? Gibson nebo ESP-LTD ?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
afektband

Příspěvek od afektband »

Maples píše:no mě teda taky, jsou takový plnnější a středovější:) myslím ale, že jak EMG, tak SD by potřebovali bejt tavený na celolampách, jinak ani nemá smysl investovat do tak dobrejch snímačů, když se to píchne do line6.
Brouku, nepomlouvej line 6, taky se ti neseru do fenderu. :wink:
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

to nebylo pomlouvani, ale konstatovani, ze s lampou by to bylo lepsi a ja plne souhlasim.. dyt z toho de strasny bzukot
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
afektband

Příspěvek od afektband »

tallicaman píše:to nebylo pomlouvani, ale konstatovani, ze s lampou by to bylo lepsi a ja plne souhlasim.. dyt z toho de strasny bzukot
Napsal že je škoda kupovat EMG nebo SD když s tím chceš hrát přes Line 6. Což podle mě zrovna konstatování není, ale nechci vyvolávat flame. Necháme to bejt.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

stojím si za tím, že to je škoda. Mluvil jsem o naprosto konkrétním případu toho týpka, co točil to video, jen je třeba dávat větší pozor, když se k něčemu vyjadřuješ...a napsal bych to o jakymkoliv tranzistorovym, nebo digitálním zesilovači, nebot na něm je vždy rozdíl mezi snímači oproti lampám minimální.)do fenderu se mi klidně ser, správná volba to byla pro mě, nemusí být pro tebe...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

já si spíš myslím, že váš (chronických pomlouvačů tranzistorů) problém je v tom, že neumíte nastavit zvuk. Má to mraky efektů a zdaleka ne všechny kombinace hrají dobře. Zvlášť, když k tomu píchnete nějaký další efekt. Zrovna Line 6 jsou hodně dobrý tranzistorya je jen váš problém, že se vám to nehodí do krámu, popřípadě to nemáte pořádně vyzkoušené. Klidně se do mě pusťte, já vám na to.......hmm? :wink:
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Beztak tranzistory sucks!
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

já jen tak plácnu do krámu, že aktiv EMG nebo SD, nakopnou i tranďák :D
proč by taky ne? mám to ozkoušený na mým domácim cvičítku, mrňavej krám, ale mám poštelovaný zvuk a nikde žádný slabší článek než kombíčko a vsadim se, že mam lepší zvuk než 90% všech mlaďasů co jim rodiče pokoupili levný celolampy... kdo nevěří ať tam běží :)
btw: hlavně je to v rukách, můžete mít super aparát, ale bude to znít blbě, když máte obě ruce levý... myšleno všeobecně a bez urážky :)
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
woro90

Příspěvek od woro90 »

Kdo má obě ruce levý, musí hrát oběma tapping :wink:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Já jsem si v počátcích užil tranzistorů docela dost a jsem upřímně rád, že už se ani nemusím na nějákým namáhat a hledat zvuk;) protože vím, že takovej, jakej mám rád na žádnym stejně nenajdu:P (nehrál jsem na Hi-end trandáky Roland - to bych chtěl někdy zkusit)...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

ja sem tim nechtel line6 pohanit.. myslim ze kdyz si clovek umi nastavit zvuk tak neni problem, navic je to vyhodny i treba ve studiu, kde si nahrajes proste ten zvuk kterej mas i live, nevim, cisty zvuky me nezajimaji, to mozna line 6 neumi dobre ale zkresleni to vubec spatny nema ..
braneo

Příspěvek od braneo »

Čate, som zo Slovenska a na našom jednom fóre som dával presne takú istú tému a otázku ohľadom týchto dvoch gitár, lebo tiež premýšľam o ich kúpe, teda buď gibson studio alebo esp-ltd ec 1000. No podľa toho, čo som sa zatiaľ dozvedel, tak na taký punkrock a rock by sa viac hodilo to studio podľa mňa, ale ani to ltd nie je zlé s pasívnymi. nechcem tu znova rozprúdiť diskusiu o snímačoch, len vyjadrujem svoj názor, že pokým to nie je úplne nejaký high gain metal, tak aktívne nie sú potrebné, pretože to v porovnateľne zahrajú aj pasívne. zas na tých aktívnych až toľko muzikantov nehrá, ale zas aj v iných štýloch je veľké skreslenie, takže aktívnymi sa nič nepokazí. ide skôr podľa mňa o univerzalitu, či chce niekto nástroj viac na konkrétny štýl alebo na viac štýlov. z týchto dvoch gitár by som vyberal už len podľa kusu, lebo sú to obe už kvalitné gitary, ale osobne by som šiel do tých pasívnych, pokým nechcem fušovať aj do metalu a pod.
mnemicmunky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mnemicmunky »

ESP-LTD - jasně vítězí....
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“