Domácí cvičítka
Pravidla fóra
Domácí cvičítka
Ahoj, tak me napadlo zalozit topic o vasich domacich cvicitkach. Je to spis pro ty co maj kapely a apec maj na zkusebne, ale zapojit do diskuze se muze kazdej:) No ale k veci, jde mi oto jestli si domu tahate efekty/pedalboard/multiefekt, nebo mate doma jenom kombo nebo cvicite nasucho, pres PC atd.
Takze ja zacnu, efekty si ze zkusebny pokazdy nosim domu a to hlavne proto ze mam doma na cviceni stagga(:/), to kombo ma samo osobe strasnej zvuk, cistej jakz takz, ale zkreslenej to je hnuj. No ale kdyz to prozenu krabkou tak z toho vymacknu fakt maximalni zvuk, fakt byste neverili ze to je stagg:D zatim efekty taham jen tak, ale chci si sehnat nejakou papirovou krabici a udelat si z toho mensi docasnej pedalboard protoze me nebavi porad vsechno zapojovat/vypojovat. No ale stejne, nebavi me porad ty krabky tahat dom a na zkusebnu, takze chci casem staggouse prodat za par supek a koupit si nadoma bud rolanda, nebo toho crate 15W s 12kou reprakem a efekty bych nechaval na zkusebne. Takze by me zajimalo jak to resite vy!
PS: vubec jsem nevedel kam to dat, k efektum ani kombum sem to davat nechtel protoze to souvisi s obojim, jestli sem to vlozil do spatny kategorie tak to prosim modi presunte:)
Takze ja zacnu, efekty si ze zkusebny pokazdy nosim domu a to hlavne proto ze mam doma na cviceni stagga(:/), to kombo ma samo osobe strasnej zvuk, cistej jakz takz, ale zkreslenej to je hnuj. No ale kdyz to prozenu krabkou tak z toho vymacknu fakt maximalni zvuk, fakt byste neverili ze to je stagg:D zatim efekty taham jen tak, ale chci si sehnat nejakou papirovou krabici a udelat si z toho mensi docasnej pedalboard protoze me nebavi porad vsechno zapojovat/vypojovat. No ale stejne, nebavi me porad ty krabky tahat dom a na zkusebnu, takze chci casem staggouse prodat za par supek a koupit si nadoma bud rolanda, nebo toho crate 15W s 12kou reprakem a efekty bych nechaval na zkusebne. Takze by me zajimalo jak to resite vy!
PS: vubec jsem nevedel kam to dat, k efektum ani kombum sem to davat nechtel protoze to souvisi s obojim, jestli sem to vlozil do spatny kategorie tak to prosim modi presunte:)
tak ja, jakozto pan koumak a chudy student pomalu ale jiste prisetrujic na kombo do (snad nejake budouci) zkusebny, doma frcim ciste pres PC a fajny zesik a repro firmy Tesla po tatinkovi... do pocitace sem dokupoval zvukovku za nejakych cca 500,- a nainstaloval Amplitube, pres ktery simuluju lampovy kombo.. pred casem do rodiny pribyl Boss Ds-1, kterej je jeste pred pocitacem.. takze moje sestava funguje nasledovne:
Cort X-5 > Boss Ds-1 > zvukovka (line-in) > simulace komba v Amplitube(+ pripadne neco dalsiho SW) > zvukovka vystup (out) > zesik > repro > usi
protoze nechci jen tak ledajaky chrastiko misto komba, tak si davam s setrenim nacas, a i presto mam doma velice peknej zvuk, imo celkem vpoho srovnatelnej s celolampickou okolo 10W (az na to, ze mam lehce pomalejsi odezvu...)
takze myslim se nemam za co stydet, vzhledem k tomu ze sem do aparatury nevrazil vlastne skoro ani korunu... kazdymu zacatecnikovi kterej nechce utracet za kombo doporucuju
Cort X-5 > Boss Ds-1 > zvukovka (line-in) > simulace komba v Amplitube(+ pripadne neco dalsiho SW) > zvukovka vystup (out) > zesik > repro > usi
protoze nechci jen tak ledajaky chrastiko misto komba, tak si davam s setrenim nacas, a i presto mam doma velice peknej zvuk, imo celkem vpoho srovnatelnej s celolampickou okolo 10W (az na to, ze mam lehce pomalejsi odezvu...)
takze myslim se nemam za co stydet, vzhledem k tomu ze sem do aparatury nevrazil vlastne skoro ani korunu... kazdymu zacatecnikovi kterej nechce utracet za kombo doporucuju
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
- wreptile
- Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface
Mám malé Maršál mg 10, ale cvičím nasucho většinou...
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
mam malyho peaveje, 2 kanal...nefungoval tam vstup, chrastilo to, tak sem se v tom pohrabal, uz to nechrasti..ale zas nebezi ten druhej kanal...nevadilo mi to, mel sem multiefekt a preamp..ted sem to prodal, novy nemam, je to na prd...
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
- white_wolf
Jinde než doma nehraju, mám to jasný...
Čím dál tím víc ale začínám přemýšlet o PODovi, konkrétně o X3. Mám doma starý, poctivý reproboxy Supraphon RK09, takže s kámošem dáváme dohromady parádní zesilovač. POD + custom amp + kvalitní repro = parádní věc na doma.
Jen by ten POD nemusel stát takový prachy, ale což... Od čeho mám prasátko, žejo.
Čím dál tím víc ale začínám přemýšlet o PODovi, konkrétně o X3. Mám doma starý, poctivý reproboxy Supraphon RK09, takže s kámošem dáváme dohromady parádní zesilovač. POD + custom amp + kvalitní repro = parádní věc na doma.
Jen by ten POD nemusel stát takový prachy, ale což... Od čeho mám prasátko, žejo.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
moje krevni skupinaKamahl píše:Jinde než doma nehraju, mám to jasný...![]()
Čím dál tím víc ale začínám přemýšlet o PODovi, konkrétně o X3. Mám doma starý, poctivý reproboxy Supraphon RK09, takže s kámošem dáváme dohromady parádní zesilovač. POD + custom amp + kvalitní repro = parádní věc na doma.![]()
ten koncovej zesik s lampičokou tomu doda urco stavu
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
na doma musí bejt pod ideálnní věc, ale už se mi do žádnýho multiefektu nechce:)
jinak mě v tomhle tématu nejde jenom oto aby tu každej řekl jenom co má za kombo atd., spíš mě zajímá jak řešíte takový to přenášení mezi zkušebnou atd., prostě diskuse na tohle téma, ne že každej řekne já mám tohle atd;)
jinak já bych potřeboval nějakej obal na kytaru i s batohem dohromady abych nemusel nosit kytaru na zadech a batoh na ramenu, zachvilu budu asi nakřivo:D
jinak mě v tomhle tématu nejde jenom oto aby tu každej řekl jenom co má za kombo atd., spíš mě zajímá jak řešíte takový to přenášení mezi zkušebnou atd., prostě diskuse na tohle téma, ne že každej řekne já mám tohle atd;)
jinak já bych potřeboval nějakej obal na kytaru i s batohem dohromady abych nemusel nosit kytaru na zadech a batoh na ramenu, zachvilu budu asi nakřivo:D
Kde mluvim o lampě?pupack píše:moje krevni skupinaKamahl píše:Jinde než doma nehraju, mám to jasný...![]()
Čím dál tím víc ale začínám přemýšlet o PODovi, konkrétně o X3. Mám doma starý, poctivý reproboxy Supraphon RK09, takže s kámošem dáváme dohromady parádní zesilovač. POD + custom amp + kvalitní repro = parádní věc na doma.![]()
Jen by ten POD nemusel stát takový prachy, ale což... Od čeho mám prasátko, žejo.jinak X3 je pecka - hlavne simulace dvou efektových cest, dvou komb naráz! odzkoušeno!
ten koncovej zesik s lampičokou tomu doda urco stavutak az to dotahnete do finale tak zaloz thread rad se podivam, poslechnu atd
</OT>
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
noo Darku a da se s tim VC30 hrát tiše nejak relativne aby to hralo?Dark Axel píše:já doma prozatím cvičil normálně do kombíček, poslední dobou do Laney VC30co mám ale problém se snímačem (nechci rozpatlávat), jedu nasucho
popřípadě ještě díky speakersimulatoru na Sansampu to jde krásně i do PC
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge