Blackheart BH5H - jak na zkreslený zvuk v domácím prostředí

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
zdenek_p
Kontaktovat uživatele:

Blackheart BH5H - jak na zkreslený zvuk v domácím prostředí

Příspěvek od zdenek_p »

Zdravím všechny diskutující, mám teď doma výše zmíněnou hlavu, zatím jsem ji z časových důvodů jen párkrát zkusil, ale trochu mě zarazilo, že nejsem schopen z toho dostat nějaké více anebo alespoň méně nakreslené zvuky - pohybuji se pořád v oblasti čistého zvuku. Problém je asi i v tom, že v paneláku, s ohledem na sousedy si nemohu zase tak moc dovolit. U Blackheart jsem byl navnaděn ukázkami na Youtube, kde na to taky lidi hrají v "obývákovém" prostředí, takže na to nemohou nějak extrémně tlačit, přesto se tomu zvuku neblížím ani náhodou. Protože to tady určitě čte pár lidí, kteří mají Blackheart doma, chtěl jsem se zeptat, jak musí u svého BH5H natočit Volume, aby se dostali do oblasti, kdy to už kreslí, a zda dosahují zkresleného zvuku i v těch pokojových "obývákových" podmínkách. Pro úplnost doplňuji, že mám připojený 12" reproduktor Celestion Rocket 50, a zkouším to v režimu "trioda" - takže 3W výstupní výkon. Díky všem za případné odpovědi.
Jsem domácí hráč: Sguier Strat (upravený na H+S+S), Fokus-H (kopie Les Paul Standard)+RM Pickups Classic Neck,R.M. Bridge, Behringer Vamp-3, GDI-21, Vintage Tube Monster (Bitmo Mod), Marshall Bluesbreaker BB-II a Jackhammer JH-1, Digitech DF-7, Blackheart BH5H (Bitmo Mod + reverb) + cabinet BH110, klávesy Casio WK-3300, Korg Poly 800, sekvencer Yamaha QY22, zvukovka Yamaha SW1000XG.
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Hraji s tim doma. Peknej clean ze? :) ...podivej, ten aparat nema potenciometr "gain"...tedy jestli jsi cekal, ze bude vydavat zkresleni na pokojovy hlasitosti, tak ses spletl...Pekne kresli neco pred pulkou drahy "volume" (Crounch) za pulkou drahy je to uz zvuk ala AC/DC...Proste vybuzeny elektronka...A je to peknej zvuk, pekne to pak zpiva. Ovsem je to docela uz nahlas, ale i presto mam moznost na to tak hrat. Pokud jsi v panelaku, musis poridit nejakou krabku. Ja mam OD, ptz ne vzdy chci hrat tak nahlas, nebo spise chci hrat na clean sound a pak lehce prikreslit overdrivem... Takze tak...

EDIT: pouzivam 5W, prijde mi ten zvuk takovy syrovejsi. 3W jsou uhlazene a prijde mi, ze kresli min jak 5W mod...i kdyz je to nelogicke...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Blackheart BH5H - jak na zkreslený zvuk v domácím prostř

Příspěvek od Wohma »

zdenek_p píše:chtěl jsem se zeptat, jak musí u svého BH5H natočit Volume, aby se dostali do oblasti, kdy to už kreslí, a zda dosahují zkresleného zvuku i v těch pokojových "obývákových" podmínkách.
To je prudce zavisle na urovni signalu, ktery leze ze snimacu, jinymi slovy to bude jine kytara od kytary. Navic zalezi i na tom, jak moc do strun clovek reze (asi byste se divili, jakej v tom muze byt rozdil) a taky treba na tom, jake ma trsatko, struny atd., pripadne jestli pred to strka nejaky krabicky. No a v neposledni rade na tom, jaky ma elektronky v Blackheartu a jak moc tomu pomaha reprak (nektery se musi vic vyhulit, aby se ten zvuk prosadil).
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
MLorenzo

Re: Blackheart BH5H - jak na zkreslený zvuk v domácím prostř

Příspěvek od MLorenzo »

Wohma píše:
zdenek_p píše:chtěl jsem se zeptat, jak musí u svého BH5H natočit Volume, aby se dostali do oblasti, kdy to už kreslí, a zda dosahují zkresleného zvuku i v těch pokojových "obývákových" podmínkách.
To je prudce zavisle na urovni signalu, ktery leze ze snimacu, jinymi slovy to bude jine kytara od kytary. Navic zalezi i na tom, jak moc do strun clovek reze (asi byste se divili, jakej v tom muze byt rozdil) a taky treba na tom, jake ma trsatko, struny atd., pripadne jestli pred to strka nejaky krabicky. No a v neposledni rade na tom, jaky ma elektronky v Blackheartu a jak moc tomu pomaha reprak (nektery se musi vic vyhulit, aby se ten zvuk prosadil).
Presne tohle pisu lidem po SZ co se na to ptaji. Dynamika prave ruky a typ elektronek. Tady jsem to zapomel uvest. Ve vetsine videich je stejne BH5 bez krabek.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Zrovna dneska jsem si vyzvedával ten mrňavej BH1H (Killer Ant), a to je jen 0,25 W - a když jsem ho doma poprvé vyzkoušel, tak je to na ještě únosný prudění sousedů tak akorát, spíš jsem si ještě říkal že je to pořád skoro moc...
Takže je jasný, že 3/5w je až moc (na doma, na "bezkonfliktní" kreslení bez krabky).
.. ale ono to zas úplně potichu prostě bejt nemůže :twisted:

Jo a tohle kreslí skoro hned :D - od čtvrtiny dráhy Volume, ale fakt "pěkný" zkreslení je tak od poloviny.. do dorazu :twisted:
I´m wheels... movin´wheels
zdenek_p
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenek_p »

Díky všem za odpovědi. Ještě jsem koukal na BitMoModkits jednak na BitMo Triple Bypass a hlavně na BitMo 10-uator (požírač výkonu) obojí speciálně pro BH5H. Zkusím to tam objednat, a pak sepíšu nějakou zprávu, jak to funguje.
Jsem domácí hráč: Sguier Strat (upravený na H+S+S), Fokus-H (kopie Les Paul Standard)+RM Pickups Classic Neck,R.M. Bridge, Behringer Vamp-3, GDI-21, Vintage Tube Monster (Bitmo Mod), Marshall Bluesbreaker BB-II a Jackhammer JH-1, Digitech DF-7, Blackheart BH5H (Bitmo Mod + reverb) + cabinet BH110, klávesy Casio WK-3300, Korg Poly 800, sekvencer Yamaha QY22, zvukovka Yamaha SW1000XG.
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Tonda píše:Zrovna dneska jsem si vyzvedával ten mrňavej BH1H (Killer Ant), a to je jen 0,25 W - a když jsem ho doma poprvé vyzkoušel, tak je to na ještě únosný prudění sousedů tak akorát, spíš jsem si ještě říkal že je to pořád skoro moc...
Takže je jasný, že 3/5w je až moc (na doma, na "bezkonfliktní" kreslení bez krabky).
.. ale ono to zas úplně potichu prostě bejt nemůže :twisted:

Jo a tohle kreslí skoro hned :D - od čtvrtiny dráhy Volume, ale fakt "pěkný" zkreslení je tak od poloviny.. do dorazu :twisted:
Tak na tomto by me stvala absence equalizeru :( Ale jinak problem s vytavenim BH5 doma nemam. Mam kde hrat. A sousedy nemam.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pokud bys ekvalizer moc potreboval, neni prece problem dokoupit Boss GE-7, na bazaru se objevuje kolem tisicovky ;) To bydleni ti tise zavidim :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

No když se podíváte na blokové schéma toho anta co je v manuálu tak je tam nakreslený blok PRE SET EQ. Blackheart se navíc strašně chlubí tím, jak se ti drobečci dají modifikovat a že jsou k tomu vlastně dělaní takže by asi neměl být problém tam těch pár odporů a kondíků nacpat. :)
Horší je to už s místem na předním panelu.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Mylann píše:
Tak na tomto by me stvala absence equalizeru :( Ale jinak problem s vytavenim BH5 doma nemam. Mam kde hrat. A sousedy nemam.
EQ (u tohohle) fakt není potřeba, stačí tónová clona na kytaře. Na "vážný" hraní mám jiný aparáty.

A tavit i už BH5 doma znamená ničit si sluch - i z tohohle po půl hodině (provozu "na doraz") zalehnou uši.
Já už jsem si jedno ucho touhle hudbou málem odpálil..takže jsem od tý doby opatrnější :lol:
Jsem taky ve svým baráku, takže bych se taky nemusel omezovat -kdybych nechtěl..
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Já teda jedině se špuntama do uší, so dovolím vosolit BH5.... tlačim to přes 2x12'' a jako bez šputnů je to fakt vo uši... a je to jen 5W!!
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

ale watty s hlasitostí nemají moc společného, to už bylo řečeno mnohokrát. Záleží na konstrukci, repru, snímačích....
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

A dá se teda pomocí toho overdrive vytáhnout takovej ten "tavenej" zvuk i při menších hlasitostech ( nemyslim nic ultra tichýho, ale tak, aby mi v pokoji nerezonovaly dveře) aby to byl fakt pěknej zvuk?

BTW problém je, že každej si pod pojmem hodně hlasitý představí něco jinýho .. já se sousedama problém nemám, ale měl bych problém s mamkou :)
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

No ta hlasitost je dost subjektivni pocit u kaadyho bych rekl...Nemam problem ten aparat vytavit. Ale je pravda, ze uz to docela rve. Proto pouzivam OD...muzu hrat potiseji. A navic potrebuji i pekny clean, nenakresleny.
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Mylann píše:No ta hlasitost je dost subjektivni pocit u kaadyho bych rekl...Nemam problem ten aparat vytavit. Ale je pravda, ze uz to docela rve. Proto pouzivam OD...muzu hrat potiseji. A navic potrebuji i pekny clean, nenakresleny.
No a zní to podobně , když to vytavíš a když před to kopneš overdrive do čistýho kanálu ?
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Tonda

Příspěvek od Tonda »

To záleží na konkrétním overdrivu - zatím co jsem stih zkusit tak ten Zachariáš Vex to trefil dokonale, ten zvuk (vytavenej versus BoxOfRock do staženýho čistýho ) je úplně přesně stejnej, a to včetně toho částečnýho nakřápnutí, zkreslení jen náběhu tonu při minim.kreslení.
TS klon (Dano) je jiný = horší.
Nejlepší je samozřejmě BoR do vytavenýho 8) a TS před tím to ještě posune dál..

Sranda je, že ten BoR stojí prakticky stejně jako Blackheart hlava+box :lol:
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Smrťokvítek píše:ale watty s hlasitostí nemají moc společného, to už bylo řečeno mnohokrát. Záleží na konstrukci, repru, snímačích....

Počkej počkééj, chceš mi jako tvrdit, že při určité konstrukci 5W v lampách můžu bejt na stejnejch reprákách hlasitější než např.: Triple Rectifier?! (150W)
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

r0nn!e píše:
Počkej počkééj, chceš mi jako tvrdit, že při určité konstrukci 5W v lampách můžu bejt na stejnejch reprákách hlasitější než např.: Triple Rectifier?! (150W)
To zas ne, mícháš hrušky a jabka dohromady, triple rectifier a blackheart jsou dva extrémy
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Na stejnejch reprákách právě vůbec ne - IMO je to právě hlavně v citlivosti repráků - slabší zesík s hodně vysokou citlivostí repro bude stejně hlasitej jako silnější zes. s málo citlivým repro.
(= aby se tyhle malý zesilovače daly bezpečně tavit a nebyly přitom až moc hlasitý, tak by bylo ideální, aby repráky měly hodně nízkou citlivost).

Pak záleží taky na počtu repráků /účinná plocha co vyrábí akustickej tlak/

Asi taky na impedanci repro (tady se bych se rychle dostal ńa tenkej led :wink: ale myslím že nízká impedance repro víc ždímá zesilovač (teče víc proudu) ,a vysoká nepustí tolik proudu do rep. takže budou hrát slabějc... Kdyžtak mě někdo opravte.

Ten BH1 box má 16 Ohmů, citlivost jsem zatím nezjišťoval.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

toe přesně to co se tady děje furt. N2kdo tu něco řekne a ostatní jen slepě důvěřujou. Kdyby sis to vyzkoušel, tak zjistíš, že to do vybuzení nedovedeš. Neudělals to, tvá chyba :roll:
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“