Tak bych se chtel zeptat jakej je hlavne rozdil mezi 8 a 16ti ohmovýmy boxy.. často vidim třeba 8 Ohm box Mono - 400W a 16ohm 240W box mono ...
tak jsem se chtel v com je nejvyraznejsi rozdil
a jak se to projevuje na zvuku?
8/16 ohm 4x12 reprobox?
Pravidla fóra
8/16 ohm 4x12 reprobox?
may the force be with you
No je rozdílné zapojení reproduktorů.
Když si vezmu Marshall 1960.Při impedanci 4 ohmy jsou reproduktory zapojeny paralelně což zpusobuje že je zvuk basovější.
Při impedanci 16 ohmů jsou reproduktory sériově což se projevuje středovějším zvukem.
Když si vezmu Marshall 1960.Při impedanci 4 ohmy jsou reproduktory zapojeny paralelně což zpusobuje že je zvuk basovější.
Při impedanci 16 ohmů jsou reproduktory sériově což se projevuje středovějším zvukem.
Ibanez SR705
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126
Schecter Omen 7
http://bandzone.cz/wrazedneemauzy
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126
Schecter Omen 7
http://bandzone.cz/wrazedneemauzy
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
A to říkal kdo ????Janus píše:No je rozdílné zapojení reproduktorů.
To nestačí obyčejná matematika a musí se do toho vnášet ještě nějaké kouzla a čáry ? Větší koko*inu jsem už dlouho neslyšel/nečetl.
Tedy co se 1960ky týče, ta má impedanci 4/16 ohm mono, stereo 16 ohm. Nemusím být věštec ani mág abych si spočítal že tam jsou 4ks. 16ohm repráků (navíc je to všeobecně známo) a ty musí být zapojené jedině sérioparalelně. To by mě teda zajímalo jak to bude dle této teorie hrát, asi středově s dostatkem basů, což ?
ahoj, nevíte někdo jak poznám jestli je to paralelní nebo kdo ví co?
já vim zní to blbě tak čtěte
když si koupim tenhle box http://www.muzikant.cz/kytary-6/aparatu ... -44064.php
a k tomu odpovídající hlavu, tak kolik tam mám nastavit ohmů na zesíku? nevíte kde to zjistit? stahoval jsem od marshalla pdf s návodem na obojí, ale tam nic není...
když si koupim tenhle box http://www.muzikant.cz/kytary-6/aparatu ... -44064.php
a k tomu odpovídající hlavu, tak kolik tam mám nastavit ohmů na zesíku? nevíte kde to zjistit? stahoval jsem od marshalla pdf s návodem na obojí, ale tam nic není...
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
No jenze mezi seriovym a paralelnim zapojenim JSOU slysitelne rozdily kvuli jinymu damping faktoru. A to zapojeni do 4Ohmu je spis paraleloparalelni, ne?rain píše:A to říkal kdo ????Janus píše:No je rozdílné zapojení reproduktorů.
To nestačí obyčejná matematika a musí se do toho vnášet ještě nějaké kouzla a čáry ? Větší koko*inu jsem už dlouho neslyšel/nečetl.
Tedy co se 1960ky týče, ta má impedanci 4/16 ohm mono, stereo 16 ohm. Nemusím být věštec ani mág abych si spočítal že tam jsou 4ks. 16ohm repráků (navíc je to všeobecně známo) a ty musí být zapojené jedině sérioparalelně. To by mě teda zajímalo jak to bude dle této teorie hrát, asi středově s dostatkem basů, což ?[/b]
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Wohma píše:No jenze mezi seriovym a paralelnim zapojenim JSOU slysitelne rozdily kvuli jinymu damping faktoru. A to zapojeni do 4Ohmu je spis paraleloparalelni, ne?rain píše:A to říkal kdo ????Janus píše:No je rozdílné zapojení reproduktorů.
Tedy co se 1960ky týče, ta má impedanci 4/16 ohm mono, stereo 16 ohm. Nemusím být věštec ani mág abych si spočítal že tam jsou 4ks. 16ohm repráků (navíc je to všeobecně známo) a ty musí být zapojené jedině sérioparalelně. To by mě teda zajímalo jak to bude dle této teorie hrát, asi středově s dostatkem basů, což ?[/b]
Tak. Zapojím li repráky seriově - zvětšuje se indukční rekatance - hůř procházejí vyšší kmitočty - zvuk je basovější. Paralelně se induktance zmenšuje - zvuk je středovější.
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
-