!!

Vždy povolte všetky struny predtým ako budete hýbať s výstuhou!!! (doťahovať, smer doprava)
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Jo, musí se to opatrně aby vám to nepopraskalo struny (případně abyste neměli vrtulník) a vždycky si pamatovat o kolik a kam jste to otočili, aby se to dalo spravit, pokud něco potentujete :)
woro90

Příspěvek od woro90 »

Giof píše:Jo, musí se to opatrně aby vám to nepopraskalo struny (případně abyste neměli vrtulník) a vždycky si pamatovat o kolik a kam jste to otočili, aby se to dalo spravit, pokud něco potentujete :)
Strunám se nic nestane, ale může to ublížit krku a závitu výztuhy, protože se utahuje něco, co je napjaté šílenou silou.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
CIbleskBI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CIbleskBI »

No, tak to je pru.er. Pač já nemám ani u hlavy kytary, ani u těla kytary žádnej imbus, ani šroub, kterym by šlo prohnutí krku upravit. Ale ňák si s tim pohraju, už mi hrála krásně čistě, tak to pude zase. Teď mě napadá, že už tam mam struny půl roku, tak jestli nejsou už taky špatný. Čistil sem je...hah, dalo by se to spočítat na prstech jedné ruky.
woro90

Příspěvek od woro90 »

CIbleskBI píše:No, tak to je pru.er. Pač já nemám ani u hlavy kytary, ani u těla kytary žádnej imbus, ani šroub, kterym by šlo prohnutí krku upravit.
Máš. V kořeni hlavy (hned za nultým pražcem) je plastová krytka, přidržovaná třemi šroubky. Pod ní to je. Musíš povolit struny, sundat krytku, trochu to utáhnout a zase to zakrýt, struny napnout a zkusit, jestli je to ono, případně proceduru opakovat.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
CIbleskBI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CIbleskBI »

woro90 píše:
CIbleskBI píše:No, tak to je pru.er. Pač já nemám ani u hlavy kytary, ani u těla kytary žádnej imbus, ani šroub, kterym by šlo prohnutí krku upravit.
Máš. V kořeni hlavy (hned za nultým pražcem) je plastová krytka, přidržovaná třemi šroubky. Pod ní to je. Musíš povolit struny, sundat krytku, trochu to utáhnout a zase to zakrýt, struny napnout a zkusit, jestli je to ono, případně proceduru opakovat.
Máš pravdu, ani mě nenapadlo, že bych do své kytary takhle zasahoval. Ale je možné, že budu muset. Dík za důležitý info.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“