Jak zjistit kolik mám ůderů za minutu,sekundu
Pravidla fóra
- wreptile
- Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface
Spíše bych se podíval na videa toho šynka, avatar a kytaru a člověk pochopí k čemu to je 
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
To me nenapadlo, to by se mohlo hodit. Takze pokud to autor topicu myslel takle, pak se mu za svoje PPS omlouvam.Nesst píše:Já nevím, ale mně by se to třeba občas hodilo, kvůli například nastavování tempa v Guitar Pro apod. Prostě když zapisuju nějakou svoji věc, tak abych si to nemusel pousště 5 minut a hledat to, ale vědět, že tohle je třeba 120bmp a tak...
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Dovolím si citovat z knihy Zenová kytara (Philip Toshio Sudo)
Btw, jedno z pravidel, které bych tady nejradši posílal jako odpověď do skoro každého topicu:
Tuhke knížku bych doporučil všem (jak začátečníkům, tak profíkům). Nenaučíte se podle ní hrát, ale naučíte se, jak se učit hrát.Příliš mnoho hráčů, především těch mladších, je přímo posedlých rychlým hraním a myslí si, že rychlost je mírou jejich schopností; domnívají se, že čím rychlejší jsou prsty, tím lepší je hráč. Tím však jen ukazují svou nevyspělost.
Hudba není závod, Člověk nezískává body za to, že nacpe do svého sóla víc tónů než někdo jiný. Rychlost je vedlejším produktem techniky, nikoliv konečným cílem, kterého je třeba dosáhnout. V porovnání s obsahem hudby to neznamná téměř nic. Pro hudebníka je mnohem důležitější porozumět tempu, rytmu, rozvíjení melodie a frázování. Zaměřte se na dynamiku a začnete poznávat hyoši, pocit vnímání přirozeného rytmu.
Btw, jedno z pravidel, které bych tady nejradši posílal jako odpověď do skoro každého topicu:
Neptejte se, hrajte.
Hraju na kytary a mašinky
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
S tou rychlostí tak úplně nesouhlasím. Člověk potřebuje trénovat rychlost. Vždycky můžeš hrát pomaleji, než je tvůj limit, ale nikdy nemůžeš hrát rychleji. Navíc vždy platí, že čím větší rezerva, tím větší přehled, tedy kvalita. Neříkám, že je rychlost nejdůležitější, ale v tréninku je podstatná. Je třeba ji postupně rozvíjet.
Abych zabránil Flamu, pochopil jsem to, co si chtěl říct, jen se snažím ten tvůj extrém trochu potlačit...
Abych zabránil Flamu, pochopil jsem to, co si chtěl říct, jen se snažím ten tvůj extrém trochu potlačit...
neptejte se a hrajte je tedy konec for
jinak nechápu že někdo může mít nějaký kecy k měření rychlosti, jako že na co a tak, prostě potřebuju změřit tak co je komu po tom
to jsou mi rady
já měřím různý tempa vlastně pořád co hraju a dělám to většinou pomocí metronomu. Najedu si na tempo a odečtu...jak prosté
jinak nechápu že někdo může mít nějaký kecy k měření rychlosti, jako že na co a tak, prostě potřebuju změřit tak co je komu po tom
já měřím různý tempa vlastně pořád co hraju a dělám to většinou pomocí metronomu. Najedu si na tempo a odečtu...jak prosté
Z Plzně se ozývá souhlasné mručenípehve píše:neptejte se a hrajte je tedy konec for![]()
![]()
jinak nechápu že někdo může mít nějaký kecy k měření rychlosti, jako že na co a tak, prostě potřebuju změřit tak co je komu po tomto jsou mi rady
![]()
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
no to je dost že ses konečně odbrzdilpavel68 píše:Z Plzně se ozývá souhlasné mručenípehve píše:neptejte se a hrajte je tedy konec for![]()
![]()
jinak nechápu že někdo může mít nějaký kecy k měření rychlosti, jako že na co a tak, prostě potřebuju změřit tak co je komu po tomto jsou mi rady
![]()
jasný, hraní s metrem a práce s tempy to jsou základní muzikantovy funkce, bez toho to prostě nejde, jsem rád že to taky tak vidíš
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
to Pehve:
tak bez metronomu a počítání ani ránu, to nikdo nepopírá... ale tady se debatovalo o smyslu či nesmyslu měření si toho kolik "namrdám" tónu do minuty na příklad... Prostě onanie typu Mamhomalehosteen
Spousty lidí se zaměřuje na denodenní trénování rychlých arpegií a úseků ze sól, zrychlují, měří si to a co já vim co vsechno nad tim delají
e e
a ve finále nejsou schopný to stejne nikde použít natož zahrát celý song třeba..
Prostě, všeho s mírou... trenovat se ma vsechno a rychlost, není všechno..
tak bez metronomu a počítání ani ránu, to nikdo nepopírá... ale tady se debatovalo o smyslu či nesmyslu měření si toho kolik "namrdám" tónu do minuty na příklad... Prostě onanie typu Mamhomalehosteen
Spousty lidí se zaměřuje na denodenní trénování rychlých arpegií a úseků ze sól, zrychlují, měří si to a co já vim co vsechno nad tim delají
a ve finále nejsou schopný to stejne nikde použít natož zahrát celý song třeba..
Prostě, všeho s mírou... trenovat se ma vsechno a rychlost, není všechno..
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
ano, debatovalo se ale otázka je "Jak zjistit kolik mám ůderů za minutu,sekundu" ne proč...
no ale když už to někdo takto otočil a jsme u toho proč tak s tou citací od rottena tak uplně nesouhlasím.
Vlastně všechno co člověk cvičí jede na tempo takže kam se tedy všichni ženeme?
Místo o nevyspělosti měl autor upozornit něco v tom smyslu že rychlost by se neměla zvyšovat až po zvládnutí interpretace, neměla by předcházet určité vyhranosti, lehkosti projevu.
Ja bych to viděl asi tak že každej chce hrát stylem co se mu líbí,nějaká část lidí se o to i dost snaží a z této části zase jenom část na to jde správně. No a z tohoto zbytku se vlivem píle a talentu vyloupnou ti nejlepší. Všichni je známe, jsou to ty naše vzory. Každej máme někoho jinýho ale spojuje je to že všichni museli makat jaxvině nadoraz a být ti nejlepší ve svým stylu, jinak bychom je neznali. Někteří šli na rychlost, někteří mají rádi volnější tempo a barevnost v riffech, někteří cvičí prsty v rozkladech ... Není proto možný srovnávat rychlý metalový běhy, táhlý blue tony, klasickou kytaru...
Pro člověka kterej se snaží hrát metal "měření si toho kolik "namrdám" tónu do minuty na příklad" ( jak je to tu hnusně nazvaný), je to hodně důležitý protože o tu rychlost mu jde, to by měl pochopit i blues/jazzman i když on na rychlost nikdy tlačit nebude.
Nejlepší hráči budou ti kteří zvládají všechno, jsou nejrychlejší a dokážou to prodat třeba v jediným sole.
Takže onanie typu "Mamhomalehosteen"? ANO, proč ne, pokud je to zahraný tam kde se to hodí, přesně v tempu, v souhře se šlapající kapelou...prostě kvalitka

no ale když už to někdo takto otočil a jsme u toho proč tak s tou citací od rottena tak uplně nesouhlasím.
nemyslim si že by někdo ukazoval svou nevyspělost ale jenom to že hrát rychle by chtěl protože to umění je.Příliš mnoho hráčů, především těch mladších, je přímo posedlých rychlým hraním a myslí si, že rychlost je mírou jejich schopností; domnívají se, že čím rychlejší jsou prsty, tím lepší je hráč. Tím však jen ukazují svou nevyspělost.
Vlastně všechno co člověk cvičí jede na tempo takže kam se tedy všichni ženeme?
nesouhlasím, rychlost je cíl jako každý jiný-nedosáhneš-li požadované rychlosti, nezahraješ siRychlost je vedlejším produktem techniky, nikoliv konečným cílem, kterého je třeba dosáhnout.
opět nesmysl, rychlost u muziky je součástí obsahu, ne že nic neznamená a porozumět tempu ano, samozřejmě ale tempu porozumím hned poté co ho zvládnuV porovnání s obsahem hudby rychlost neznamná téměř nic. Pro hudebníka je mnohem důležitější porozumět tempu, rytmu, rozvíjení melodie a frázování....
Ja bych to viděl asi tak že každej chce hrát stylem co se mu líbí,nějaká část lidí se o to i dost snaží a z této části zase jenom část na to jde správně. No a z tohoto zbytku se vlivem píle a talentu vyloupnou ti nejlepší. Všichni je známe, jsou to ty naše vzory. Každej máme někoho jinýho ale spojuje je to že všichni museli makat jaxvině nadoraz a být ti nejlepší ve svým stylu, jinak bychom je neznali. Někteří šli na rychlost, někteří mají rádi volnější tempo a barevnost v riffech, někteří cvičí prsty v rozkladech ... Není proto možný srovnávat rychlý metalový běhy, táhlý blue tony, klasickou kytaru...
Pro člověka kterej se snaží hrát metal "měření si toho kolik "namrdám" tónu do minuty na příklad" ( jak je to tu hnusně nazvaný), je to hodně důležitý protože o tu rychlost mu jde, to by měl pochopit i blues/jazzman i když on na rychlost nikdy tlačit nebude.
Nejlepší hráči budou ti kteří zvládají všechno, jsou nejrychlejší a dokážou to prodat třeba v jediným sole.
Takže onanie typu "Mamhomalehosteen"? ANO, proč ne, pokud je to zahraný tam kde se to hodí, přesně v tempu, v souhře se šlapající kapelou...prostě kvalitka
ano tak se to děláSpousty lidí se zaměřuje na denodenní trénování rychlých arpegií a úseků ze sól, zrychlují, měří si to a co já vim co vsechno nad tim delají e e
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No trochu jste to tady překroutili. Je to pouze citace, takže by bylo lepší přečíst celou kapitolu. Nicméně:pehve píše:...
Tady bude taky možná nepřesnost v překladu, tím mladších bude spíš myšleno něco jako začátečníci, kteří se už vidí jak jim prsty lítaj po hmatníku i přes to, že ještě pořádně neumějí hrát normálně (=pomalu)zenová kytara píše:Příliš mnoho hráčů, především těch mladších, je přímo posedlých rychlým hraním
Na to existuje ještě jedno moudro od Strejdy Rottena:
Strejda Rotten píše:Neskákej, když neumíš chodit.
Když chceš rychle běhat, musíš UMĚT běhat. Nejde o to jenom dávat rychle nohy před sebe.zenová kytara píše:Rychlost je vedlejším produktem techniky...
Tady si neplést rychlost pohybu prstů s rychlostí skladby.zenová kytara píše:V porovnání s obsahem hudby rychlost neznamná téměř nic...
Čímž bych UKONČIL tento téměř Offtopic, případně splitnul a přesunul pod jiným názvem...pehve píše:ano, debatovalo se ale otázka je "Jak zjistit kolik mám ůderů za minutu,sekundu" ne proč...
Hraju na kytary a mašinky
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
To Pehve:
co člověk to názor, jen bych rád podotknul že když cituješ, cituj to celé jinak to vyzní jinak...
citoval jsi mě:
co člověk to názor, jen bych rád podotknul že když cituješ, cituj to celé jinak to vyzní jinak...
citoval jsi mě:
a ironicky dodal:Spousty lidí se zaměřuje na denodenní trénování rychlých arpegií a úseků ze sól, zrychlují, měří si to a co já vim co vsechno nad tim delají e e
a pritom jsi vynechal tu nejpodstatnější část mého citátu:ano tak se to dělá Very Happy
to bylo jádru pudla... vadí mi lidé kteří nejsou schopní defacto nic zahrát, neznají základní akordy nic, a přitom denně 2 hodiny sjíždějí arpegio a onanují nad tím jak jsou rychlía ve finále nejsou schopný to stejne nikde použít natož zahrát celý song třeba..
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pupack:
Na tohle:
na tohle:
ale protože nic není hned
no a že někdo cvičí na rychlost arpegia a neumí základní kila to ti vadí
pokud to nevadí jemu, tak mě tedy určitě ne

Na tohle:
říkám opravdu bez ironie že se to takhle dělá.Spousty lidí se zaměřuje na denodenní trénování rychlých arpegií a úseků ze sól, zrychlují, měří si to a co já vim co vsechno nad tim delají e e
na tohle:
jsem neřekl nic ale když chceš...určitě to nebude tím že tak mooc cvičía ve finále nejsou schopný to stejne nikde použít natož zahrát celý song třeba..
no a že někdo cvičí na rychlost arpegia a neumí základní kila to ti vadí
jo to je trefný ale občas si poskočit je inspirativní, strejdoStrejda Rotten píše:Neskákej, když neumíš chodit.