Hraní na obě strany...

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
cOnex

Hraní na obě strany...

Příspěvek od cOnex »

Zdravim, zajímalo by mě, jestli jsou kytaristi, kteří umí hrát na obě strany. A co si myslíte o přeučování na druhou stranu?
ESP-LTD EC-1000, Peavey 6505+, Harley Benton 2x12
SIGHTS: http://facebook.com/sightsofficial
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Teď si nejsem jistej, [paměť má své meze]... ale myslím, že Ritchie Blackmore přehazoval kytaru z ruky do ruky na nějakém koncertě.
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Pokud vím, tak to uměl Hendrix, ale nevím jinak k cemu by to bylo dobré, pokud se člověku samozřejmě nehraje na opačnou stranu líp :)

Anebo na show, jak tady napsal kolega nade mnou.
Naposledy upravil(a) Frostys dne 14.01.2009 21:40, celkem upraveno 1 x.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jsou takoví, ale je to zbytečný a osobně bych to považoval spíš za kontraproduktivní.

Stejně tak přeučování. Nemá to smysl.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Nero píše:Jsou takoví, ale je to zbytečný a osobně bych to považoval spíš za kontraproduktivní.

Stejně tak přeučování. Nemá to smysl.
Asi tak. Jimi to uměl protože jeho táta (prej) ze začátku nerad viděl jak hraje opačně, takže sám hrál nalevo s opačnejma strunama a když přišel fotřík tak si to přehodil. Nevim co je na tom pravdy. Každopádně taky mi přijde lepší se pořádně naučit na jednu stranu než se polovičatě učit na dvě kvůli snaze bejt nečim zajímavej.
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
cOnex

Příspěvek od cOnex »

Takže to de xD ... já se asi přeučim na druhou stranu hrát... prostě cejtim, že ta ruka je celkově rychlejší, fakt uplně moc rychlá... na levý to mám i takový zakrnělý i když trénuju kdy to de a jak to de, vim že tréninkem by se to zlepšilo, ale taky tu ruku mám po úraze (třístivá zlomenina, nekolik operací, celkem dost drátů a šroubů) do teď neni v poho. To je asi důvod proč je pravačka o tolik rychlejší... Neřikám, že to je nějak špatný ta moje hra teď, ale prostě cejtim, že na druhý by to bylo lepší. Mám tam prostě takovej cit uplně jinej.
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

pokud si pravák, tak bys měl trsat právě pravou protože v ní máš větší cit (pro rytmus), záleží na tom jak je to vážný s tim úrazem... na druhou stranu viděl jsem "opačný" kytaristy a docela to dávali, težko říct ale jak by to dávali kdyby celou dobu hráli normálně... jde asi o to čeho můžeš pak víc litovat ve stáří, jestli že ses přeučil nebo nepřeučil kvůli zranění... sorry že to tak řeknu, ale je to pravda.

cOnex

Příspěvek od cOnex »

Je to těžký.... ale jak to zjistit? S tim zraněnim to tak strašný neni, ale příde mi, že vibráta a tydle bych daval lip... můžu i udělat video jak rychle udělám příklep nalevo a napravo... docela velkej rozdíl :D
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

no konkrétně u vibráta jsem měl stejnej pocit :)

Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Třeba ten dobytek batio hraje na oboje , ale to už je čistě jak řekl Nero kontraproduktivní - prasarna.
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
nity

Příspěvek od nity »

pokud ses po uraze, tak by to mozna melo smysl, jinak fakt asi ne...

batio hraje na dva krky, ale abych se mi od nej neco padlo do ucha,to se mi fakt este nestalo.. :D
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
Dzouzef

Příspěvek od Dzouzef »

Nejjednodušší je prohodit struny a zkusit to :wink: taky jsem si myslel že opačně by se mi hrálo líp ale pak sem zjistil že ani prd :)
Cort KX1Q BC (SD-SH6, EMH-HZ); Randall RD5CE; Boss DS1 Japan; futrál; kabely; stojany; trsátka; zámky; metronom ...
cOnex

Příspěvek od cOnex »

Dzouzef píše:Nejjednodušší je prohodit struny a zkusit to :wink: taky jsem si myslel že opačně by se mi hrálo líp ale pak sem zjistil že ani prd :)
Akorat nez se dostanu tam kde sem ted, tak to chvili potrva ... aby to nebyla ztrata casu... hruza, ze ja nad vsim tak premejslim tedka mam brouka v hlave :(
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“