Nejlepsi drevo pro palicky ?
Pravidla fóra
Nejlepsi drevo pro palicky ?
Zdravim vsechny bubeniky mozna vam to to bude pripadat jako blby dotaz ale rad bych znal vase nazory na palicky a jake drevo je dost dobre diky za odpovedi 
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
Já mám nejradši Maple a Hickory
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
nedám dopustit na klasický HABR.... nelakovat, jen napustit voskem... 
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
-
JackLemon
- Bandzone: www.bandzone.cz/zadnysmer
- Kontaktovat uživatele:
Zrovna dneska jsem si koupil paličky a je to dub nebo něco takového a když hraju tak mi kloužouj jak prase.Začíná mě to sr**.
Bicí Sonor Force 3007 (BD 22" , TT 10", 12" , FT 14"
Snare: Black Panther Blaster
Činely: Jen a jen Anatolian Ultimate,Diamond,
Double-400 od Sonoráku
Paličky jen a jen 5A hickor
Snare: Black Panther Blaster
Činely: Jen a jen Anatolian Ultimate,Diamond,
Double-400 od Sonoráku
Paličky jen a jen 5A hickor
-
JackLemon
- Bandzone: www.bandzone.cz/zadnysmer
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem na bicí nikdy nehrál. Tak se chci jenom zeptat. To má materiál paliček i vliv na zvuk nebo v čem jsou zásadní rozdíly. Jenom mě to zajímá ze zvědavosti. Klidně mi to napište do SZ. At to tu nezavazí jako OT. Jinak pokračujte v původním tématu. 
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
my koupili našemu bubeníkovi k vánocům tyhle paličky:
http://www.musiccenter.cz/grafitov%C3%A ... //:3:26530
potom co si člověk zvykne na to jak sou těžké a široké jsou suprové, krásně drží v ruce. a mají hlavně hrozně pěkný zvuk.
http://www.musiccenter.cz/grafitov%C3%A ... //:3:26530
potom co si člověk zvykne na to jak sou těžké a široké jsou suprové, krásně drží v ruce. a mají hlavně hrozně pěkný zvuk.
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
- Monikad
- Rádce
Nevím co ti mám na tuhle otázku odepsat.Zvuk soupravy je lepší slyšet, než ho popisovat...JackLemon píše:Monikad chci se zeptat jak hraje ta tvá ouprava ? S touhle značkou nemám vůbec zkušenosti a na obrázku vypadá dobře
A že vypadá dobře na obrázku??
Jinak detily o tommhle modelu (a nejen o tomhle modelu, ale o celé značce GRETSCH a taktéž o hardwaru Gibraltar) najdeš na webu distributora pro ČR, Akcent Praha www.gretsch.cz
Samozřejmě že to vliv má. nejen materiál, ale i jeho zpracování, tvar paličky,...... Zdá se že ty se vyznáš spíš v kytarách. takže je to asi jako jiná sada strun,... naladíš na nich tytéž tóny, ale při stejně nastavené aparatuře hrajourůzné modely strun prostě trochu jinak, na některé musíš více silou, jiné jsou zase zvonivé a já nevím co ještě... Prostě najít správnou paličku, co konkrétnímu hráči sedí ve všech parametrech dokonale je docela kumšt!!aivn86 píše:......... se chci jenom zeptat. To má materiál paliček i vliv na zvuk.....
Tak si nekupuj lakované provedení. Já osobně také lak nesnáším. Používám zásadně paličky pouze napuštěné voskem....JackLemon píše:Zrovna dneska jsem si koupil paličky a je to dub nebo něco takového a když hraju tak mi kloužouj jak prase.Začíná mě to sr**.
Tom49-sloučeno do jednoho příspěvku...stačí jeden
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
na zvuk ani ne ale na kvalitu a na pocit ze hry protože paličky jsou prodloužená ruka a různý materialy znamenají ruzný chvění. Tohle po čase začne bicmen cítit-hlavně při dynamické hře a vyšší technice. Prostě si na něco zvykne a jinej matroš je mu nepříjemnej, aspon u mě.aivn86 píše:Já jsem na bicí nikdy nehrál. Tak se chci jenom zeptat. To má materiál paliček i vliv na zvuk nebo v čem jsou zásadní rozdíly. Jenom mě to zajímá ze zvědavosti. Klidně mi to napište do SZ. At to tu nezavazí jako OT. Jinak pokračujte v původním tématu.
Stejně tak jiná povrchová uprava dokáže hráče rozhodit.
Výběrové paličky se třídí podle váhy a rezonance těla protože fajnšmekři cítí i tohle. Tady je to vidět třeba u vicfirthů při navštěvě výrobní linky:
http://cz.youtube.com/watch?v=6pL5EhqblxI
Dar_Alien: vyhovuje mi hickor
Já bych spíš přirovnal dřevo k dřevu, blány ke strunám a snímačům, a paličky k trsátku - každému vyhovuje jiná tloušťka trsátka/průměr paličky a jiný tvar špičky/hlavičky = jiný pocit ze hry, trochu jiná technika a jiný zvuk. Totéž platí o materiálu a povrchu.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- Monikad
- Rádce
Myslíš že diskuze o bicích paličkách nepatří do sekce BICÍ?????aivn86 píše:Tak jo dík za odpovědi. A další věci už pouze k tématu
kam teda?? K houslístům???