Predelavani Stratocastra.

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Predelavani Stratocastra.

Příspěvek od Disasterpiece »

Tak pustil jsem se do predelani staryho strata znacky Tenson :twisted:

Prvni vec secko jsem s kytary sundal a s hruzou jsem zjistil co je to za telo>>lisovanej, hajzl, papir

Dale, nasledoval nakup potrebnych blbosti a to jsou smirgly smirgly a smirgly :) az jsem to secko koupil tak jsem pristoupil k brouseni kytary na drevo... sranda byla ze kdyz sem to po dvou hodinach mel tak potom prisel tata ze mame doma vibracni brusku.
Po sbrouseni na drevo vypadalo to celkove asi takto:

Obrázek

Obrázek

Jsou natom videt skrabance, rejhy a podobny humus.
O tejden pozdejc, jsem se sebral a koupil tmel, hned jsem prisel domu a pustil se do kitovani... po par hodinach to vypadalo takhle:

Obrázek

Obrázek

Zitra se vrhnu na dalsi brouseni a kitovani, protoze se me vubec nelibi jak jsem to momentalne zakitoval... snad zejtra to bude lepsi....
Jinak ocenim jakykoliv rady a tipy ohledne kitovani a barvy....
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

ohledně kitování a barvy bych ti doporučil přečíst si můj příspěvek o stavbě baskytary.

http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... %E1%F8skej

to by ti mohlo trochu pomoct :-)
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Guitarbob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guitarbob »

Dobra prace :wink:

Sorry ale tohle mi nedalo,ale ty Rusky noviny pod tim sou fakt libovy :D :D :D :D

Kytara: Fender strat classic 60´ (2 SILVER lace sensor+Seymour duncan hot rails.)
Kombo: Crate V18 112
Krabky: Marshal Shredmaster (Made in England 1991)

Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

"Azbuka je prevracenej nabytek" - /Bohumil Hrabal/ :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

tak ze neco malem sem na ty kytarce udelal myslim ze je dobry to ukazat svetu jako dalsi epizodu....
Zakladovka: nejdriv jsem chtel barvu normalne striknout na tmel ale kamarad me premluvil at nejdriv na to striknu zakladovku budiz, kupodivu zakladovka mela takovou zajimavou barvu ze jsem chvili premejslel tu kejtru tak nechat ale pak jsem usoudil ze raci budu postupovat podle toho co jsem vymyslel.

Obrázek

Tak jeste dnes jsem striknul cernou barvu, po nastriku kejtra chvili vypadala velice zajimave a dobre ale asi po hodine se ukazaly vsechny nedostatky a rejhy :cry:

Obrázek

No a tak stratic schodil sunburst kabatek a oblek si cerny "latex" :D

BTW: mam dve otazky jak se odstranuje logo z hlavy kytary a jak se vyrabi nove a jestli misto tremola dam obycejnou pevnou kobylu bude to necemu vadit?
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Logo se šmirgluje :).
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Jo,jo. Černá je svině. Všechno ukáže (na fffffšem)
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

tak vcera jsem to trochu brousil a zjistil jsem ze 1200smirgl uz je na tudle vec moc hruby, musim sehnat 2litr.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Jestli chceš radu nescháněj 2000 na kov, ale radši 500 přímo na dřevo - dá se to sehnat na takové malé molitanové podušce a když pak mokře smirkuješ na závěr, jde to s tím fakt epesně a máš povrch jak dětskou p***l. Ta molitanová podložka napije vodu a vážně usnadní práci.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

:shock: :shock: :shock: kdyz jsem to kupoval v Obi tak tam bylo na Drevo pod vodu a nejjemnejsi je 1200 co tam meli.... ta molitanova blbost jo tudle jsem to koupil v domeni ze to bude jemny kdyz to namocim.... bohuzel ne bud sem koupil neco jinyho nebo myslim neco jinyho... ale i tak dik za radu.... docela by me zajimala ta kobylka...
fakal

Příspěvek od fakal »

Lisovanej hajzlpapír to je zajímavý dřevo :P . Doufam ze moje kejtra z toho nejni.
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Jako ten co je na kov je až do 2000 normálně je u něj napsáno, že je na kov i na dřevo, ale když si zajdeš do specializovaných barev a laků tak to mají dělené ... nevím jaký je mezitím rozdíl... každopádně 500 na dřevo je mnohem jemnější než ta 1200ka bez toho molitanu
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Prosím o lepší specifikaci toho lisovaného papíru. Je to něco jako MDF, dřevotříska, sololit? Podobá se to něčemu normálnímu?
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Obrázek

Takhle vypadá MDF
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

kmensik píše:Obrázek

Takhle vypadá MDF
to má bejt tele? :shock: vlastní výroba? :D
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Nějakej amík poslal na fender fórum o telatech mp3 s ukázkou zvuku s popisem Tele - New body material, a ostatní se mohli přetrhnout v hodnocení, jak to zní, hádaloi co to je za exotické dřevo atd. Až se doma dost nasmál, postnul tohle foto.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

vidíte z toho plyne že kytara z dřevotřísky vůbec nemusí být špatná věc... co já vím třeba se její zvuk bude spoustě lidí líbit víc než nějaký masiv
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

tak je na tom humbucker u kobyle a hraje na tom krk. :)
Proč ne, na dost jiných kytarách hraje taky jenom krk a lidem to nevadí.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“