Compresor limiter za preampem ???

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Odpovědět
Holeczech

Compresor limiter za preampem ???

Příspěvek od Holeczech »

Zdravím,mám v racku Compresor limiter,Preamp,koncák a protože má preamp vstup pouze na čelním panelu a compresor na zadním,musím zapijit basu zezadu do racku do kompresoru,zezadu z kompresoru vést kabel na přední panel preampu což je šílenost.
Vadí tedy když zapojím kompresor mezi preamp a koncák?
CO se rýče zvuku,zdá se mi v druhém případě malinko ořezanej,ale jde to dohnat eqalizérem.
Běžně se zapojuje Compresor limiter hned jako první za kytaru ale u mě v racku je to technicky složité,tak co vi na to mistři zvuku?
Musicman Bongo 4str,Hohner B2A,RK Bass bezpražec.
Trace Elliot Boxer 30
Racktuner Korg DTR 1000,DBX 266 XL
Trace Elliot GP12SMX preamp,Trace Elliot PPA 600 amp,1048H,1518T.

Re: Compresor limiter za preampem ???

Příspěvek od coolbass »

Tak ja nie som "mistr zvuku", ale podľa mňa nevadí, keď zapojíš compressor medzi preamp a koncák. Ide len o to, čo Tebe viac vyhovuje po zvukovej stránke. Záleží hlavne na tom, akým spôsobom ten compressor používaš. Možno niekomu príde blbé riešiť otázku, ako compressor používať, ale pravdou je, že sa dá použiť rôzne. Ak sa chceš vyhnúť akémukoľvek skresleniu, tak je samozrejme najlepšie dať compressor medzi basu a preamp (samozrejme to neplatí absolútne, záleží od nastavenia). Ale práve zapojenie medzi preamp a koncák prináša možnosť vybudiť preamp, ak je takéto skreslenie žiadané (čo je užitočné hlavne pri lampovom preampe) a zároveň mať na výstupe vyrovnaný signál bez špičiek. Takto sa potom dá miera vybudenia preampu a teda úroveň skreslenia ovládať napríklad dynamikou hry, alebo pomocou volume na basgitare, pričom vplyv compressoru na výstupnú hlasitosť bude zachovaný.
Takže takéto zapojenie prináša iné možnosti. Záleží od vkusu.
Ibanez ATK 300L (Japan, 1997)
Squier P-Bass Special (Left handed) Standard series (Indonesia, 1999)
Hartke HA5500 (head)
Hartke HyDrive HX410 (cabinet)
Laney RBW200 (combo)
BOSS ME-50B
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“