Schecter Hellraiser V FR vs. LTD-ESP V500
Pravidla fóra
Schecter Hellraiser V FR vs. LTD-ESP V500
Zdravím lidičky. Takže v lete sa plánuje kúpa gitarky tak si zatiaľ zisťujem čo kúpiť a čo nie. Momentálne sa zúžil výber na LTD-ESP V500 a Schecter Hellraiser V FR. Rozdiel vidím v cene, dreve a hlavne kombinácií snímačov. Schecter máEMG 81/89 pričom LTD má 2x 81. Tak by som rád vedieť čo by ste mi odporúčali. Hudba ktorú hráme je niečo ako death,black koštovka na http://bandzone.cz/conqueror - ďakujem za rady
Asi záleží jestli chceš floyd rose nebo ne. Jinak mne se líbí víc ten Schecter.
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
- Kerrang
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/kerrang
Ahoj, LTD má podle mě lepší design.
Kombinace javor. krku a mahagon. těla by měla produkovat jasnější zvuk a díky průchozím strunám skrz tělo i delší sustain.
Schecter by měl být díky jiné kombinaci snímačů a FR svým způsobem variabilnější, ale nevím jestli tremolo využiješ.
Zdá se také, že tvar jeho těla by měl umožnit lepší přístup k vyšším polohám.
Záleží co preferuješ no...možná by ti taky nemusely sedět ovládací prvky na některé z kytar. Každopádně doporučuju obě vyzkoušet, pokud můžeš.
Já osobně FR nemusím, tudíž bych volil LTD.
Kombinace javor. krku a mahagon. těla by měla produkovat jasnější zvuk a díky průchozím strunám skrz tělo i delší sustain.
Schecter by měl být díky jiné kombinaci snímačů a FR svým způsobem variabilnější, ale nevím jestli tremolo využiješ.
Zdá se také, že tvar jeho těla by měl umožnit lepší přístup k vyšším polohám.
Záleží co preferuješ no...možná by ti taky nemusely sedět ovládací prvky na některé z kytar. Každopádně doporučuju obě vyzkoušet, pokud můžeš.
Já osobně FR nemusím, tudíž bych volil LTD.
ESP-LTD MH1000NT > LINE 6 RELAY G30 > BOSS TU-3 > MAXON OD808 > ISP DECIMATOR > MESA BOOGIE TRIPLE RECTIFIER 2CH > BOSS GE-7 > BOSS DD-7 > ORANGE PPC412
zase ten kec se sustainem. ach jo

Naposledy upravil(a) Saul dne 8.01.2009 22:10, celkem upraveno 2 x.
no ten schecter sa dá aj bez FR s tým že by struny išli cez telo takže v tom by prob nebol apre práve to je to že by som teraz aj chcel pomaly začať FR využívať a som zvyknutý na zámky + to tremolo (mám ho na mojej akože gibsone
) čiže asi tak... s tým vyskúšaním to je na SVK a CZ čo som pozeral takmer nemožné pretože v hudobninách kde aj majú tieto značky tak o šípkach ani neslýchali... čiže mi ostáva asi len ísť na slepo do toho 
- tallicaman
není to pravda. Kvůli tomu, že je to levnější konstrukce a kvůli tomu, žekaždý tremolo nevyužijetallicaman píše:to neni pravda? tak k cemu to teda je ty struny zkrz?Saul píše:zase ten kec se sustainem. ach jo![]()
Naposledy upravil(a) Saul dne 8.01.2009 22:13, celkem upraveno 4 x.
- tallicaman
- tallicaman
Mnohem hezčí mi ale stejně přijde ta c-1. Ty véčka holt nejak moc nemusim.
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
- tallicaman
mimochodem pro saula, ktery vsemu rozumi
, citace petrpetra:
petrpeter píše: ... Tune-O-matic' - kobylka (obvykle používaném na kytarách typu les paul) struny sedí na nepohyblivé kobylce a jsou upevněny ke struníku, který je umístěn za ní. Snížením struníku dojde ke zvýšení tlaku strun na tělo, což má za následek ostřejší a jasnější tón.
Zvýšením struníku se naopak dosáhne kulatého hladkého tónu.
'String through body' - systém, kdy struny procházejí skrz tělo nástroje - jako např. u telecasteru - je charakteristický největším tlakem strun na tělo, a tím pádem nejostřejším zvukem a dlouhým sustainem. U tohoto systému se dřevo těla výrazně podílí na zvuku. ...
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
zkus se třeba zeptat nějakého kytaráře, jako je pan Jurkovič, nebo Papež. Ti by ti to snad mohli dokázat vysvětlit. Nejde tolik o hardware jako o kvalitu zpracování. Troufám si tvrdit, že moje esp s fr drtivou většinu vašich kytar s průchozími strunami rozseká. A mám to vyzkoušené i v porovnání např. s Gibsonem studio. 
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
- tallicaman
ok, ale o tom se tu prece nebavime... jde o pevna klasicka vs skrz telo... ze maji nektere kytary lepsi drevo nebo zpracovani a tim padem lepsi sustain vime kazdy... tak to neprekrucuj, hawk.Saul píše:zkus se třeba zeptat nějakého kytaráře, jako je pan Jurkovič, nebo Papež. Ti by ti to snad mohli dokázat vysvětlit. Nejde tolik o hardware jako o kvalitu zpracování. Troufám si tvrdit, že moje esp s fr drtivou většinu vašich kytar s průchozími strunami rozseká. A mám to vyzkoušené i v porovnání např. s Gibsonem studio.
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH