Bach vs Vintage

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
white_wolf

Bach vs Vintage

Příspěvek od white_wolf »

Zdravim,
rozhodl jsem se koupit si dalsi kytaru, a to kytaru s dvema humbuckerama.
Vzhledem k tomu, ze SG se mi nelibi, koukam po LP. Tady bych se chtel zeptat jak je to s dostupnosti vyssich poloh u LP, vyzkousel bych v obchode, ale momentalne se nikam pres zraneni nohy nedostanu a LP sem v zivote v ruce nedrzel...

Ted ta dulezitejsi otazka, byl jsem vicemene rozhodnut pro LP od fy Bach (napr. toto).
Ale pak jsem si povsimnul kytar znacky Vintage a docetl jsem se na celkem dost chvaly (zde by se mi zamlouvala tato kytara).

No a ted bych potreboval poradit, ktera z nich bude asi kvalitativne lepsi, ale nebranim se ani subjektivnim nazorum, popr. dalsim navrhum...

Jeste bych dodal, ze urcite v teto cenove relaci nechci kytaru z bazaru.

dekuji za reakce
...
termyx

Příspěvek od termyx »

spíš bych šel po vintage..přecijen, když nevezmeme v úvahu dřevo, které bude pravděpodobně podobné kvality(vitange +), tak u vintage jsou ladící mechaniky a snímače wilkinson, což je podle mého záruka vyšší kvality než bachovský serepetičky, nicméně (nicméně mám rád - kdo uhádne odkud to je, má u mě termix) plusy na papíře mohou být vynulovány konkrétními kusy, které potkáš.. ale za mě vintage ftw :)
to a to a za chvíli zas tohle
white_wolf

no mam prave taky takovy pocit, ze kytarou Vintage asi neprohloupim...
pockam jeste na jestli nepribyde nejaky dalsi nazor a pak ji asi objednam, prinejhorsim ji muzu do dvou tydnu vratit :)
...
zepp

Příspěvek od zepp »

Vintage mohu doporucit. Mám LP a syn SG a s oběma naprostá spokojenost.
Kopie Ibanez RG-handmade, Vintage LP V100TSB, Vintage VS6 SG GH, ADA MP1 Classic, Fender G-DEC Junior
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

Kytary vintage doporučují i Jarda Barton a Radek Kroc takže nemohou být špatné :lol: . I když na druhou stranu M.Linhart doporučuje Stagg tak nevím :( . Plyne z toho ponaučení................
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

CO furt máte stím Linhartem? Vždyť jenom říká, že za ty prachy se na to dá hrát. Nechápu proč ho tolik lidí řeší
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

tak si to LP urcite pred koupi zkus. ne kazdymu sedne do paprce, i kdyz pokud jsi hral na SG, tak tam je krk +/- stejny, akorat prave tebou zminovana dostupnost vyssich poloh je u LP o dost horsi nez u SG, ale je to IMHO o zvyku.

ja bych se taky priklanel spis k Vintage, ale myslim, ze pruser nebude ani Bach, pokud se ti nepodari vyhmatnout nejaky ultrashit kousek, coz se ale muze stat i u toho Vintage.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
white_wolf

ani na SG sem nehral :) to ze se mi nelibi, sem myslel vzhledove...hral sem akorat na straty co se elektriky tyce...

z tim vyzkousenim je to prave ted prusvih, ale asi se nejak pokusim dostat nekam do hudebnin, abych si nejake LP osahal :)
...
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

nechápu, jak někdo může dát 6 táců za kytaru a přitom škudlit 4 stovky za cestu do Prahy (4 kila kdybys jel z ****** - Jeseníku). Prsotě si na to udělám den ve víkendu a zajedu do kytar nebo nějakého store (music-city)a vyzkůšám.

Edit Red Bull: Cenzura vulgarismu - doporučuji přečíst pravidla. Nemá cenu se tady vyjadřovat jako dlaždič.
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

mam bacha a jsem se drevem velice spokojeny... hw cely vyhodit a vymenit krom snimacu, ty sou brutalni(pro me)
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
white_wolf

RJ píše:nechápu, jak někdo může dát 6 táců za kytaru a přitom škudlit 4 stovky za cestu do Prahy (4 kila kdybys jel z Prdele - Jeseníku). Prsotě si na to udělám den ve víkendu a zajedu do kytar nebo nějakého store (music-city)a vyzkůšám.
kdybys vic cetl a min kecal... podivej se prosimte na prvni prispevek a uz si odpust ty vykriky do tmy (aspon v tomhle vlakne), dik.

ostatnim diky za podnetne prispevky, vyhraje to tedy s nejvetsi pravdepodobnosti Vintage :)
...
necross

Příspěvek od necross »

RJ píše:CO furt máte stím Linhartem? Vždyť jenom říká, že za ty prachy se na to dá hrát. Nechápu proč ho tolik lidí řeší
no radši tě nebudu moc prudit. Jseš takovej dost konfliktní :D viz spor s Drobákem :lol:
Marshall
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

necross píše:
RJ píše:CO furt máte stím Linhartem? Vždyť jenom říká, že za ty prachy se na to dá hrát. Nechápu proč ho tolik lidí řeší
no radši tě nebudu moc prudit. Jseš takovej dost konfliktní :D viz spor s Drobákem :lol:
Co to meleš? souhlasim s RJ, linhart dostává teda fakt pěknou čočku za to, že vzal do ruky stagga a řekl, že se dá hrát i na takovou kytaru ... každýmu rozumně uvažujícímu člověku asi dojde že kytara za 2 000kč prostě nehraje. To je tak se všim.. a to že se linhart uvolil zahrát na to před kamerou ( za to ho teda obdivuju, ten stagg chudák moc neladil ) .. no bóže, každej potřebuje peníze :roll:
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
white_wolf

hele, nic ve zlem ale nechcete "zasirat" jinej thread?
me zajima jakou mi doporucite kytaru a ne kdo kde co udelal za balik penez...
...
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Osobně bych šel spíš do Vintage - pozitivní ohlasy a značkový hardware (takhle; značkovější než u Bachu :lol:) podle mě mluví za vše. :wink:
necross

Příspěvek od necross »

vikicek: můj názor že jinak výborný kytarista tohle udělá i když sám hraje na Fendra rok 79 . pokud budeš mít dálší otázky písni mi sz at to tu nesviníme

doporučuju vintage!
Marshall
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Ok, takže já ti taky doporučuju vintage, a to z důvodu, že nebudeš mít na hlavě ten hroznej nápis BaCH :lol:
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

nenutte me, abych to tu musel cistit :evil: prosim k tematu!
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

framikoin píše:nenutte me, abych to tu musel cistit :evil: prosim k tematu!
Jdeš pozdě, my už jsme toho nechali, jestli sis nevšim :roll:

( Ale uznávám, že je asi příjemnější si moderátorsky odkašlat, než se sebrat a ty 3 inkriminované příspěvky smazat )
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

Určitě vem Vintage, zkoušel jsem i Bachy i ten Vintage a je to nádhera za ty peníze. Časem bych ale vyměnil postupně celý HW(snímače, elektroniku, ladící mechaniky). Poté budeš mít skvělou kytaru. 8)

Navíc ten zvuk s P90 je hodně pěkný. 8)

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“