špatná přesnost v pravačce
Pravidla fóra
špatná přesnost v pravačce
zdravím, potřeboval bych poradit, jak spřesním pravačku, jde o to, že jsem se začal učit song The day that never comes (metallica) a říkal jsem si že ikdyž tu druhou část songu nedám tak zvládnu tu jednoduchou první polovinu (do tý doby než se to rozjede, což je asi 3-4 min). A po chvilce sem si uvědomil, že mě ta pravačka na vybrnkávání neposlouchá. Též mám problém např. v tom, že když hraju refrén a pak po něm se hned přeskakuje na nějaké vybrnkávání, tak prostě brnknu přes špatnou strunu, když se na tu pravačku koukám, tak to de ale to si zas nekontroluju levačku (kolik kytaristů se taky dívá na pravačku, že...).
Stručně: Potřebuju poradit, jak (čim) se naučim ovládat pravačku, abych se na ní nemusel ani kouknout a přitom tam libovolně vybrnkával a hrál cokoliv.
Stručně: Potřebuju poradit, jak (čim) se naučim ovládat pravačku, abych se na ní nemusel ani kouknout a přitom tam libovolně vybrnkával a hrál cokoliv.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
jediná rada, hrát pořád brnkačky, brnkat, cvičit si brnkání, hrát a hrát a pak ještě hrát
chce to čas, každej má "šikovnost" na jiným levelu a někomu to trvá déle někomu méně.. prostě to co ti nejde pořád opakovat dokud to nejde.. já jednu "brnkací" písen cvičil 2 měsíce!
musíš to porazit, hodně štěstí
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
je fakt že občas teda paradoxně pomůže třeba ten song nebo tu brnkací pasáž třeba na týden pustit k vodě (teda ale až po pár dnech nácviku) a jak se k tomu pak člověk vrátí, jde to o 50% lépe, nevim proč, asi se to tak nějak uleží 
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Pokud se dá otázka považovat za odpovězenou (mě napadlo zhruba to co psal prvně pupack), tak bych se rád taky na něco zeptal. V opačnym případě mě označte za offtopikáře a dejte si do avataru můj nick ve značce zákaz vjezdu.
Chtěl jsem se na to zeptat už dřív ale nikdy jsem se neodhodlal kvůli tomu zakládat topic, tak se nezlobte.
Takže, když přecházíte z rytmický části do sóla, jakym způsobem udržujete rytmiku? Já často udržuju rukou nějakej rytmus, a tim potom někdy i hraju sólo, ale tlumim ostatní struny. Jde mi o to, jestli když potřebujete zpomalit nebo spíš vynechat pár dob (dlouhej bend nebo tak něco) tak jestli se při návratu do tempa spíš tak jako "trefujete" na první, nebo si mezitim rukou hejbáte do rytmu a pak jí akorát dáte zpět na struny? Jo a mám to vůbec hrát timhle způsobem (s rytmickým pohybem jako při doprovodu) nebo spíš rovnou brnkat jednotlivý noty podle potřeby? Já to tak teda většinou hraju (jednotlivě), ale někdy mám trochu problém v tom udržet rytmus, tak pak jakoby přejdu do toho co jsem psal. Dělám chybu?
Takže, když přecházíte z rytmický části do sóla, jakym způsobem udržujete rytmiku? Já často udržuju rukou nějakej rytmus, a tim potom někdy i hraju sólo, ale tlumim ostatní struny. Jde mi o to, jestli když potřebujete zpomalit nebo spíš vynechat pár dob (dlouhej bend nebo tak něco) tak jestli se při návratu do tempa spíš tak jako "trefujete" na první, nebo si mezitim rukou hejbáte do rytmu a pak jí akorát dáte zpět na struny? Jo a mám to vůbec hrát timhle způsobem (s rytmickým pohybem jako při doprovodu) nebo spíš rovnou brnkat jednotlivý noty podle potřeby? Já to tak teda většinou hraju (jednotlivě), ale někdy mám trochu problém v tom udržet rytmus, tak pak jakoby přejdu do toho co jsem psal. Dělám chybu?
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
- tallicaman
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Raso, zajimava otazka, ale popravde jsem o tom nikdy nepremyslel, protoze se mi nestalo ze bych soloval bez bicích (basy) a ty bicí(basu) mám jako to čeho se držím čili jakékoliv počítání odpadá, jde to nějak automaticky, nevim nikdy sem to neřešil. Vždycky defacto soluješ na nějakej základ kterej má rytmus norasomaso píše:Pokud se dá otázka považovat za odpovězenou (mě napadlo zhruba to co psal prvně pupack), tak bych se rád taky na něco zeptal. V opačnym případě mě označte za offtopikáře a dejte si do avataru můj nick ve značce zákaz vjezdu.Chtěl jsem se na to zeptat už dřív ale nikdy jsem se neodhodlal kvůli tomu zakládat topic, tak se nezlobte.
Zkus třeba Everloving od Mobyho, to je docela peklo.
Jinak dík za reakce, myslel jsem spíš teda případy kdy se musim trefit do doby uvnitř beatu... nebo jak to říct dejme tomu že mám nějakej rytmus, a jako bych si ho rozdělil na dvojnásobek částí (nebo čtyřnásobek) a musel se trefit do jedný tý kratší doby...
Jinak dík za reakce, myslel jsem spíš teda případy kdy se musim trefit do doby uvnitř beatu... nebo jak to říct dejme tomu že mám nějakej rytmus, a jako bych si ho rozdělil na dvojnásobek částí (nebo čtyřnásobek) a musel se trefit do jedný tý kratší doby...
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
pche, něco jednodušího by nebylo? dá se říct, že jsem věčný začátečník, např. když všichni řikaj, že nothing else matters byla první skladba, kterou se naučili, tak čumim s otevřenou hubou. Já sem ji nehrál, jelikož co sem se koukal, tak bez hraní prstama to nebude vono (prstama neumim) ale myslim, že i teď po roce "hraní" bych ji měl problém naučit se celou.
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
nooo hooodne jednoduche je treba behind blue eyes od The Who (Limp Bizkit) je to pekne od shora dolu a zpet, relativne pomale a idealni na cviceni do uplneho zacatku. Jinak se mrkni na supermusic.sk a zkus si brnkat jakoukoliv typickou treba taborakovou pisen, nebo cokoliv co znas a normalne by si to nehral - a misto hrani pres vsechny struny to proste brnkej od shora dolu at se naucis trefovat bez chyby strunymatezz06 píše:pche, něco jednodušího by nebylo? dá se říct, že jsem věčný začátečník, např. když všichni řikaj, že nothing else matters byla první skladba, kterou se naučili, tak čumim s otevřenou hubou. Já sem ji nehrál, jelikož co sem se koukal, tak bez hraní prstama to nebude vono (prstama neumim) ale myslim, že i teď po roce "hraní" bych ji měl problém naučit se celou.
a nebo si brnkej od shora dolu a zpet jen zmet akordu ruznych za sebou... proste civicit si to aby si trefoval struny ktere mas
-
Dariel
- last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
- Kontaktovat uživatele:
Re: špatná přesnost v pravačce
Hraj to jako já - 2x pomalejimatezz06 píše:zdravím, potřeboval bych poradit, jak spřesním pravačku, jde o to, že jsem se začal učit song The day that never comes (metallica) a říkal jsem si že ikdyž tu druhou část songu nedám tak zvládnu tu jednoduchou první polovinu (do tý doby než se to rozjede, což je asi 3-4 min). A po chvilce sem si uvědomil, že mě ta pravačka na vybrnkávání neposlouchá. Též mám problém např. v tom, že když hraju refrén a pak po něm se hned přeskakuje na nějaké vybrnkávání, tak prostě brnknu přes špatnou strunu, když se na tu pravačku koukám, tak to de ale to si zas nekontroluju levačku (kolik kytaristů se taky dívá na pravačku, že...).
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
¨Ten název threadu se mi fest líbí 
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

-
92ChazzyChazz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mattie
bud měj opřenej malíček o kytaru, nebo pstě nák si tam opírej ruku, a zkoušej to, časem se to podá
si pak zvykneš v jaký poloze máš jakou strunu...
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!