Songy na sedmistrunku

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Demilich

Songy na sedmistrunku

Příspěvek od Demilich »

Zdarec

Jak jsem si všiml, nejsem sám, kdo vlastní sedmistrunný nástroj a proto, když jsou tady písničky v dropu atd., proč nemít taky sedmičkové téma? Od nového roku se do toho chci opřít a pařit na kytaru víc, tak sem kdyžtak nahoďte písničky, které jsou pěkné, nebo je hrajete na sedmičku.
Vím, že třeba korni hrajou, ale ti mají vesměs jednoduché songy a navíc mě moc nebaví (jinak jsou samozřejmě super!) :)

Já umím už skoro celé tohle:
http://www.youtube.com/watch?v=U5YEqmIIdj8
takže by bylo dobré zase začít šprtat něco jiného. Btw, naučil jsem se na tomhle hodně, hlavně výdrž, časování a tlumení ;-)
Taky valím hodně riffů Benea Reach (ačkoli nemají sedmy ale ladí sakra hluboko). http://www.youtube.com/watch?v=le98zo7HkGI na tomhle jsem se naučil dobře skákat přes strunu, ale bolí mě z toho ještě trochu ruka :lol: jinak si to už docela dávám, většinu hlavních pasáží.
Pak hraju kousky riffů od Meshuggah ale nic celého..

Takže vítám kdejaký námět na dobrou pařbičku :)

7 string powa!
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

zkus něco od Nevermore (sedma o půltón dolů) :-) není to špatná muzika :wink:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
freelancer02

Příspěvek od freelancer02 »

Epiphone LP Custom, Marshall DSL40 + nějaké blbosti kolem
afektband

Příspěvek od afektband »

Cocotte Minute. Deftones. Bahrainn. Fear Factory. Všechny tyhle kapely hrajou na sedmistrunky, takže si stačí songu vybrat.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Andreee

Příspěvek od Andreee »

queen - love of my life
Deyw

Příspěvek od Deyw »

secko od trivium na desce shogun je na 7strunku ;) takze zacni tam :)
Filthyfan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filthyfan »

Rusty Cooley má sedmistrunky...tak zkus něco od něj..já ho cvičim,a jako je dost dobrej....
Já si na Malmsteena hrát nemusim....*FUCK*
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Filthyfan píše:Rusty Cooley má sedmistrunky...tak zkus něco od něj..já ho cvičim,a jako je dost dobrej....
Myslíš? Aby jsi nesrazil Lichovi sebevědomí... Co jsem viděl ta Rusteyho videa, tak je to strašnej onanista :) Možná ještě větší, než Yngwie... :)
Filthyfan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filthyfan »

Prejdák píše:
Filthyfan píše:Rusty Cooley má sedmistrunky...tak zkus něco od něj..já ho cvičim,a jako je dost dobrej....
Myslíš? Aby jsi nesrazil Lichovi sebevědomí... Co jsem viděl ta Rusteyho videa, tak je to strašnej onanista :) Možná ještě větší, než Yngwie... :)
Asi jo ..já ho hraju rád :(
gorax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gorax »

jak už tu bylo zmíněno.. album Shogun od Trivium. Potom KoRni hrajou na sedmičku mám ten pocit. Potom The End od Roadrunner United je na sedmičku. Už mě asi nic nenapadá. Ono můžeš hrát zkoro všechno co je v B nebo v A. Pokud nejsi guma a trochu si pohraješ s laděním tak můžeš hrát cokoliv.
Ibanez RG 270DX
Laney TF700

-"kid: I've heard that alcohol makes people stupid."-
-"Fry: No I...doesn't."-
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

gorax píše:jak už tu bylo zmíněno.. album Shogun od Trivium. Potom KoRni hrajou na sedmičku mám ten pocit. Potom The End od Roadrunner United je na sedmičku. Už mě asi nic nenapadá. Ono můžeš hrát zkoro všechno co je v B nebo v A. Pokud nejsi guma a trochu si pohraješ s laděním tak můžeš hrát cokoliv.
KoRny jsem chtěl napsat, ale všiml jsem si, že má napsané, že KoRny nedoporučovat, moc jednoduché ;)
Demilich

Příspěvek od Demilich »

No na Rustey Cooleyho si fakt netroufám :-D Navíc nevím, proč ten chlap má sedmistrunku, když hraje na 4ech nejtenčích jenom asi 90% času... Neviděl jsem skoro, že by použil tu sedmou. Jinak je drsnej a jinak to, co hraje Yngwie se mi moc líbí, takové neoklasické melodie v podání elektrické kytary, pecka.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Lichu díky za super téma :)

Kromě toho co tu ještě nebylo tak Dream Theater maj myslim něco na sedmistrunkách, potom Nevermore, Mushroomhead(to je fakt dobrý!), Mnemic mám pocit, šumperští Shockwave(tam hraje jeden na sedmičku a druhej na podladenou sestku), čeští Fourth Face, Brian "Head" Welch(myslim jeho sólový album Save me from myself), HC3 - album We´re not like the others je na sedmistrunce, teď hraje na šestce ale taky dost podladěné.

víc si zatim nevzpomínám...
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Filthyfan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filthyfan »

Demilich píše:No na Rustey Cooleyho si fakt netroufám :-D Navíc nevím, proč ten chlap má sedmistrunku, když hraje na 4ech nejtenčích jenom asi 90% času... Neviděl jsem skoro, že by použil tu sedmou. Jinak je drsnej a jinak to, co hraje Yngwie se mi moc líbí, takové neoklasické melodie v podání elektrické kytary, pecka.
Srry jen jsem řekl někoho kdo hraje na sedmu...
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

teď jsem si ještě vzpomněl, Rattle Bucket maj dokonce otabovaný 2 songy a kytarista hraje v A na šestce
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

nějak to tady zapadlo, to není dobře :!: :D

Obrázek
Filthyfan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filthyfan »

moc lidí sedmu nemá..asi
mnemicmunky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mnemicmunky »

afektband píše:Cocotte Minute. Deftones. Bahrainn. Fear Factory. Všechny tyhle kapely hrajou na sedmistrunky, takže si stačí songu vybrat.
tos moc výběr nedal... navíc FF na prvních dvouch albem sedmu nepoužívali...
92ChazzyChazz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mattie

Příspěvek od 92ChazzyChazz »

Mike Shinnoda (Linkin Park) hraje na sedmistrunku :D ale uznávám, že tam má lehký části, takže tohle si asi slyšet nechtěl... :lol:
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
Legi

Příspěvek od Legi »

myslím, že Citizen Erased on Muse je na sedmistrunku
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“