Bach vs Vintage
Pravidla fóra
- white_wolf
Bach vs Vintage
Zdravim,
rozhodl jsem se koupit si dalsi kytaru, a to kytaru s dvema humbuckerama.
Vzhledem k tomu, ze SG se mi nelibi, koukam po LP. Tady bych se chtel zeptat jak je to s dostupnosti vyssich poloh u LP, vyzkousel bych v obchode, ale momentalne se nikam pres zraneni nohy nedostanu a LP sem v zivote v ruce nedrzel...
Ted ta dulezitejsi otazka, byl jsem vicemene rozhodnut pro LP od fy Bach (napr. toto).
Ale pak jsem si povsimnul kytar znacky Vintage a docetl jsem se na celkem dost chvaly (zde by se mi zamlouvala tato kytara).
No a ted bych potreboval poradit, ktera z nich bude asi kvalitativne lepsi, ale nebranim se ani subjektivnim nazorum, popr. dalsim navrhum...
Jeste bych dodal, ze urcite v teto cenove relaci nechci kytaru z bazaru.
dekuji za reakce
rozhodl jsem se koupit si dalsi kytaru, a to kytaru s dvema humbuckerama.
Vzhledem k tomu, ze SG se mi nelibi, koukam po LP. Tady bych se chtel zeptat jak je to s dostupnosti vyssich poloh u LP, vyzkousel bych v obchode, ale momentalne se nikam pres zraneni nohy nedostanu a LP sem v zivote v ruce nedrzel...
Ted ta dulezitejsi otazka, byl jsem vicemene rozhodnut pro LP od fy Bach (napr. toto).
Ale pak jsem si povsimnul kytar znacky Vintage a docetl jsem se na celkem dost chvaly (zde by se mi zamlouvala tato kytara).
No a ted bych potreboval poradit, ktera z nich bude asi kvalitativne lepsi, ale nebranim se ani subjektivnim nazorum, popr. dalsim navrhum...
Jeste bych dodal, ze urcite v teto cenove relaci nechci kytaru z bazaru.
dekuji za reakce
...
spíš bych šel po vintage..přecijen, když nevezmeme v úvahu dřevo, které bude pravděpodobně podobné kvality(vitange +), tak u vintage jsou ladící mechaniky a snímače wilkinson, což je podle mého záruka vyšší kvality než bachovský serepetičky, nicméně (nicméně mám rád - kdo uhádne odkud to je, má u mě termix) plusy na papíře mohou být vynulovány konkrétními kusy, které potkáš.. ale za mě vintage ftw 
to a to a za chvíli zas tohle
- white_wolf
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
tak si to LP urcite pred koupi zkus. ne kazdymu sedne do paprce, i kdyz pokud jsi hral na SG, tak tam je krk +/- stejny, akorat prave tebou zminovana dostupnost vyssich poloh je u LP o dost horsi nez u SG, ale je to IMHO o zvyku.
ja bych se taky priklanel spis k Vintage, ale myslim, ze pruser nebude ani Bach, pokud se ti nepodari vyhmatnout nejaky ultrashit kousek, coz se ale muze stat i u toho Vintage.
ja bych se taky priklanel spis k Vintage, ale myslim, ze pruser nebude ani Bach, pokud se ti nepodari vyhmatnout nejaky ultrashit kousek, coz se ale muze stat i u toho Vintage.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
- white_wolf
nechápu, jak někdo může dát 6 táců za kytaru a přitom škudlit 4 stovky za cestu do Prahy (4 kila kdybys jel z ****** - Jeseníku). Prsotě si na to udělám den ve víkendu a zajedu do kytar nebo nějakého store (music-city)a vyzkůšám.
Edit Red Bull: Cenzura vulgarismu - doporučuji přečíst pravidla. Nemá cenu se tady vyjadřovat jako dlaždič.
Edit Red Bull: Cenzura vulgarismu - doporučuji přečíst pravidla. Nemá cenu se tady vyjadřovat jako dlaždič.
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
- tallicaman
- white_wolf
kdybys vic cetl a min kecal... podivej se prosimte na prvni prispevek a uz si odpust ty vykriky do tmy (aspon v tomhle vlakne), dik.RJ píše:nechápu, jak někdo může dát 6 táců za kytaru a přitom škudlit 4 stovky za cestu do Prahy (4 kila kdybys jel z Prdele - Jeseníku). Prsotě si na to udělám den ve víkendu a zajedu do kytar nebo nějakého store (music-city)a vyzkůšám.
ostatnim diky za podnetne prispevky, vyhraje to tedy s nejvetsi pravdepodobnosti Vintage
...
Co to meleš? souhlasim s RJ, linhart dostává teda fakt pěknou čočku za to, že vzal do ruky stagga a řekl, že se dá hrát i na takovou kytaru ... každýmu rozumně uvažujícímu člověku asi dojde že kytara za 2 000kč prostě nehraje. To je tak se všim.. a to že se linhart uvolil zahrát na to před kamerou ( za to ho teda obdivuju, ten stagg chudák moc neladil ) .. no bóže, každej potřebuje penízenecross píše:no radši tě nebudu moc prudit. Jseš takovej dost konfliktníRJ píše:CO furt máte stím Linhartem? Vždyť jenom říká, že za ty prachy se na to dá hrát. Nechápu proč ho tolik lidí řešíviz spor s Drobákem
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
- white_wolf
- Adamz Asah
- Kontaktovat uživatele:
Určitě vem Vintage, zkoušel jsem i Bachy i ten Vintage a je to nádhera za ty peníze. Časem bych ale vyměnil postupně celý HW(snímače, elektroniku, ladící mechaniky). Poté budeš mít skvělou kytaru.
Navíc ten zvuk s P90 je hodně pěkný.
Navíc ten zvuk s P90 je hodně pěkný.
Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers