Ozvučení bicích (pro recording), aneb studio za 30 000 Kč
Pravidla fóra
Jedina vec, dost mozna ani ne tak podstatna - mam pocit, ze jsem nekde cetl, ze ma docela hlucny vetrak.
Kazdopadne pokud to clovke potrebuje ciste na recording, je podle me lepsi vzit nejaky 8-kanalovy interface (ja mam napr. Presonus FirePOD, ale treba Saffire dela taky peknej interface) - vyjde to na podobny penize a podle me je to jednak praktictejsi a jednak i o neco kvalitnejsi.
Kazdopadne pokud to clovke potrebuje ciste na recording, je podle me lepsi vzit nejaky 8-kanalovy interface (ja mam napr. Presonus FirePOD, ale treba Saffire dela taky peknej interface) - vyjde to na podobny penize a podle me je to jednak praktictejsi a jednak i o neco kvalitnejsi.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Jens Ludwig
- Odborník
tak kousek, se kterým sem měl tu čest já, byl hlukově v pohodě...
jinak samozřejmě nějaký řešení typu FirePOD je lepší, ale míň univerzální...
mix o proti FirePODu je přehlednější - signál si můžu routovat na kusu železa, nemusim klikat v kompu....
jinak samozřejmě nějaký řešení typu FirePOD je lepší, ale míň univerzální...
mix o proti FirePODu je přehlednější - signál si můžu routovat na kusu železa, nemusim klikat v kompu....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
konkrétně zrovna u tohohle mixu jde ven signál, tak jak byl zanamenán - tj. není ovlivněn EQ ani žádnym jinym kolečkem na mixu.
Koukal jsem na ten FirePOD a myslim, že by to bylo pro moje potřeby lepší až na to, že bych chtěl mít možnost nahrávat 10 stop najednou.
Tzn. Bicí (7 mikrofonů) + další 3 instrumenty
Existuje něco podobnýho, co to zmákne?
Koukal jsem na ten FirePOD a myslim, že by to bylo pro moje potřeby lepší až na to, že bych chtěl mít možnost nahrávat 10 stop najednou.
Tzn. Bicí (7 mikrofonů) + další 3 instrumenty
Existuje něco podobnýho, co to zmákne?
ať to šlape!
Opravdu chces nahravat vsechno zaraz? Nahravani kazdyho nastroje zvlast je v drtive vetsine pripadu efektivnejsi. A pokud nemas dostatek mistnosti, tak i lepsi z hlediska preslechu.
Kazdopadne to zmakne i FirePOD, ma teoreticky 10 kanalu, ale 2 digitalni, takze bys musel sehnat predzesilovac a prevodnik... Anebo napr. prechodovy bubny malym mixakem sesbirat do jedne nebo dvou stop a tim usetrit, ale to uz je kompromis. Jina reseni existuji, ale vetsinou byva 8 nebo 16 mikrofonnich predzesilovacu.
Kazdopadne to zmakne i FirePOD, ma teoreticky 10 kanalu, ale 2 digitalni, takze bys musel sehnat predzesilovac a prevodnik... Anebo napr. prechodovy bubny malym mixakem sesbirat do jedne nebo dvou stop a tim usetrit, ale to uz je kompromis. Jina reseni existuji, ale vetsinou byva 8 nebo 16 mikrofonnich predzesilovacu.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
chci mít minimálně tu možnost nahrávat to naráz, protože nechci zas za měsíc kupovat jinej.
Moh bys prosimtě hodit odkaz na nějakej převodník s předzesilovačem? Nikde sem to nenašel.
Další možnost mě napadá, že bych moh nahrát třeba kytary současně na fast track. Co vy na to ?
Našel jsem i Alesis Multimix s firewire rozhraním. Je opravdu rozhraní USB 2.0 nepoužitelné na nahrávání 10 stop? Mám totiž notebook bez firewire, takže bych musel pořídit PCI firewire a mít ve zkušebně permanentně stolní počítač.
Ještě jsem narazil na mixpult od Yamahy
Funguje tim způsobem, že se připojí USB do PC a už se může nahrávat 10 stop, nebo je tam nějakej háček, jako třeba u toho Behringera?
edit: Tak si odpovím sám. USB slouží pouze ke stereo nahrávání jedné výsledné stopy
Moh bys prosimtě hodit odkaz na nějakej převodník s předzesilovačem? Nikde sem to nenašel.
Další možnost mě napadá, že bych moh nahrát třeba kytary současně na fast track. Co vy na to ?
Našel jsem i Alesis Multimix s firewire rozhraním. Je opravdu rozhraní USB 2.0 nepoužitelné na nahrávání 10 stop? Mám totiž notebook bez firewire, takže bych musel pořídit PCI firewire a mít ve zkušebně permanentně stolní počítač.
Ještě jsem narazil na mixpult od Yamahy
Funguje tim způsobem, že se připojí USB do PC a už se může nahrávat 10 stop, nebo je tam nějakej háček, jako třeba u toho Behringera?
edit: Tak si odpovím sám. USB slouží pouze ke stereo nahrávání jedné výsledné stopy
ať to šlape!
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
Tak už jsem víceméně rozhodnut co koupím, abych měl to co potřebuju.
Mikrofony na bicí budou T.bone DC4000 a mixážní pult s firewire Phonic Helixboard
Nahrávat budu pokud to půjde po jednom nástroji na notebook. Doufám, že za ty prachy co do toho vrazim to bude aspoň k něčemu.
7500.- mikráky + 12 000.- mixák + kabely (2000.-?)
Dík všem za rady a doufám, že tenhle thread třeba pomůže někomu, kdo má stejné potřeby.
Momentálně nemám finance na mixák, takže koupím mikrofony a kabely. Nedal by se náhodou tenhle, nebo obdobný mixák někde zapůjčit abych se s ním seznámil trochu blíž ?
Mikrofony na bicí budou T.bone DC4000 a mixážní pult s firewire Phonic Helixboard
Nahrávat budu pokud to půjde po jednom nástroji na notebook. Doufám, že za ty prachy co do toho vrazim to bude aspoň k něčemu.
7500.- mikráky + 12 000.- mixák + kabely (2000.-?)
Dík všem za rady a doufám, že tenhle thread třeba pomůže někomu, kdo má stejné potřeby.
Momentálně nemám finance na mixák, takže koupím mikrofony a kabely. Nedal by se náhodou tenhle, nebo obdobný mixák někde zapůjčit abych se s ním seznámil trochu blíž ?
ať to šlape!
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
tak změna. Našel sem Alesis Multimix 16 s firewire za 10 000.-
Bude mi to šlapat s notebookem, kterej má jeden firewire toho menšího rozměru? (4 pinovej)
Bude mi to šlapat s notebookem, kterej má jeden firewire toho menšího rozměru? (4 pinovej)
ať to šlape!
Bude.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
trochu mě rozhodilo, že Asesis, nemá tenhle mixák (multimix 16 firewire) na svých stránkách http://alesis.com/mixers
To už se nevyrábí, nebo je vadnej?
To už se nevyrábí, nebo je vadnej?
ať to šlape!
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
tak už sem ho chtěl dneska u thomanna objednat, ale právě ho asi doprodali.
Napsal sem jim maila, jestli napořád, nebo jestli jim eště příde zásilka.
Pokud už nepříde, tak jako další řešení vidím Presonus Firepod.
Zajímalo by mě jak je využitelnej ve zkušebně na zpěv, popř. kytaru a jestli funguje se softwarem Adobe Audition 3.0, na který jsem zvyklý.
Napsal sem jim maila, jestli napořád, nebo jestli jim eště příde zásilka.
Pokud už nepříde, tak jako další řešení vidím Presonus Firepod.
Zajímalo by mě jak je využitelnej ve zkušebně na zpěv, popř. kytaru a jestli funguje se softwarem Adobe Audition 3.0, na který jsem zvyklý.
ať to šlape!
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
Takže už je všechno dořešený.
mixák: Alesis multimix 16 USB 2.0
13990.-
Mikrofon na zpěv: THE T.BONE SC450
91.- EUR + kabel a stínítko = 105.- Eur
Mikrofon na kytaru: SENNHEISER E 906
155.- Eur + kabel
a konečně, mikrofony na bicí: THE T.BONE DC4000
245.- Eur + 24.- Eur 5 kabelů + 42.- Eur úchyty = 311.- Eur
sečteno podtrženo = 30 000 Kč a jestli na tohle nic nenahrajem, tak jim to pudu omlátit o hlavu.
Jenco něco bude, tak to sem pošlu a snad to někomu pomůže, když bude řešit podobný problém jako my
mixák: Alesis multimix 16 USB 2.0
13990.-
Mikrofon na zpěv: THE T.BONE SC450
91.- EUR + kabel a stínítko = 105.- Eur
Mikrofon na kytaru: SENNHEISER E 906
155.- Eur + kabel
a konečně, mikrofony na bicí: THE T.BONE DC4000
245.- Eur + 24.- Eur 5 kabelů + 42.- Eur úchyty = 311.- Eur
sečteno podtrženo = 30 000 Kč a jestli na tohle nic nenahrajem, tak jim to pudu omlátit o hlavu.
Jenco něco bude, tak to sem pošlu a snad to někomu pomůže, když bude řešit podobný problém jako my
ať to šlape!
- einsteincz
- Kontaktovat uživatele:
mě by zajímalo srovnaní toho SENNHEISER E 906 třeba vedle shure sm57 a beta57 na jednom nástroji a jednom kombu ...
http://www.ozvuceni-quartet.cz - light and sound service, Kurzweil player 
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
Ta 906ka (resp. 609ka) se ted hodne doporucuje a videl jsem to i na par koncertech, taky ji mozna casem zkusim.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
Zdarec lidi, tak už dorazil mixák a asi po půl dni problémů se mi ho konečně povedlo rozchodit s Adobe audition 3.0, což je můj oblíbený program na mix a mastering.
Mikrofony eště nedorazili, tak sem jentak ze strandy na zkoušce rozmístil po zkušebně 3 sh*t-zpěvový mikrofony a zaznamenával sem zkoušku.
Výsledek nic moc, ale o dost lepší než sem čekal.
Jestli někdo chcete, tak si to můžete tady stáhnout. Je to jeden náš nedodělanej novej song.
Mikrofony eště nedorazili, tak sem jentak ze strandy na zkoušce rozmístil po zkušebně 3 sh*t-zpěvový mikrofony a zaznamenával sem zkoušku.
Výsledek nic moc, ale o dost lepší než sem čekal.
Jestli někdo chcete, tak si to můžete tady stáhnout. Je to jeden náš nedodělanej novej song.
ať to šlape!
No, abych pravdu řekl tak zvuk bicích nic moc, takový nevýrazný, plochý...až budeš mít ty mikráky, tak to bude určitě uplně něco jinýho;) zatím není moc co ktomu říct, až budou mikrofony, tak potom postni nahrávku 
edit: jsem zvědavej jaký to bude s více mikrofonama, celkem bych se bál aby se USB nezahlcovalo, přecejenom tolik stop po USB...jsem zvědavej
edit: jsem zvědavej jaký to bude s více mikrofonama, celkem bych se bál aby se USB nezahlcovalo, přecejenom tolik stop po USB...jsem zvědavej
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
Tak další update.
7 Stop zvlád mixák v pohodě a jak si z toho můžete odvodit, tak už mi přišly mikrofony, tak sem je hned popad, našteloval a nahrál si bicí.
Výslednou stereo stopu si můžete stáhnout tady
hlasitosti sem šteloval podle toho jak si myslim, že by to mělo bejt. Bez ostatních nástrojů se to blbě dělá.
Docela to splnilo moje očekávání, ale zjistil sem, že musim nějak přeladit kotel, protože ten mikrofon ho smíná dost zkresleně.. Nemáte nějaký rady ?
P.S. Co nevidět sem hodim celej song, jenco se kapela uráčí a sejde se.
7 Stop zvlád mixák v pohodě a jak si z toho můžete odvodit, tak už mi přišly mikrofony, tak sem je hned popad, našteloval a nahrál si bicí.
Výslednou stereo stopu si můžete stáhnout tady
hlasitosti sem šteloval podle toho jak si myslim, že by to mělo bejt. Bez ostatních nástrojů se to blbě dělá.
Docela to splnilo moje očekávání, ale zjistil sem, že musim nějak přeladit kotel, protože ten mikrofon ho smíná dost zkresleně.. Nemáte nějaký rady ?
P.S. Co nevidět sem hodim celej song, jenco se kapela uráčí a sejde se.
ať to šlape!