tím hůř60'Rock_N'_Roll píše:ale všiml sis, že on vůbec nepoužívá malíček?Dark Axel píše:jak bych to řek krátce - imho je Page jeden z technicky nejzaostalejších úspěšných kytaristů všech dob
Jaké je nejtěžší sólo?
Pravidla fóra
Ja jsem taky samouk a nepoužívám ho ani při sweepechDark Axel píše:tím hůř60'Rock_N'_Roll píše:ale všiml sis, že on vůbec nepoužívá malíček?Dark Axel píše:jak bych to řek krátce - imho je Page jeden z technicky nejzaostalejších úspěšných kytaristů všech dob
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
- 60'Rock_N'_Roll
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
až budeš mít problémy, my ti tohle rádi připomeneme
mimochodem... já se nebojím říct že používám všechny prsty a mívám problémy
nějtěžší věc o kterou jsem se kdy pokoušel a stále se pokouším... řekl bych, že Satrianiho Love thing... není to rychlá písnička, ale ty triolové běhy jsou velice zákeřné
mimochodem... já se nebojím říct že používám všechny prsty a mívám problémy
nějtěžší věc o kterou jsem se kdy pokoušel a stále se pokouším... řekl bych, že Satrianiho Love thing... není to rychlá písnička, ale ty triolové běhy jsou velice zákeřné
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- 60'Rock_N'_Roll
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
Malíček teda používám .. já si totiž na začátku hledal zlozvyky které mužou při samoučení vzniknout a snažil se je vymítit ... malíček byl jeden znich a neumim si to bez něj představit
Já teda za dost technický těžkou věc (pro pravou ruku ) považuji tohle http://www.youtube.com/watch?v=n-c66SJPuUI mám na mysli jak hraje basu i melodii najednou .. absolutně nedokážu pochopit jak to dělá ... Chet je frajer 
Proč ne, když dokáže složit a zahrát to co zahrál... technika je k ničemu.Dark Axel píše:jak bych to řek krátce - imho je Page jeden z technicky nejzaostalejších úspěšných kytaristů všech dob
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
- 60'Rock_N'_Roll
Sním, či bdím....?Dark Axel píše:a je pak vážně těžké to sólo zahrát?
jak jednou řekl Joey
Jinak to video, jak posilal twisted brother by pro mě nepředstavovalo žadnou prekazku.
Na klasicky spanelsky kytare, kam chodim 9tym rokem hraju zdaleka tezsi veci.
Jinak hru s malikem zvladam dobre, nemam problem. Jen ho nepouzivam, protoze z toho tlusteho spanelskeho krku mam prsty vytahane az az. Ale pouzivam ho tak ze 75-ti%.
...
EDIT: Dál.. proč byl teda studiovej hráč a nahrával věci místo Townsenda aj.? Podle mě je kytara víc v hlavě než prstech...
A koho to zajímá?Dark Axel píše:a je pak vážně těžké to sólo zahrát?
EDIT: Dál.. proč byl teda studiovej hráč a nahrával věci místo Townsenda aj.? Podle mě je kytara víc v hlavě než prstech...
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
hele, hoši, může vám to připadat jakkoliv směšné, ale evidentně jste zapomněli jak se tenhle topic jmenuje
takže 60'blabla a weselowe, popřemýšlejte o tom ještě jednou
je to slušný skladatel, má některé zajímavé nápady, za to ho mám vcelku rád. kdysi sjem býval jeho fanda, dokud jsem nepřestal poslouchat a mít rád LZ (tzn dokud jsem se nenašel v úplně jiném levelu hudby)
to že na kytaru nehraje extra dobře mi nevymluvíte. a to že byl studiový hráč? co to o něm říká? že některým lidem stojí za to si ho vyhledat pro jeho zvuk a feeling, nebo to, ež jsou lidi unešenéí jeho hraním?
edit: už vím, jak se cítil Wohma když keroval do Kurta Cobaina
je to slušný skladatel, má některé zajímavé nápady, za to ho mám vcelku rád. kdysi sjem býval jeho fanda, dokud jsem nepřestal poslouchat a mít rád LZ (tzn dokud jsem se nenašel v úplně jiném levelu hudby)
to že na kytaru nehraje extra dobře mi nevymluvíte. a to že byl studiový hráč? co to o něm říká? že některým lidem stojí za to si ho vyhledat pro jeho zvuk a feeling, nebo to, ež jsou lidi unešenéí jeho hraním?
edit: už vím, jak se cítil Wohma když keroval do Kurta Cobaina
Naposledy upravil(a) Dark Axel dne 3.01.2009 10:27, celkem upraveno 1 x.
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
Tak mluvíme o sólování, podle mě to s tématem souvisí nebo to můžeš splitnout, jestli tě o to můžu poprosit.
Nevim, jak definuješ techniku hraní.. kdyžtak mi vyjmenuj věci, který Page nezvládá. S jeho levou rukou bych neviděl jedinej nedostatek, s pravou dobře, skoro nepoužívá alternate picking a další techniky, ale k čemu to, když to nepotřebuje? Možná taky proto, že mu to líp zní? I bez toho je jeho skill úchvatnej. Pro mě za mě, ať třeba hraje čtvrťákem, když to bude hudba, která táhla nejlepší britskou kapelu všech dob (podle ankety), nevidím důvod mu nic ubírat. Že byl studiovej hráč vypovídá podle mě o tom, že dokázal zahrát něco co ostatní ne. A mluvíme o Townsendovi a Riffardsonovi... Zvuk si asi ve studiu uměli nakroutit samy, kór když v tý době ještě Page ani ve studiu na svých albech nepracoval, navíc pochybuju, že na to byla aj technika.
Nevim, jak definuješ techniku hraní.. kdyžtak mi vyjmenuj věci, který Page nezvládá. S jeho levou rukou bych neviděl jedinej nedostatek, s pravou dobře, skoro nepoužívá alternate picking a další techniky, ale k čemu to, když to nepotřebuje? Možná taky proto, že mu to líp zní? I bez toho je jeho skill úchvatnej. Pro mě za mě, ať třeba hraje čtvrťákem, když to bude hudba, která táhla nejlepší britskou kapelu všech dob (podle ankety), nevidím důvod mu nic ubírat. Že byl studiovej hráč vypovídá podle mě o tom, že dokázal zahrát něco co ostatní ne. A mluvíme o Townsendovi a Riffardsonovi... Zvuk si asi ve studiu uměli nakroutit samy, kór když v tý době ještě Page ani ve studiu na svých albech nepracoval, navíc pochybuju, že na to byla aj technika.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
přesně tak, mluvíme o sólování, bavíme se tu o "nejtěžším sóle", takež když řeknu "a je pak vážně těžké to sólo zahrát?" tak je to naprosto on topic a ťukat na hlavu bych si měl spíše já
mhm, takže nehraje alternate picking protože ho nepotřebuje? nebo nehraje proto, že je samouk a hraje prostě "špatně"? hraje totálně špinavě a jako prase prtoože čistě hrát nepotřebuje? asi jo, no
podle vás
proti Pageově technice, čistotě hraní atd je např. Hendrix virtuóz (tím nechci rýpat do Hendrixe, spíše naopak)
mhm, takže nehraje alternate picking protože ho nepotřebuje? nebo nehraje proto, že je samouk a hraje prostě "špatně"? hraje totálně špinavě a jako prase prtoože čistě hrát nepotřebuje? asi jo, no
proti Pageově technice, čistotě hraní atd je např. Hendrix virtuóz (tím nechci rýpat do Hendrixe, spíše naopak)
Zrovna alternate picking je věc, bez které se dá docela v klidu žít - pokud se teda nehraje v nějakých závratných 666 bmp a tak, žejo...Dark Axel píše:přesně tak, mluvíme o sólování, bavíme se tu o "nejtěžším sóle", takež když řeknu "a je pak vážně těžké to sólo zahrát?" tak je to naprosto on topic a ťukat na hlavu bych si měl spíše já![]()
![]()
mhm, takže nehraje alternate picking protože ho nepotřebuje? nebo nehraje proto, že je samouk a hraje prostě "špatně"? hraje totálně špinavě a jako prase prtoože čistě hrát nepotřebuje? asi jo, nopodle vás
A srovnávat Page a Hendrixe je jako srovnávat Gibson a Fender, nebo Colgate a Odol, nebo levou a pravou ruku...
Ale jsme teda fakt brutálně OT.
Tenhle hraje basu, melodii a improvisuje/sóluje k tomu*Twisted.Brother* píše:...mám na mysli jak hraje basu i melodii najednou .. absolutně nedokážu pochopit jak to dělá ... Chet je frajer