Jakej účel máte v kapele
Pravidla fóra
Jakej účel máte v kapele
Jednoduchej topic pro ty co někde hrajou.
Chtěl sem dát hlasování , ael přece jenom je lepší když každej napíše co přesně v kapele dělá.
Chtěl sem dát hlasování , ael přece jenom je lepší když každej napíše co přesně v kapele dělá.
Já obsluhuju v kapele baskytaru a občas, když mam dobrou náladu tak zpívám vokály v refrénech. Už jsem i zpíval některý písničky sám, ale neni to muj šálek kávy, páč to moc neumim a ani mě to moc nebaví.
Jinak jsem "textař" a snažim se i skládat písničky. Zatim jsem ale nesložil nic, co by se mi líbilo
Jinak jsem "textař" a snažim se i skládat písničky. Zatim jsem ale nesložil nic, co by se mi líbilo
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
Hraju na kytaru a pozoun, v některých songách zpívam doprovodný vokály, bo 2. hlasy. Dělam stránky, taky jsem udělal několik písniček.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
Basou se snažím hlavně, aby ta muzika šlapala. Přeci jem máme kapelu dost založenou na rytmu. Dělám takovéty doprovodné výkřiky apod. Jinak mám hlavní slovo především v organizování a to i během zkoušek (co se zrovna bude hrát, kdy se co bude zkoušet....). Taky občas něco napíšu (hudbu i text) a společně s dudákem se staráme o aranže.
vy máte v kapele dudáka???Nesst píše:...společně s dudákem se staráme o aranže.
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
*cable >>> Adam Hall
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Že by pagan metal?.annY:. píše:vy máte v kapele dudáka???Nesst píše:...společně s dudákem se staráme o aranže.
- Nesst
- Kontaktovat uživatele:
Ne úplně.... www.barbard.czafektband píše:Že by pagan metal?.annY:. píše:vy máte v kapele dudáka???Nesst píše:...společně s dudákem se staráme o aranže.
Ale ty videa jsou v šílené kvalitě
Ale byl jsem blízkoNesst píše:Ne úplně.... www.barbard.czafektband píše:Že by pagan metal?.annY:. píše: vy máte v kapele dudáka???
Ale ty videa jsou v šílené kvalitě
- Alcarmo
- Kontaktovat uživatele:
Tak tam kde hraju já se to nai nedá nazvat kapelou, jsme spíš takový spolek nudících se muzikantů, kteří si prostě chtějí zahrát. Já tam jedu basu ve všech možných formách (máme hodně široký rozsah), pak příčnou flétnu a akutickou kytaru (elektriku ani bicí třeba nevedem). Zato máme dvoje housle, ságo, klarinet, klávesy, violoncello, klavír a flétny všeho druhu 
Oprav mě autore jestli se pletu ale podle umístění příspěvku bych tak tipl že ta otázka byla spíš mířena směrem "jakou basu v kapele hrajete jestli jen základní linku, nějaké vyhrávky nebo i sóla..." a tak...ne?...
jen mě tak napadlo...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*cable >>> Adam Hall
*cable >>> Adam Hall
Ano také mě to napadlo, v případě ale že se jedná opravdu o "post v kapele", tak bych téma přesunul do Vaše kapely..annY:. píše:Oprav mě autore jestli se pletu ale podle umístění příspěvku bych tak tipl že ta otázka byla spíš mířena směrem "jakou basu v kapele hrajete jestli jen základní linku, nějaké vyhrávky nebo i sóla..." a tak...ne?...jen mě tak napadlo...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
- Nesst
- Kontaktovat uživatele:
Kromě vokálních či zpěvových linek samozřejěm tvrdím muziku - ale stmelovač (přim,očarý riffy), spíše mám melodické linky případně funky riffy. Sice hrajeme takovej rocknroll, ale občas si zaslapuju. Samozřejěm se nebráním vyloženě trsátkovové hře a jednoduchým linkám -vše se snažím přizpůsobit kapele a tomu aby písnička zněla co nejlíp.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Přiznám že jsem ještě do kapely nepřinesl jedinou písničku. Asi an to nemám buňky.hendy9 píše:Jak ste na tom jako basáci se skládánim?
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
Jednoduchý, vyplňovat muziku tak aby to nějak vypadalo
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40