Kombo výběr - Tiny Terror vs Peavey Classic 30

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
s.kukac

Kombo výběr - Tiny Terror vs Peavey Classic 30

Příspěvek od s.kukac »

Mám 2 favority.

http://www.thomann.de/de/orange_tiny_terror_combo.htm

http://www.thomann.de/de/peavey_classic_30.htm

Vim, jak hraje Orange a zatraceně se mi to líbí, ale na bazaru teď nějakej týpek toho Orange mění za Peavee. Tak mě zajímá, jestli ten Peavey je v něčem lepší, kromě toho, že Peavey pozdějc kreslí.

No a styl? Klasickej 70' Brit Rock. Led Zeppelin
Epiphone Les Paul Standart Plus - (suprová kytara), snad jen to, že kvůli ní nemůže spát. Pořád se mi o ní zdá!
Fender Frontman 15W, Fender Blues junior - chci
92ChazzyChazz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mattie

Příspěvek od 92ChazzyChazz »

tady mi připadá jednoznačně lepší ten Peavey... ale zas o Orange moc nevim no... počkej si na ostatní názory :D
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

to je uplne jednoduchy, TT - jeden kanal, jeden zvuk, omezeny EQ, zadna efektova smycka apod..at si rika o pouzivani potaku na kytare kdo chce co chce, kvalitni cisty zvuk tim proste nevykouzlis..
TT je zvukove vhodnejsi spis na solovejsi styl hrani, ma rad kdyz mu trosku zatopis..na doprovod a rytmickou hru je jako delana serie Rocker(verb)..
Na TT udelas i zvuk klasickych rockovych kapelek, je to spinavejsi Marshall..zkratka uplny protipol Peaveyho..jeste bych z tehle kategorie doporucil Pro Juniora;)
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
s.kukac

Příspěvek od s.kukac »

no tak mělo by to asi utáhnout zkušebnu. mě jen zajímalo, jakej má ten Peave y charakter zkreslení oproti toumu TT. Jestli to je nějakej roddíl.

Takže spíše na sólovou hru a takhle TT?
Líbí se mi styl jak ty Led Zeppelin a takhle no. Takže TT dobrá volba?
Epiphone Les Paul Standart Plus - (suprová kytara), snad jen to, že kvůli ní nemůže spát. Pořád se mi o ní zdá!
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Zkusebnu i mensi klub to urcite utahne v zavislosti na zvolenym repru (pocet, citlivost,..)..
Zvuk na zpusob LZ tam nakroutis, je ale o neco syrovejsi, dravejsi a chlupatejsi nez Marshall (proste bohatsi;)), ta urcita neurcita "plechovost" tam taky je;)
Ja o nem taky porad premyslim, ze bych ho A/Bckoval s Marshallem, ale potrebuju zkresleni na doprovod a TT si prede spis ve vyhravkach, tahani strun apod..
Peavey ma nadherny crunch (hral jsem ale jen na 50W 2x12, rika se, ze ta hraje o neco lip nez 30W bratricek), ale ten zvuk je tak nejak bezpohlavni a na nejakou specificnost klasickyho rocku bych to videl jedine se solidni krabickou..Peavey bych oznacil jako univerzalnejsi;)
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
s.kukac

Příspěvek od s.kukac »

jonas1 píše:Zkusebnu i mensi klub to urcite utahne v zavislosti na zvolenym repru (pocet, citlivost,..)..
Zvuk na zpusob LZ tam nakroutis, je ale o neco syrovejsi, dravejsi a chlupatejsi nez Marshall (proste bohatsi;)), ta urcita neurcita "plechovost" tam taky je;)
Mluvíme o TT?
ze bych ho A/Bckoval s Marshallem
Ale TT je A ne?

Přesně tak, hraju ty vyhravky a tahání strun....

Repro, asi bych koupil Blackheart 112 box a časem v něm vyměnil buď za V30, nebo G12H. Ta G12H mě zatim bere víc.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

určitě Peavey Classic, to je moc fajnový kombo!!
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

s.kukac píše:
ze bych ho A/Bckoval s Marshallem
Ale TT je A ne?
tím myslí zřejmě že by přepínal A/B boxem (přepínání signálových cest), je tak?
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
s.kukac

Příspěvek od s.kukac »

Maples píše:určitě Peavey Classic, to je moc fajnový kombo!!
nevim, jestli mě tady každej pochopil, ale já moc nechci poradit jaký, to jsem rozhodnut pro orange, mě spíš zajímá, jaký je ten charakter zkreslení komba Peavey, jestli když se mi líbí ten Orange, tak jestli má vůbec cenu si ten Peavey někam jet zkoušt. Jestli je ten Peavey podobný + můžu na něm naladit o hodně větší clean, než na TT.
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Jojo, myslel jsem to tak, jak upresnil DA (A/B prepinani mezi ampy)..
Urcite stoji za to Classica vyzkouset, clean ma urcite prijemnejsi nez TT, protoze TT prakticky clean nema;)
Z nejakych slusnejsich ukazek na YT dostanes i slusnejsi vypoved o charakterstice jednotlivych kombicek, ale pokud jsi vicemene rozhodnuty, tak bych spis resil uz konkretne repro apod..
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Na Led Zeppelin Celestion G12H i Pan Page ho má!
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

teda naposledy, co jsem hral na tt, tak se mi zvuk nejak moc nelibil. Hralo to pres 4x12 v30 zkoseny a to to bylo jeste na tom samym boxu, ale rovnym, kterej nehral. A ten zvuk byl takovej huhli huhli, jako kdyby clona na kytare byla v polovine, ale nebyla. Pak sem to dal do 2x12 v30. Zlepsilo se to, ale ne nejak vyrazne. Asi nebyly nahraty lampy.

K tomu repru mam jednu ot otazku. Pardoon pane s.kukac. Je mezi v30 a g12h prevratnej rozdil. Doufam, ze nekecam s tim, ze ho pouzival i Page.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Rozhodnutej pro TT? to je pak těžký:D 100% doporučuji ozkoušet Peavey, podle mě je to univerzálnější aparát s o hodně příjemnějším charakterem zkreslení a čistým zvukem.
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
kouba

Příspěvek od kouba »

Cau potreboval bych poradit, jestli nekdo mate zkusenosti s timhle kombem CRATE Flex Wave Series FW15R, chci si ho koupit na zkouseni doma...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

kouba píše:Cau potreboval bych poradit, jestli nekdo mate zkusenosti s timhle kombem CRATE Flex Wave Series FW15R, chci si ho koupit na zkouseni doma...
Mno, v tomto tthredu je tvůj dotaz trochu mimo, ale pokračuj zde
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=5922&start=0
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“