Nejlepší lampová komba na doma
Pravidla fóra
to určitě nebyla, poněvadž hraní na klasických, áčkových celolampách je založena víceméně jen na práci s hlasitostí a tonovou clonou na kytaře, stačí se podívat na video jakéhokoliv kytarového velikána, který zrovna nehraje metal;)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
S tim nezbyva nez souhlasit. Kdo na to dosud jeste neprisel, tak je mi ho s prominutim lito a dodam, ze pak je zbytecne si lampu porizovat (nadsazka).Maples píše:to určitě nebyla, poněvadž hraní na klasických, áčkových celolampách je založena víceméně jen na práci s hlasitostí a tonovou clonou na kytaře, stačí se podívat na video jakéhokoliv kytarového velikána, který zrovna nehraje metal;)
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
nevim možná to tu někdo psal.
A co takhle Peavey Royal 8???
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Muzu na domaci brnkani plne doporucit i serii 6100 od Jima (30th Anni) - 3kanal, master volume, prepinani 100W/50W/25W, mam kombicko 6101 naprosta spokojenost..je to na doma pouzitelnejsi nez Blackheart i Valve Junior dohromady, ktery jsem taky chvili mel;)
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
To se dá sehnat jen na bazaru ne??? nebo se to někde prodává???jonas1 píše:Muzu na domaci brnkani plne doporucit i serii 6100 od Jima (30th Anni) - 3kanal, master volume, prepinani 100W/50W/25W, mam kombicko 6101 naprosta spokojenost..je to na doma pouzitelnejsi nez Blackheart i Valve Junior dohromady, ktery jsem taky chvili mel;)
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Bez krabky ani ránu.Skipper píše:nevim možná to tu někdo psal.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Chtěl jsem se zeptat. Mám v plánu si pořídit celolampové kombo na doma a mám už horkého adepta. Crate V18-112. Akorát nevím, jestli je dobré si ho kupovat, když bydlím v paneláku a jestli si spíš nemám pořídit jeho menší verzi Crate V5. Jádro pudla je tedy to, jestli vůbec využiju zvuk lamp, když to budu mít nejspíš dost ztulmený. Díky za příp. radu. 
Co se týče lamp na doma tak jsem vážně zvědavej jak se předvede ten Ceriatone. S Nikem (ne není to Slaughter) jsem se tak nějak předběžně domluvil na jednom modu kterej normálně nedělá, jedná se o VVR - neboli Variable Voltage Regulator. Na 18watt.com je o tom hodně povídání a samá chvála, funguje na relativně jednoduchym principu (údajně jen 6 součástek) a dělá to samý co power scaling.
Mělo by to fungovat jak na 18 wattovejch Marshallech tak i na dvacítkách, protože jsou dost podobný, respektive asi na všech EL84 zesilovačích ale tim si nejsem jistej. Jestli se na to někdo cejtí můžu zaslat layout jestli z toho něco vyčtete. 
Btw nezdá se vám při stažení volume na kytaře že je ten zvuk tak jako chudší slabší? Je sice pravda že když se to zas dožene na zesíku tak je to jak psal Maples, ale štve mě furt hejbat s hlasitostí na kombu abych dosáh stejně kvalitního zvuku. Nevíte někdo čim by to šlo eliminovat?
Btw nezdá se vám při stažení volume na kytaře že je ten zvuk tak jako chudší slabší? Je sice pravda že když se to zas dožene na zesíku tak je to jak psal Maples, ale štve mě furt hejbat s hlasitostí na kombu abych dosáh stejně kvalitního zvuku. Nevíte někdo čim by to šlo eliminovat?
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
podle mě maj cenu tak od 15W vejš.is 15w Aclass se nemusíš bát na koncert a navíc většinou mívaj tu 12ku..venca.k píše:podle me nemaj malý lampovy komba zadnou cenu. na koncerte s tim hrat stejne nebudete tak je to uplne na nic. radsi si koupit tranzistor s dvouma dvanactkama a bude to stat stejne a bude to hrat dvakrat vic nahlas a mohutnejc. Podle me maji cenu lampovy hlavy kolem 50- 100watu, ale rozhodne ne komba 5 - 10 watu.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
ono stáhnuté volume na kytaře se dá provádět pouze se zesilovačem, který je sám o sobě hodně vytavený (celolampa, hlasitost třeba až 7,
a teprve potom, když začneš hrát na tu nižší hlasitost na kytaře ten zvuk stojí za to a to tím, že je při stejné hlasitosti, jako třeba aparát na 2 a kytara naplno plnnější a dynamičtější...rozhodně ne ochuzen:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
- Trainman
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem čerstvým majitelem Valvekinga Royal 8. Splnilo očekávání, zesilovač fajnově sestaven, prostě lampový zvuk, osazena oběma lampami od JJ, celkově zpracování také fajn, celé to jen hyzdí ten "reproduktor". No name 8´ toho opravdu moc nezvládne... Takže kdo má možnost si ještě přidat peníze na dejme tomu 1x12 box tak směle do toho. 
Cort X-6 (customized by petrpeter) x Dunlop CryBaby Classic x Guyatone PD-1 x Peavey VK-R8 x HB 212 (V30) straight horizontal cab (a už mi spadnul z půlmetru na nohu
Jo, takže aniž bych musel sahat na volume na ampu tak to musim solit celý jo? Hmm tak díkyMaples píše:ono stáhnuté volume na kytaře se dá provádět pouze se zesilovačem, který je sám o sobě hodně vytavený (celolampa, hlasitost třeba až 7,a teprve potom, když začneš hrát na tu nižší hlasitost na kytaře ten zvuk stojí za to a to tím, že je při stejné hlasitosti, jako třeba aparát na 2 a kytara naplno plnnější a dynamičtější...rozhodně ne ochuzen:)
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
Něják nechápu Tvou reakci..když dáš na max kombo a pouštíš do něj z kytary jen slabej signál, tak to moc náký solení neni.) a myslim, že má jít hlavně o zvuk, ne? dělej to, jak to vyhovuje tobě:Drasomaso píše:Jo, takže aniž bych musel sahat na volume na ampu tak to musim solit celý jo? Hmm tak díkyMaples píše:ono stáhnuté volume na kytaře se dá provádět pouze se zesilovačem, který je sám o sobě hodně vytavený (celolampa, hlasitost třeba až 7,a teprve potom, když začneš hrát na tu nižší hlasitost na kytaře ten zvuk stojí za to a to tím, že je při stejné hlasitosti, jako třeba aparát na 2 a kytara naplno plnnější a dynamičtější...rozhodně ne ochuzen:)
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No to je právě to, co celolampy nedělají, proto to možná ani tolik nevnímáš...nebo možná dělají, ale rozhodně to není, jako u tranzistorů...jen na zkreslení se to používat nedá, poněvadž ho ubývá - což je sice taky super zvuk, ale pokud chceš hodně gainu, tak ne...
zpravidla to je potom pořádnej dynamickej kulatej zvuk, nejen na jazz, ale hlavně skvělej na cvičení, protože je hodně citlivej.)
zpravidla to je potom pořádnej dynamickej kulatej zvuk, nejen na jazz, ale hlavně skvělej na cvičení, protože je hodně citlivej.)
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele: