par problemu s telecastrem

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
frenzyfish
Kontaktovat uživatele:

par problemu s telecastrem

Příspěvek od frenzyfish »

Zdravim, uz zhruba rok vlastnim tuhle kytaru http://www.musiccenter.cz/SQUIER/Squier ... e/:3:26219
kterou ste mi i pomahali vybrat. Sem s ni spokojenej, ale potreboval bych s par vecma poradit, takze poporada:)

1) Prvni problem mam s konektorem, do ktereho se strka kabel. Poradne nedrzi na svym miste a pod tihou kabelu se vysouva ven. Jako kytara hraje v pohode, ale je to docela protivny a po delsi dobe hrani uz je vylezlej uplne celej. Zkousel sem odsroubovat tu cast s potakama prepinacem a neco s tim udelat, ale bez uspechu (bydlim v panelaku, takze doma zadnou dilnu ani nemam). Stacil by treba prilepeni nejakym lepidlem? nerad bych si tu kytaru zasral. Dalsi moznost je vzit to ke kytarari, nebo jim to vratit, protoze to mam jeste v zaruce. Ale nechce se mi na kytaru cekat mesic a navic by se mi to asi kvuli postovnymu taky nevyplatilo. Prikladam i obrazek.

http://uloz.to/1121181/konektor.jpg

2) Dalsi vec, co mi nevyhovuje je kobylka, nebo spis kus toho plechu, ci co to je :D

http://www.uloz.to/1121180/kobylka.jpg

tady mi to vadi proto, ze se mi pak spatne tlumi zapestim.. nedokazu ty struny poradny ztlumit a navic mam porad ruku otlacenou od toho plechu.. ale co s tim? zbrousi to kytarar? vymenit celou kobylku? a pripadne kde nejakou novou sehnat, tady na eshopu sem na zadnou nenarazil.. ale myslim ze uprava tej stavajici by mozna byla ekonomictejsi

3) A na zaver, bych chtel vymenit single snimac co je u kobyli za minihumbucker. Hraju styl jako blink 182 atd. tak chci aby to nejak podobne znelo. moc se v tom nevyznam a ani nevim co by tam melo pasovat, ale co sem tak koukal po kytarach, tak sem objevil tyhle tri:

http://kytary.cz/seymour-duncan-humbuck ... 18:0:0:1:0
http://kytary.cz/seymour-duncan-humbuck ... 18:0:0:1:0
http://kytary.cz/seymour-duncan-single- ... 18:0:0:1:0

podle popisu vypada jako ideal ten posledni... ale fakt nevim.

Diky vsem moc za rady
kytara Squier Vintage Modified Tele SSH Olympic White Maple // kombo VOXAD30VT // struny DR MT-10, Carl Martin 11 // Dunlop Tortex 0.73, Dunlop 0,73 a 1mm // kabel Planet Waves JACK-JAKC 4,5m
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

1) http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=10709
3) Nechceš si radši pořídit pořádný kombo? :wink:
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

konektor si vyměnit za nějakáý kvalitní, otázka 100kč, a měli by ti to udělat i v záruční opravě, mě to tak u SXka udělali, zadarmo, v rámci záruky.

a jinak ty ostatní dva problémy, to sis měl zahrát na nějake jine kytary nez na tele, na všech telatech je taková "nepříjemná" kobyla. a to s tim snímače.... nevím nehrabal bych se v tom. ale pokud ti vyhovuje krk tak ten snímač vyměň, ale nevím jestli to ten zvuk tak rapidně změní, co máš za kombo?

edit: až ted sem si všiml "komba" v podpisu...... přikláním se ke koupi lepšího komba

edit2: já mám MS4ku taky, a z toho bliny nevytáhneš ani kdyby ses rozkrájel
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

takze

ten konektor nevim, zase kdyz ho prilepis, tak se pak tam dovnitr uz nikdy nedostanes. já bych tam treba ztrcil kus nějakýho papíru, aby se to utesnilo a nepadalo. slo by to vyndat a svuj ucel by to splnilo. Ale zase asi na úkor toho, jak to bued vypadat.

s tou kobylkou, tak to sis měl rozmiselt, nez sis to tele kpoval. tele takhle tu kobylku proste maj a nic se s tim nedá dělat. jako asi bych ji nebrousil, protože tě tam pak bude píchat ten roh. Telat, co maj jinou kobylu, nez klasický tele moc neznám, snad jen ty krytý, většinou vintage model 60'

Obrázek

nebo takovou, ale to je model 2xhb

Obrázek
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

konektor:

u telat je to resene docela blbym zpusobem... squiery to maji resene stejne jako fender, ale tak trochu "mene kvalitne"

za tim plastovym stribrnym koleckem, se skryva takovy plisek, ktery je zahnuty. odsrubuj matku, ktera ti drzi samici na jack v tom plastu (dela se to dost blbe, protoze tam zadny klic nevleze... ale musis to nejak povolit... treba vetsi pinzetou), pak odsroubuj ten plat s potakama. vyndej jack na kablik. v te dire ti pak zustane ten plisek... ten z tama nejak vyndej - protlac jej smerem do kytary. plisek pak trosku narovnej (jen malinko). tu samici prostrc tou dirou, aby ti byla jakoby ven z kytary. nasun na ni ten plisek (musi byt stejnym smerem, jako predtim), plastove stribrne koleko a dotahni to matkou... ted to musis soupnout zpatky do kytary - normalne to tam silou zatluc - vem si na to neco, cim neznicis lak okolo te samice... treba gumove kladivo...

muze se stat, ze ti to moc nepomuze (v tom squieru je ten plisek takovy pofiderni) a tak to muzes vyresit tak, ze koupis takovy plechovy plat, ktery je treba na LP, a ten tam prisrubujes napevno... a mas po problemu.

treba neco takoveho:

http://cgi.ebay.com/CHROME-CURVED-METAL ... 2|294%3A50

kobylka:

je spousta ruznych kobylek na tele... problem je najit tu, ktera ti tam sedne. kolik sroubu ti drzi tu tvoji? 3 nebo 4 vzadu? proste tu kobylku vymenis za nejakou jinou, ktera ty boky mit nebude

snimac:

skvele jsou dimarzio, ale i u seymoura se da neco najit... podle me je ale dimarzio v tomhle druhu snimacu lepsi... treba takovy Choper T je uplne skvely... ja jsem nakonec skoncil u bezsumoveho singlu Dimarzio Virtual Hot... je to trochu silnejsi singl, ktery jde zvukem trochu do P90. Na zkresleni je uplne paradni - fakt jsem necekal, ze tak pekny zkresleny zvuk vytahnu ze singlu, navic to porad zni jako tele. Je taky skvele odolny vuci vazbe a rozumi si i s 250k potakama (zkousel jsem chopper v teleti a ve stratovi seymour hot rail, little 59, dimarzio pro track a s 250k potakama mi znely dost zdechle, zvlast na cisty zvuk to nemelo moc stavu)

kdyztak pisni SZ kdyby se ti s tema upravama nedarilo a nebo chtel s necim poradit
caroline22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od caroline22 »

jojo, ty moderní kobylky ten bok nemají, stopro na sollerguitars.com jich prodávají pár, určitě ještě někde, problém je jenom s tím, jetli ti to tam bude sedět mno...

Obrázek

every evening's friday, every morning's monday...
...YOU MOTHERFUCKERS YOU'LL SING SOMEDAY!
frenzyfish
Kontaktovat uživatele:

dik vsem za rady, kombo novy samozrejme uz mam, nejsem idiot :lol: jen sem tu dlouho nebyl a zapomel sem si to upravit v podpisu..

tohle je moje prvni kytara, predtim sem hrat skoro neumel a naky tlumeni sem taky neresil... a kvuli tomuhle se ji zbavovat nechci, i kdyz ta kobyla na tom teleti co ma dva humbace je super.. neco takovyho bych si predstavoval:)

pochybuju ze bych ten konektor spravil pomoci nejakyho papiru, a to ani nepocitam jak by to vypadalo :(

jinak snimac rozhodne zmenit chci.. ten prostredni je nepouzitelnej pro me, ten je vylozene na cistej zvuk. humbac u krku je docela fajn, ale proste moc nekresli, rozhodne ne tolik jak by moch, kdyby byl u kobyli.. a single u kobyli sice kresli paradne, ale ten zvuk proste neni vubec hutnej.. vsechny ty kapely co posloucham tak hrajou na kobylovej humbac, takze asi na tom neco bude.

qwer: dik za radu, jeste to zkusim rozdelat a uvidim.. uz sem to jednou presne takhle rozdelany mel, ale spis jen tak abych se podival co s tim.. a je to reseny fakt neskutecne forove, by me zajimalo kolika telatum ta samice vydrzi drzet pevne v kytare, dyt to nema zadnej system uchyceni nebo tak.. proste to tam je jen narazeny. zkusim to cos mi radil, ale nejak neverim ze to moc pomuze, ale uvidim:) btw. tu marku sem odsroubal hned, s tou je dalsi problem, ona tam poradne nedrzi a ja na to doma nemam zadnej poradnej klic, kterym by sla poradne utahnout..

ten plech, na kterej si mi poslal odkaz vypada robustne, ale zas nevim jestli chci delat do kytary dalsi ctyri diry na srouby.. to uz bych asi dal ru dukou kytarare, aby si s tim poradilm, ja bych si tak maximalne strhnul ten bilek lak

kobylka: tu moji drzej ctyri srouby (plus ty tri, ve kterejch je umistenej single, ale to se se nepocita)

ty snimace bych se dimarzio urcite nebranil (kdyby byli lepsi) ja tak nejak automaticky koukal po seymourech, protoze sou osvedceny a navic uz mam v kytare jejich repliky, tak abych "netrhal partu" :D

jinak rikas ze tech kobyl pro tele je dost, ale kde je sehnat? a ty snimace to sami.. ja koukal ruzne na cesky eshopy a nic, vubec nic. a pres ebay sem nikdy nic neobednaval, mam jen visu a nevim jestli by to pres ni slo..
kytara Squier Vintage Modified Tele SSH Olympic White Maple // kombo VOXAD30VT // struny DR MT-10, Carl Martin 11 // Dunlop Tortex 0.73, Dunlop 0,73 a 1mm // kabel Planet Waves JACK-JAKC 4,5m
afektband

Příspěvek od afektband »

Tvůj problém s vyúpadáváním by čístečně vyřešil i lomenej jack a kabel za páskem.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
frenzyfish
Kontaktovat uživatele:

caroline 22: to je presne ono, kdyby to melo ctyri srouby jeste, tak to hned obednavam:)

afektband: ted vubec nevim jak to myslis, nebo si to nedokazu predstavit
caroline22
Kontaktovat uživatele:

frenzyfish píše:caroline 22: to je presne ono, kdyby to melo ctyri srouby jeste, tak to hned obednavam:)
http://www.sollerguitars.com/obchod/ind ... ategori=11 a co toto? (dej si v menu kategorií gytarové mostiky a hned první položka) :wink:

nebo tam dál mají i na humbucker, takže jestli máš v dřevě díru, tak by to taky byla fajn možnost, koupit přímo humbucker

afektband

Příspěvek od afektband »

frenzyfish píše:caroline 22: to je presne ono, kdyby to melo ctyri srouby jeste, tak to hned obednavam:)

afektband: ted vubec nevim jak to myslis, nebo si to nedokazu predstavit
Obrázek
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

afektband píše:Tvůj problém s vyúpadáváním by čístečně vyřešil i lomenej jack a kabel za páskem.
To můj problém absolutně vyřešilo. :wink:
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

poměř rozteč těch šroubků - těch 4 co jsou vedle sebe. Napiš mi pak vzdalenost těch dvou krajnich. Změř to od prostředku toho šroubku a snaž se to udělat co nejpřesněj... každa kobylka muže mit tu rozteč jinou... taky změř, jak je široky cely ten plat...

všechno jde sehnat na ebay... u nas toho moc neseženeš - neco jo, ale spis drazsi veci.
frenzyfish
Kontaktovat uživatele:

caroline: koukam na nej, vypada fajnove, i ten s humbuckrem (jestli by se mi tam vesel nevim, jeste sem kytaru nerozdelaval - ale udelam to pri pristi vymene strun, takze mozna zitra:)). ale podivej se na ten ctrvrtej z vrchu.. to je zrejme ta moje kobyla. tady asi bude problem, protoze ja tam mam ctyri sroubky.. a navic ta nemam zadny vepredu (ta cos mi posilal tam ma dva..) takze tohle by asi neslo:(

afektband: ty jo zajimavy:) skoda ze nemas vetsi obrazek.. jinak co se tyce toho problemu s jackem, tak to vidim tak ze zkusim qwerovu metodu a kdyz to nepomuze, tak s tim zajdu ke kytararoj (nebo na reklamaci, to jeste uvidim). teda pokud nekdo nemate lepsi napad..:)

qwer: zitra ti to poslu, asi tu kytaru konecne poradne rozdelam.. jinak co je roztec? vzdalenost tech dvou der (v pripade ze budou srouby venku samozrejme:)) od prostredka diry k prostredku druhy diry?
Naposledy upravil(a) frenzyfish dne 4.01.2009 14:42, celkem upraveno 1 x.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

a co mas za apec? muze to docela ovlivnit vyber toho snimace...
frenzyfish
Kontaktovat uživatele:

ted sem editoval predchozi prispevek, tak si to jeste precti..
mam vox ad30VT uz sem to upravil v podpisu.. ale do budoucna bych chtel asi nakou levnejsi celolampu do zkusebny, treba crate V18 (jestli teda vyjde kapela, vox bych si pak nechal na hrani na doma)
caroline22
Kontaktovat uživatele:

frenzyfish píše:caroline: koukam na nej, vypada fajnove, i ten s humbuckrem (jestli by se mi tam vesel nevim, jeste sem kytaru nerozdelaval - ale udelam to pri pristi vymene strun, takze mozna zitra:)). ale podivej se na ten ctrvrtej z vrchu.. to je zrejme ta moje kobyla. tady asi bude problem, protoze ja tam mam ctyri sroubky.. a navic ta nemam zadny vepredu (ta cos mi posilal tam ma dva..) takze tohle by asi neslo:(
jo, jasně, no já myslim že by to zas takový problém nebyl,ty dvě díry vepředu si můžeš navrtat do dřeva sám, hlavní je jestli sedí rozteče mezi těma šroubama jak psal qwer. omrkni teda ješě ebay

EDIT: ještě u bachu ji mají, http://www.bachmusik.com/p128/bt-001/ a sou tam napsané i rozměry Obrázek

frenzyfish
Kontaktovat uživatele:

ty jo a a za prijatelny penize:) sem kouknul na ty u bacha, vzal sem centak a zmeril (ne uplne presne zatim) a vychazi mi, ze ta moje kobyla ma uplne stejny rozmery jak tahle:

http://www.bachmusik.com/p130/bt-005/
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Většina kapel co posloucháš maj HB u kobyly? Proč máš teda tele? :?
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
frenzyfish
Kontaktovat uživatele:

protoze v tu dobu se mi jevilo jako nejlepsi a vymenit snimac prece neni takovej problem

jinak prosim pouze prispevky k veci, resit ted ze sem si mel koupit neco jinyho (ja chtel derycky s tim jednim humbacem a to mi vsichni rozmluvili, jeste toho zacnu litovat) mi vazne nepomuze
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“