Soundking J212MA
Pravidla fóra
Soundking J212MA
Zdar chlapi. Co říkáte na tohle?
http://www.muziker.cz/Default.aspx?Soun ... _id;107455
je to dobré, nebo za tu cenu jsou lepší?díky
http://www.muziker.cz/Default.aspx?Soun ... _id;107455
je to dobré, nebo za tu cenu jsou lepší?díky
- einsteincz
- Kontaktovat uživatele:
Jako odposlech vcelku na nic, protože to má na HF sekci to má piezo. Bude to akorát vazbit a nic víc. Kup si někde na bazaru MEGATON EM151, nedávno někde byly 2ks za 9000,- a je to jiné kafe a zesilovač k tomu QSC GX 3
http://www.ozvuceni-quartet.cz - light and sound service, Kurzweil player 
- Kustomator
Tak Megaton EM151 jsou často amatérské konstrukce a nikdy taky nevíš, co s tím kdo vyváděl, navíc pak zesilovač je další věc navíc.
Jinak ten Soundking za svoji cenu není nijak výjimečný najdou se i horší věci, ale to piezo zvuku moc neprospěje. Osobně bych do toho nešel. Jestli si můžeš přidat něco málo přidat tak jdi radši do aktivních reproboxů Tapco nebo Behringer.
http://kytary.cz/tapco-by-mackie-th-15a ... 98:0:0:1:0
http://kytary.cz/behringer-eurolive-b31 ... 98:0:0:1:0
Hraje to zhruba stejně a tvému účelu určitě poslouží.
Jinak ten Soundking za svoji cenu není nijak výjimečný najdou se i horší věci, ale to piezo zvuku moc neprospěje. Osobně bych do toho nešel. Jestli si můžeš přidat něco málo přidat tak jdi radši do aktivních reproboxů Tapco nebo Behringer.
http://kytary.cz/tapco-by-mackie-th-15a ... 98:0:0:1:0
http://kytary.cz/behringer-eurolive-b31 ... 98:0:0:1:0
Hraje to zhruba stejně a tvému účelu určitě poslouží.
Basa: Apollo DGB-1350, Kombo: Kustom KBA30X, Struny: Jimi Hendrix 1202 XL, Trsátka: Jim Dunlop X-H, Kabely: Stagg
- Kustomator
Tak především mají ty soundkingy v sobě normální driver, nikoliv piezo.
Sice dost podivnej, ale driver to je.
LF repro je docela normální, asi jako eminence delta s citlivostí 95dB.
Slabší jsou vyhýbky, kde dělení je na 3,5 kHz, což ale zase přináší docela slušnou zatížitelnost celé bedny.
Nevýhodou je, že ačkoliv jde o bedny s nominální impedancí 8 ohm, klesá na určitých kmitočtech impedance až k 5 ohmům, takže paralelní řazení může být problematické.
Já mám shodou okolností verzi 215M i 215AM a přez to, že se jedná čínu, to vzhledem k ceně není zase tak strašné a nepoužitelné.
Další slabinou jsou korekce v zesilovači, kdy zdvih výšek začíná někde na 6 - kHz, což je k ničemu. Středy zabírají celkem normálně a basy jenom ubírám, protože přidáním začne bedna huhlat.
Prakticky, při použití jako monitor, mám ubrané výšky asi o -4dB, středy cca na 0 a basy asi na -6dB.
Zesilovač dává opravdu udaných 250W a při připojení druhé pasívní bedny pak asi 320W.
Blbé je, že díky problémům s vyhýbkou pak plný výkon nemá žádnou rezervu.
Když to shrnu, tak celkově nejde až o tak špatné bedny, když je postavím vedle (dobře udělaných) EM151, nejsou tak hrozné, jak se o téhle značce píše..
Totální nesmysl je ovšem udávané frekvenční pásmo 20Hz - 20kHz v toleranci 3dB.
Reálně to hraje asi od 120Hz do 12 kHz v pásmu 6dB.
Ale to není nijak špatné a mnohem dražší značky mají průběh leckdy podobný.
Měřili a porovnávali jsme je například JBL JRX115 a na uchou jsou tyhle lepší a měření to potvrdilo...
Trápil jsem je jak paralelně, tak samostatně, jako monitory bigbítu, tak u akustických kapel i jako malé PA. Na dno si sáhly asi u DJ, kde hrály dva dny v kuse naplno - a nic se jim nestalo.
Jenom jednou se mi povedlo, že zafungovala tepelná ochrana - bigbíťáci trvali na tom, že do nich pojede basovka a hrálo se nahlas. V síti bylo myslím 208V, takže asi po hodině hraní se to vyplo.
Stačila 5 minut přestávka, trochu ubrat basú a hraje to dodnes.
Celkově mají odehráno asi 130 různých akcí, takže si myslím, že je můžu celkem hodnotit.
Předpokládám, že poptávaná verze 212 bude téměř to samé.
vyhýbka:

Sice dost podivnej, ale driver to je.
LF repro je docela normální, asi jako eminence delta s citlivostí 95dB.
Slabší jsou vyhýbky, kde dělení je na 3,5 kHz, což ale zase přináší docela slušnou zatížitelnost celé bedny.
Nevýhodou je, že ačkoliv jde o bedny s nominální impedancí 8 ohm, klesá na určitých kmitočtech impedance až k 5 ohmům, takže paralelní řazení může být problematické.
Já mám shodou okolností verzi 215M i 215AM a přez to, že se jedná čínu, to vzhledem k ceně není zase tak strašné a nepoužitelné.
Další slabinou jsou korekce v zesilovači, kdy zdvih výšek začíná někde na 6 - kHz, což je k ničemu. Středy zabírají celkem normálně a basy jenom ubírám, protože přidáním začne bedna huhlat.
Prakticky, při použití jako monitor, mám ubrané výšky asi o -4dB, středy cca na 0 a basy asi na -6dB.
Zesilovač dává opravdu udaných 250W a při připojení druhé pasívní bedny pak asi 320W.
Blbé je, že díky problémům s vyhýbkou pak plný výkon nemá žádnou rezervu.
Když to shrnu, tak celkově nejde až o tak špatné bedny, když je postavím vedle (dobře udělaných) EM151, nejsou tak hrozné, jak se o téhle značce píše..
Totální nesmysl je ovšem udávané frekvenční pásmo 20Hz - 20kHz v toleranci 3dB.
Reálně to hraje asi od 120Hz do 12 kHz v pásmu 6dB.
Ale to není nijak špatné a mnohem dražší značky mají průběh leckdy podobný.
Měřili a porovnávali jsme je například JBL JRX115 a na uchou jsou tyhle lepší a měření to potvrdilo...
Trápil jsem je jak paralelně, tak samostatně, jako monitory bigbítu, tak u akustických kapel i jako malé PA. Na dno si sáhly asi u DJ, kde hrály dva dny v kuse naplno - a nic se jim nestalo.
Jenom jednou se mi povedlo, že zafungovala tepelná ochrana - bigbíťáci trvali na tom, že do nich pojede basovka a hrálo se nahlas. V síti bylo myslím 208V, takže asi po hodině hraní se to vyplo.
Stačila 5 minut přestávka, trochu ubrat basú a hraje to dodnes.
Celkově mají odehráno asi 130 různých akcí, takže si myslím, že je můžu celkem hodnotit.
Předpokládám, že poptávaná verze 212 bude téměř to samé.
vyhýbka:

No tak špatné nejsou v porovnání s omitronicama, t-ampama apod.
Myslím, že je to základní minimum pro zvučení, ale na vážnou práci to není.
V normální bedně nemůže být taková vyhýbka, co przní impedanci o průběhů korekcí zesilovače nemluvě.
Rovněž skelet u normální bedny musí být z překližky a ne z tlustýho sololitu, nebo co to je za sajrajt.
Nicméně do zkušebny a nenáročný hraní to stačit může.
Taky je dobrý si uvědomit, že například nejlevnější Megaton s nejlevnějším Tapco J800 bude dávat nejmíň o dvě třídy lepší výsledky.
Myslím, že je to základní minimum pro zvučení, ale na vážnou práci to není.
V normální bedně nemůže být taková vyhýbka, co przní impedanci o průběhů korekcí zesilovače nemluvě.
Rovněž skelet u normální bedny musí být z překližky a ne z tlustýho sololitu, nebo co to je za sajrajt.
Nicméně do zkušebny a nenáročný hraní to stačit může.
Taky je dobrý si uvědomit, že například nejlevnější Megaton s nejlevnějším Tapco J800 bude dávat nejmíň o dvě třídy lepší výsledky.