otazky zacatecnika
Pravidla fóra
otazky zacatecnika
ahoj,zajimalo by me kolik let hrajete.Jak casto a kolik hodin hrajete a za Jan dlouho jste zacinali videt lepsi vysledky..
A jeste jak jste zacinali..
Dik
Dik
Re: otazky zacatecnika
hele ono je těžký říct jak jsem začínat...hrál jsem 2 roky na akustiku a ted asi 2 roky na elektriku. A s tim jak dlouho denně hraju tak to bych neřešil, když tě to baví a hraješ rád tak hraješ kdy mužeš...já třeba přijdu ze školy popadnu kytaru a klidne třeba hodinu, dvě hraju, pak odskočím na komp a zas hraju, prostě jak ti to vyjde(kvuli ty kytare namam ani čas na učení:D).pakr4 píše:ahoj,zajimalo by me kolik let hrajete.Jak casto a kolik hodin hrajete a za Jan dlouho jste zacinali videt lepsi vysledky..
Dik
- Adamz Asah
- Kontaktovat uživatele:
7 let na klasiku, 1,5 roku na elektriku začínal jsem akordama, nyní už tvořím akordy v pohodě a vůbec mi nedělají problém ... určitě je duležité se akordy naučit ...
A na klasiku si krátce zabrnkám každý den.
Na elektriku většinou přes víkend, protože přes týden nestíhám ...
A na klasiku si krátce zabrnkám každý den.
Na elektriku většinou přes víkend, protože přes týden nestíhám ...
Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
Pro začátek začni tímhle, je to fakt nutný základ a jsou to celkem jednoduchý akordy: Emi, E, Ami, A, G, G7, C, Dmi, Dpakr4 píše:Je fakt tak dulezity ucit se akordy? Kolik se jich tak mam naucit?
S tímhle zahraješ mrtě písniček a postupně se budeš učit další a další akordy, varianty .... a lepší .........
20 let, od zacatku na klasiku, pak okolo mejch 15, tedy asi pred 10 lety na elektriku...se civicenim je to pruser, potreboval bych tak 2 hodinky denne a nemuzu se k tomu dokopat....
k akordum..ono v podstate nejde o akordy, jako spis o hmaty akordu, tech je par zakladnich..ale bylo by taky dobry vedet jak se akordy tvorej a samozrejme to neni jenom o akordech, pokud nechces hrat nekde u taboraku...a i u nej je to malo, i ten rytmus v pravcce neni k zahozeni....
k akordum..ono v podstate nejde o akordy, jako spis o hmaty akordu, tech je par zakladnich..ale bylo by taky dobry vedet jak se akordy tvorej a samozrejme to neni jenom o akordech, pokud nechces hrat nekde u taboraku...a i u nej je to malo, i ten rytmus v pravcce neni k zahozeni....
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
To přijde časem. Nejdřív opravdu hraj klasické akordy a cvič pravačku.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
Ideálně co nejvícpakr4 píše:Je fakt tak dulezity ucit se akordy? Kolik se jich tak mam naucit?
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Mrkni na : http://mojekytara.cz/ určitě se neco pro začátek dozvíš.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Ja hraju 6 a pul roku na klasiku a mesic na elektriku. A trenuju, no vetsinou kazdej den tak 2 - 3 hodky, teda pokud mam cas a pokud se nemusim ucit a o vikendu hraju klidne i 5 hodin xD. A taky si myslim ze by ses mel naucit zakladni akordy, a trenovat pravacku, s trsatkem i bez nej. A hlavne se nauc jmena strun xD atd. A az se naucis zaklady a budes chtit hrat nejaky pisnicky jako treba tu Metallicu tak se podivej sem: http://www.ultimate-guitar.com/ tam zadas skupinu a pisnicku do vyhledavace a ono ti to najde. Nebo se koukni primo sem na Master Of Puppets: http://www.ultimate-guitar.com/tabs/m/m ... ts_tab.htm i kdyz si myslim ze pro zacatek je to docela tezka pisnicka xD Doporucuju neco trochu lehciho, treba Nirvana (Smells Like Teen Spirit nebo Breed), Offspring (Hit That), Green Day (ti maj skoro ve vsech pisnickach power chordy a lehky sola, Waiting, Whatsername(kytara1), When I Come Around atd.), The Ramones (Blitzkrieg Bop), Red Hot Chili Peppers (Californication).
Napis jeste naky skupiny ktery se ti libi.
Napis jeste naky skupiny ktery se ti libi.
Chlape začni něčim jednodužším , když ja po pul roce chtěl metlu tak jsem začal enter sandmanpakr4 píše:dobre ale co kdyz budu chtit brat songy typu master of puppets od mettallicy?
Proto mam udelat co??
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
... Chce to trenink
a jestli ti mužu doporučit nějáké songy do začatku tak ja začinal na GnR , ACDC , Helloween , Led Zeppelin (imigrant) nebo třeba Nirvana jak už někdo zmínil
[/quote]
jj ted zacinam a od AC/DC sou dobry pisnicky nic tezkyhoteda ty zacatky dal jeste nejsem:D
jj ted zacinam a od AC/DC sou dobry pisnicky nic tezkyhoteda ty zacatky dal jeste nejsem:D
kytara:Epiphone Les Paul LP100 a Squier by Fender affinity strat
španělka neznámého původu
kombo:Kustom Dart
Efekt:Marshall Bluesbreakers II
trsátka:dunlop tortex
... Chce to trenink
a jestli ti mužu doporučit nějáké songy do začatku tak ja začinal na GnR , ACDC , Helloween , Led Zeppelin (imigrant) nebo třeba Nirvana jak už někdo zmínil
[/quote]
kytara:Epiphone Les Paul LP100 a Squier by Fender affinity strat
Hele ja to hraju furt , jsou to krásný a kvalitní lehký songy dá se to hrát furt , ja si vzpomínal , že první co jsem se naučil bylo highway to hell a pak thunderstruck to bylo asi tak pul rok co jsem hral , na thunderu jsem se naučil pull off¨a od ty doby to nedělám jinak než tenkrátjj ted zacinam a od AC/DC sou dobry pisnicky nic tezkyhoteda ty zacatky dal jeste nejsem:D
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.