Zesak a bedna - home made
Pravidla fóra
Zesak a bedna - home made
na zesilovac potrebujes: toroid 400W 2x29V GM Elektronik cena 659Kc
stavebnice zdroje: NZD9A50SX 289Kc
zesik 100W (pripadne vic.. )KMD7294SX 389Kc
oboje EZK
na box: repro ARN 226... 4 ohmy 70/140W ... cca 400Kc
a jeste nejaky chladic s ventilatorem.. nebo vetsi bez..
Pro aktivni basu staci.. pro pasivku je treba bud predzesilovac nebo nejaky efekt nebo krabicku.
200W je o neco malo drazsi .. cca 300Kc
Co vy na to?
1700Kc + prace a par dratu a bedna...
stavebnice zdroje: NZD9A50SX 289Kc
zesik 100W (pripadne vic.. )KMD7294SX 389Kc
oboje EZK
na box: repro ARN 226... 4 ohmy 70/140W ... cca 400Kc
a jeste nejaky chladic s ventilatorem.. nebo vetsi bez..
Pro aktivni basu staci.. pro pasivku je treba bud predzesilovac nebo nejaky efekt nebo krabicku.
200W je o neco malo drazsi .. cca 300Kc
Co vy na to?
1700Kc + prace a par dratu a bedna...
Jako zkouška toho jak umíš bastlit je to super, ale zvukový zázraky od toho nečekej. I když hrát to bude určitě. Ale postavit kvalitní zesilovač není zase tak jednoduché. A o boxu nemluvě. Ten reprák ARN není kytarový, ale je to hifi reprák. Tzn. na stavbu boxu to není ideální.
Já osobně bych k tomu řekl toto: Jestli máš čas a chuť si něco postavit a zkusit si jestli to bude fungovat tak proč ne. Jestli chceš kvalitní aparát na kterej se bude dát hrát pořádná muzika tak na to raději zapomeň. On zvuk není jenom o výkonu zesilovače. To je podle mě až ta skoro poslední věc co je důležitá pro dobrej zvuk.
Já osobně bych k tomu řekl toto: Jestli máš čas a chuť si něco postavit a zkusit si jestli to bude fungovat tak proč ne. Jestli chceš kvalitní aparát na kterej se bude dát hrát pořádná muzika tak na to raději zapomeň. On zvuk není jenom o výkonu zesilovače. To je podle mě až ta skoro poslední věc co je důležitá pro dobrej zvuk.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Kdyby jsi veskerej cas, kterej nad tim strávíš šel někam na brigádu a vydělal pár peněz k těm 1700 tak budeš mít něco co bude na rozdíl od uvedený kombinace hrát. Pokud máš chuť si něco pořádnýho zbastlit a neděláš to jenom kvůli tomu abys ušetřil tak si pohledej na netu něco lepšího. Pokud to chceš dělat kvůli penězům tak na to radši zapomeň.
Přesně tak. Na netu je spousta schémat originálních zesilovačů. Bude tě to stát sice víc, ale bude to určitě hrát. Jestli ti jde o peníze tak to fatk raději nech být. A přišetři. Jde taky o to co od toho očekávášboga píše:Kdyby jsi veskerej cas, kterej nad tim strávíš šel někam na brigádu a vydělal pár peněz k těm 1700 tak budeš mít něco co bude na rozdíl od uvedený kombinace hrát. Pokud máš chuť si něco pořádnýho zbastlit a neděláš to jenom kvůli tomu abys ušetřil tak si pohledej na netu něco lepšího. Pokud to chceš dělat kvůli penězům tak na to radši zapomeň.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- hrushi
- Kontaktovat uživatele:
Při dnešních výrobních nákladech díky velkým sériím a číňanům s dollarem na den se podle mě nedá moc ušetřit. Ušetříš, ale bude to na úkor zvuku.
Pokud ale přesně víš jaký chceš sound, víš jak ho udělat a jsi do toho ochotný investovat víc, má to smysl a může to hrát i líp, chce to ale obří zkušenosti a laboraci. Zesilovač za pár kč podle mě nemá smysl.
Pokud ale přesně víš jaký chceš sound, víš jak ho udělat a jsi do toho ochotný investovat víc, má to smysl a může to hrát i líp, chce to ale obří zkušenosti a laboraci. Zesilovač za pár kč podle mě nemá smysl.
Sandberg California JM5, Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT 610 HLF, Colorsound Bass Fuzz, PW-CT-04
http://myspace.com/thievesinstreets
http://bandzone.cz/thievesinstreets
Je to navod, jak si postavit kombo do zkusebny.. mam slusny apec, ale kdo se s tim ma tahat.. tohle necham ve zkusebne a mam klid.
Bohuzel vy chytraci, znate jen zvuk super aparatu typu behringer a spol a tak netusite, ze zvuk dela hlavne basa a ciste zesileni nic nepokazi..
kritizujete, aniz by jste to slyseli.. je to krasne.. proste behringer je lepsi nez home made
a staci tam dat 300W basove repro.. cca 1300Kc.. pouzit zesik 200W a strcim kazdou sra**u do kapsy..
ale jak jsem psal.. je to navod, jak postavit slusny apec za malo penez
Bohuzel vy chytraci, znate jen zvuk super aparatu typu behringer a spol a tak netusite, ze zvuk dela hlavne basa a ciste zesileni nic nepokazi..
kritizujete, aniz by jste to slyseli.. je to krasne.. proste behringer je lepsi nez home made
a staci tam dat 300W basove repro.. cca 1300Kc.. pouzit zesik 200W a strcim kazdou sra**u do kapsy..
Proč je hned napadáš? Oni Ti tu píšou svý názory a postřehy. Od toho přece na tomhle foru si ne?Morrr píše:Je to navod, jak si postavit kombo do zkusebny.. mam slusny apec, ale kdo se s tim ma tahat.. tohle necham ve zkusebne a mam klid.
kritizujete, aniz by jste to slyseli.. je to krasne.. proste behringer je lepsi nez home made![]()
To s tou basou to taky nelze brát doslova. Zkus super basu a super apec propojit homemade kabelem vyrobeným třeba z telefonní dvoulinky! Taky ušetříš jak bejk, ale ten zvuk asi nebude to pravý...
btw: Kolik už si postavil aparátů?
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
Můžeš mi prosím vysvětlit jak si přišel na to, že všichni známe akorát behringera? Ano toho by to možná přehrálo, ale o tom ostatním už pochybuju. Prostě jestli chceš kvalitní zvuk tak tohle podle mě není správná cesta. A to, že zvuk je hlavně o base je IMHO blbost. Je sice pravda, že je strašně důležítá část, ale k čemu je ti MM za 40000,- když to budeš hnát do nějakýho špatnýho aparátu. Pokud by jsi pomocí toho dokázal pouze čistě zesílit signál bez minimálního zkreslení zesilovačem tak proč ne. Ale i tak to skončí špatným reprákem. Když už tak bych si do toho koupil nějakej pořádnej basovej reprák, kterej je k tomu určenej.
jak jsem psal.. je to nejlevnejsi varianta komba.. zvukove je to lepsi nez spousta aparatu.. hral jsem jich uz na hodne.. od 15W po 300W
Aparatu jsem take uz par postavil a pokazde prekonaly pomer cena/vykon.
Nikomu to nenutim, ale nazor, ze lepsi je kupovany neni spravny..
aparaty zacinaji nad 10000... a do zkusebny je to luxus..
Kdyz nekdo postavi lepsi aparat za stejne penize (do 2000) snim svuj klobouk
s cibuli a octem
PS: nikoho neurazim, nenapadam, jen pisu sve zkusenosti, ze neni nutne do zkusebny kupovat drahy aparat
Aparatu jsem take uz par postavil a pokazde prekonaly pomer cena/vykon.
Nikomu to nenutim, ale nazor, ze lepsi je kupovany neni spravny..
aparaty zacinaji nad 10000... a do zkusebny je to luxus..
Kdyz nekdo postavi lepsi aparat za stejne penize (do 2000) snim svuj klobouk
PS: nikoho neurazim, nenapadam, jen pisu sve zkusenosti, ze neni nutne do zkusebny kupovat drahy aparat
Marshall MB4410, MBC 115, ROCKBASS BY WARWICK - Corvette Basic, STAGG - Serie 3240, WARWICK - Red Label ML - .040
- hrushi
- Kontaktovat uživatele:
odpovím ti na to asi takhle
http://forum.baskytara.com/viewtopic.php?id=5183
http://forum.baskytara.com/viewtopic.php?id=5183
Sandberg California JM5, Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT 610 HLF, Colorsound Bass Fuzz, PW-CT-04
imho ty chytraku se s timhle zesilovacem a timhle reprem ve zkusebne ani poradne neuslysis. A postavit neco jenom z trafa, koncaku a repro taky nejde, takze skoncit na 1700 se urcite nepovede. Vzhledem k tomu ze pises kolik jsi toho postavil tak toho ale urcite viš víc. Ono opravdu zvuk je hodne otazka vkusu a ta sračkoidní kombinace, kterou jsi uvedl se ti muze libit vic nez cokoli jineho. Nechapu, proc jsi ale vlastne tohle vlakno zakladal, budu si o nem i o Tobe myslet nadále své. Jenom mi prosimtě povez, kterej koncák z nabídky EZK 200W by jsi chtel pouzit?
nechci se hádat... ale levnějc myslim že i stejnou kvalitou ti poslouží koupit si zesík a bednu na blešáku... když sem začínal měl jsem něco na styl reciver a pa bednu... a hrálo to ale o zvuku to nebylo... na víc ve zkušebně je podle mého hodně důležitej zvuk... tam se ten zvuk hledá tam se podle toho skládá a hraje... takže ošulit zkušebnu o zvuk mi nepřijde zrovna šťastnej nápad... prostě do zkušebny to nejlepší co můžu mít... a ne dělat jenom něco přes co bych mohl hrát...
jinak ta sestava mě stála asi 1000,-
jinak ta sestava mě stála asi 1000,-
Naposledy upravil(a) cenda dne 21.01.2009 17:09, celkem upraveno 1 x.
- Kustomator
Morrr: tvoje počínání příliš nechápu. 1700 zase není tak málo a troufám si tvrdit, že i moje Kustom kobíčko hraje o dost líp než ta stavebnice ve spojení s ARN 226kou. Jediný repro co bych si vzal od Tesly na basu je starý ARO 853. Je sice slabší, ale má dobrou citlivost a charakteristický příjemný zvuk. Vidím to jako vyhozené peníze. Sám zjistíš, že ti to bude nanic.
Basa: Apollo DGB-1350, Kombo: Kustom KBA30X, Struny: Jimi Hendrix 1202 XL, Trsátka: Jim Dunlop X-H, Kabely: Stagg
Nas kytarista ma stavenou kopii marshallu, bednu i zesak. Pravda je, ze mu to i s tou kytarou rve jak krava, tlaci to i hodne do basu tak ze se neslysim, zvuk ma skvely a cisty. Ale taky je pravda ze se mu s tim hodne stvali, mel s tim kotel prace a penez. JEstli muzu poradit, za ty prachy bych si to uz radci koupil, mas to bez prace a hraje to, kdyz ne tak reklamace. Koupil jsem ted tu levnou bednu kustoma se ctyrma reprama, nevim jak s vydrzi, ale tlaci to docela dobre, a to jsem to hral prave pres nejaky behringer levny zesak. REkl bych ze docela dobry zvuk, a bylo to fakt levne. Jestli Te to staveni aparatu vylozene nebavi, tak se na to vyser.
- Kustomator
- Kustomator
ywwo: tak s tou cenou máš pravdu. Když člověk vidí nějakou kopii tak z 90% je to Mesa nebo Marshall. Ale v téhle cenové kategorii (v řádech tisíců) se stavět nevyplatí. Pokud nemá člověk potřebné zkušenosti je navíc velká pravděpodobnost že něco zkazí.
Basa: Apollo DGB-1350, Kombo: Kustom KBA30X, Struny: Jimi Hendrix 1202 XL, Trsátka: Jim Dunlop X-H, Kabely: Stagg