Co to je? na druhou
Pravidla fóra
- 60'Rock_N'_Roll
Co to je? na druhou
http://www.youtube.com/watch?v=sVrawVb- ... re=related
V 2:34-2:36 se hraje v sólu několik tonů pořád za sebou asi třikrát. Jak se to hraje? Pak to taky opakuje v 2:43-2:45 (berte to s rezervou, sand víte, co myslím)
V 2:34-2:36 se hraje v sólu několik tonů pořád za sebou asi třikrát. Jak se to hraje? Pak to taky opakuje v 2:43-2:45 (berte to s rezervou, sand víte, co myslím)
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
Re: Co to je? na druhou
no myslim, že prostě hraje několik tónů rychle za sebou, vázaně (bez trsátka).60'Rock_N'_Roll píše:http://www.youtube.com/watch?v=sVrawVb- ... re=related
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
- 60'Rock_N'_Roll
http://www.youtube.com/watch?v=tDgTOTijZLk
no ono je toho Heartbreaker solo plný, ale já nevim, jak to mám hrát
no ono je toho Heartbreaker solo plný, ale já nevim, jak to mám hrát
tak,že trsátkem zahraješ tón a jak máš na hmatníku prsty vedle sebe na jedný struně tak ten zahranej tón,kterej třeba držíš prsteníčkem odtáheš ze struny pryč a tu strunu tim rozezníš a zazní ti tak tón,kterej držíš ukazováčkem...takže trsneš jen jednou a pak odtáhneš a na světě jsou dva tóny...pak zas můžeš tim prsteníčkem na ten původní tón přiklepnout a zas odtáhnout..do nekonečna
^jj zhruba tak, akorát bych řek že tady vůbec nepoužívá to trsátko. Jimi dělá to samý v jedný části Villanova Junction na Maui na 3-1-0 na Hčku a ečku, ten zvuk je stejnej. Podle mě jen příklepy pull offy, jinak máš samozřejmě pravdu. 
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
- 60'Rock_N'_Roll
mluvil jsem jen o jedný struně,abych vysvětlil,jak ten tón vzniká..samozřejmě pak třeba něco hraješ tak,že na jedný struně něco přiklepneš nebo odtáhneš a zahraješ další tón ja jiný struně a pak dokola..jestli ten tón na jiný struně zahraješ trsátkwm nebo ho jen přiklepneš prstem záleží na tom,jak chceš,aby to znělo...vše se dá kombinovat,takže kolik hraješ tónů a kde na hmatníků záleží na tobě
60'Rock_N'_Roll píše:vazim si vasich rad, ale neprijde mi, ze treba v tom heartbreakeru od 0:22 - 0:27 to dela jen na jedny strune a ani to nedela u nultaku. A to mi pri tom prijde to samy.
v tý ukázce je to kombinovaný nejdřív s vytahovánim struny a pak hraje rychlý tóny + vždycky vytáhne strunu a pak už je to jen sled rychlejch tónů (rychlý tóny hraješ tak,že jednou na struně trsneš dolů a pak nahoru a tak dokola až se můžeš dopracovat k velký rychlosti,zase tak nehraješ jen na jedný struně,ale na kterejch chceš,s tim,že se ten pohyb střídá-jeden úder na strunu zeshora dolu a další úder na stejný nebo uplně jiný struně zespoda nahoru...(pak se to dá i nedodržovat a to střídání nemusí bejt pravidelný)