Domácí cvičítka

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...

Přes co doma cvičíte?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Domácí cvičítka

Příspěvek od cerfotoc »

Ahoj, tak me napadlo zalozit topic o vasich domacich cvicitkach. Je to spis pro ty co maj kapely a apec maj na zkusebne, ale zapojit do diskuze se muze kazdej:) No ale k veci, jde mi oto jestli si domu tahate efekty/pedalboard/multiefekt, nebo mate doma jenom kombo nebo cvicite nasucho, pres PC atd.

Takze ja zacnu, efekty si ze zkusebny pokazdy nosim domu a to hlavne proto ze mam doma na cviceni stagga(:/), to kombo ma samo osobe strasnej zvuk, cistej jakz takz, ale zkreslenej to je hnuj. No ale kdyz to prozenu krabkou tak z toho vymacknu fakt maximalni zvuk, fakt byste neverili ze to je stagg:D zatim efekty taham jen tak, ale chci si sehnat nejakou papirovou krabici a udelat si z toho mensi docasnej pedalboard protoze me nebavi porad vsechno zapojovat/vypojovat. No ale stejne, nebavi me porad ty krabky tahat dom a na zkusebnu, takze chci casem staggouse prodat za par supek a koupit si nadoma bud rolanda, nebo toho crate 15W s 12kou reprakem a efekty bych nechaval na zkusebne. Takze by me zajimalo jak to resite vy!

PS: vubec jsem nevedel kam to dat, k efektum ani kombum sem to davat nechtel protoze to souvisi s obojim, jestli sem to vlozil do spatny kategorie tak to prosim modi presunte:)
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Nejde jeste do ankety pridat moznosti
- PC - Guitar Rig, Amplitube atd
- jinak...

uz mi to nejde editovat...

\\Smrťokvítek: upraveno.
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

tak ja, jakozto pan koumak a chudy student pomalu ale jiste prisetrujic na kombo do (snad nejake budouci) zkusebny, doma frcim ciste pres PC a fajny zesik a repro firmy Tesla po tatinkovi... do pocitace sem dokupoval zvukovku za nejakych cca 500,- a nainstaloval Amplitube, pres ktery simuluju lampovy kombo.. pred casem do rodiny pribyl Boss Ds-1, kterej je jeste pred pocitacem.. takze moje sestava funguje nasledovne:
Cort X-5 > Boss Ds-1 > zvukovka (line-in) > simulace komba v Amplitube(+ pripadne neco dalsiho SW) > zvukovka vystup (out) > zesik > repro > usi
protoze nechci jen tak ledajaky chrastiko misto komba, tak si davam s setrenim nacas, a i presto mam doma velice peknej zvuk, imo celkem vpoho srovnatelnej s celolampickou okolo 10W (az na to, ze mam lehce pomalejsi odezvu...)
takze myslim se nemam za co stydet, vzhledem k tomu ze sem do aparatury nevrazil vlastne skoro ani korunu... kazdymu zacatecnikovi kterej nechce utracet za kombo doporucuju ;)
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Já cvičím přes kombo... mam rolanda, takže mám efekty v něm 8)
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Mam starej multiefekt ZOOM 3030, ma vystup na sluchatka a speaker simulator, takze na domaci cviceni idealni. Nekdy si pred nej pripojim i pedalboard s krabickama, ale vetsinou jsem linej a hraju jen pres Zooma.
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Mám malé Maršál mg 10, ale cvičím nasucho většinou...
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
nity

Příspěvek od nity »

mam malyho peaveje, 2 kanal...nefungoval tam vstup, chrastilo to, tak sem se v tom pohrabal, uz to nechrasti..ale zas nebezi ten druhej kanal...nevadilo mi to, mel sem multiefekt a preamp..ted sem to prodal, novy nemam, je to na prd...:)
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
white_wolf

Příspěvek od white_wolf »

Roland CUBE 15x
...
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

PODxt - nic jiného ani nemam :oops:
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Jinde než doma nehraju, mám to jasný... :lol:

Čím dál tím víc ale začínám přemýšlet o PODovi, konkrétně o X3. Mám doma starý, poctivý reproboxy Supraphon RK09, takže s kámošem dáváme dohromady parádní zesilovač. POD + custom amp + kvalitní repro = parádní věc na doma. :wink:

Jen by ten POD nemusel stát takový prachy, ale což... Od čeho mám prasátko, žejo. :)
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Kamahl píše:Jinde než doma nehraju, mám to jasný... :lol:

Čím dál tím víc ale začínám přemýšlet o PODovi, konkrétně o X3. Mám doma starý, poctivý reproboxy Supraphon RK09, takže s kámošem dáváme dohromady parádní zesilovač. POD + custom amp + kvalitní repro = parádní věc na doma. :wink:

Jen by ten POD nemusel stát takový prachy, ale což... Od čeho mám prasátko, žejo. :)
moje krevni skupina :) jinak X3 je pecka - hlavne simulace dvou efektových cest, dvou komb naráz! odzkoušeno!

ten koncovej zesik s lampičokou tomu doda urco stavu ;) tak az to dotahnete do finale tak zaloz thread rad se podivam, poslechnu atd
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

na doma musí bejt pod ideálnní věc, ale už se mi do žádnýho multiefektu nechce:)

jinak mě v tomhle tématu nejde jenom oto aby tu každej řekl jenom co má za kombo atd., spíš mě zajímá jak řešíte takový to přenášení mezi zkušebnou atd., prostě diskuse na tohle téma, ne že každej řekne já mám tohle atd;)

jinak já bych potřeboval nějakej obal na kytaru i s batohem dohromady abych nemusel nosit kytaru na zadech a batoh na ramenu, zachvilu budu asi nakřivo:D

Obrázek
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

pupack píše:
Kamahl píše:Jinde než doma nehraju, mám to jasný... :lol:

moje krevni skupina :) jinak X3 je pecka - hlavne simulace dvou efektových cest, dvou komb naráz! odzkoušeno!

ten koncovej zesik s lampičokou tomu doda urco stavu ;) tak az to dotahnete do finale tak zaloz thread rad se podivam, poslechnu atd
Kde mluvim o lampě? :) Čistokrevnej tranďák! :D Ale vymakanej: všechny součástky pečlivě vybraný, precizní pájení, na gme.cz náhodně vybraná krabička... :lol:

</OT> :wink:
Dirty.Pig

Příspěvek od Dirty.Pig »

ja mam kombo takze to do ruky kytaru na zada a u obalu na kytaru mam i takovou velkou kapsu tak tam hodim efekt, kabely svacinu :-D a je to :-)
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

to Kamahl: nojo a nestalo by za to zkusi koncak s nejakou 6L6 :) ale i tak to bude ok
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

já doma prozatím cvičil normálně do kombíček, poslední dobou do Laney VC30 :D co mám ale problém se snímačem (nechci rozpatlávat), jedu nasucho

popřípadě ještě díky speakersimulatoru na Sansampu to jde krásně i do PC :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Dark Axel píše:já doma prozatím cvičil normálně do kombíček, poslední dobou do Laney VC30 :D co mám ale problém se snímačem (nechci rozpatlávat), jedu nasucho

popřípadě ještě díky speakersimulatoru na Sansampu to jde krásně i do PC :-)
noo Darku a da se s tim VC30 hrát tiše nejak relativne aby to hralo? :)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

tak samořejmě že clean mezi 1 a 2 volume nebude nikdy hrát tak dobře jako na vyšší hlasitosti, ale rozhodně to i na tak nízké volume zní lépe, než jakýkoliv tran´dák, jaký jsem měl tu šanci zatím zkusit
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

wreptile píše:Mám malé Maršál mg 10, ale cvičím nasucho většinou...
taky ho mam doma, ale moc ho rad nemam...
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

náhodou to cvičení nasucho doporučuju :-) je slyšet každá chyba a hlavně se tak dají dotahovat některé techniky k dokonalosti - pro zajímavost - trsátkové flažolety, umělé flažolety, tapping atd
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“