činely pro styl bluesrock

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
pehve

činely pro styl bluesrock

Příspěvek od pehve »

Zdravím všechny
Chci si pořídit kvalitní činely, žádnej polotovar ale kvalitní práce, samo že za co nejmenší peníz. Prostudoval jsem si nynější nabídku, prošel pár koncertů, poslal pár emajlů ....
Z toho všeho mi vyslo tohle:

fa Anatolian, crashe řada Emotion, hi-hat Regular Traditional, ride Natural :

EMS 16 LCRH light crash 16" 2.767
EMS 18 LCRH light crash 18" 3.308
TS 14 RHHT regular hi hat 14" 4.632
NS 20 RDE ride 20" 4.331

požadovaný zvuk:
slabší uderem, jemnější sykot, ne temnota, ne zvuk kovu ale spiše vyšší hladina, lehčí vzdušnější pocit....

diky za vaše nazory, zkušenosti, alternativy..... cenu zvyšovat moc nechci :)
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

To chce zajít někam do kšeftu a oťikat si to na vlastní ucho. Já Anatoliany moc neznám, ale co tak vím tak mě zaujaly nějaký kousky z řady Baris... No ale to je už nějakých pár měsíců zpět, takže nevím už přesný velikosti...
Jinak pro ten bluesrock si myslím by měla vyhovovat švýcarská klasika Paiste 2002. Poslední dobou to vídávám často v bazarech za levnější peníz v dobrém stavu. tyhle "dvatisícedvojky" asi představovat netřeba, a pro mě jsou synonymem takovýho jemně profesorského zvuku. když bys tohle vzal v nějakých maximálně medium tlouš´tkách, tak bys určitě nic nezkazil.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
pehve

Příspěvek od pehve »

tak paiste 2002-klasika ale dnes třeba dvacítka ride v mediu stojí od švýcarských mistrů tak... 8.700.- to je proti 4.400.- od turků sakra západoevropská přirážka.. a to samý u všech profi kusů - a navíc turek je nastopro litej a ruční práce a ladění, kdežto u těch švajců si nejsem tak jistej....
tak myslím že je lepší koupit novej profi turek se zárukou než na bazaru ojetýho paista/zildjiana kterejch tam ve vyšších řadách stejně moc není a většinou bývají i dražší. Myslím kamenný bazíky kde si to můžu prohlídnout, ne inzeráty na netu.
Ale jinak paiste a jejich matroš B8 je moje slabost odjakživa,kdysi jsem chvíli měl 2002 hajtku a mít love tak se tím obložím jak silvestrovskej chlebík celej a nedělám si vůbec problém....no .. :D ale když oni neví co by za to chtěli :?
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Zkus se podívat na Istanbuly. dobré plechy jak cyp,měl jsem doma Agop 17" Thin Crash
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
white22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od white22 »

kdyz sme u tech cinelu...tedka premyslim ze si koupim novy slusny cinely asi kopmlet novy...coz by sem asi potreboval zatim hajtku rajdku asi dva krese a mozna i nejaky splas...a nwim jaky cinely si mam vybrat aby sem za 20000 sehnal slusny zvuk...pokud mate nejaky navrhy ci zkusenosti tak to sem pls pisnete :) ....ps: styl co hraju je na pomezi rocku metalu a trosku neco experimentalniho...takovy mismas tvrdsich zanru 8)
pehve

Příspěvek od pehve »

tak tam by šly určitě ty Barisky co píše Monika mají temnější zvuk a ostrej uder, slyšel jsem je v sadě na koncertě Drumwawe jsou výborný a do dvacítky by ses určitě vešel

DJmanasek: istanbuly mam taky v merku, jsou to turci a taky se snaží :)
budu se v tom hrabat znovu protože nějaký kousky jaksi nemůžu sehnat
MáraZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MáraZ »

Anatoliany sou sakra dobrý plechy.Sám jich pár vlastnim :

Anatolian Traditional Rock Hats 14"
Anatolian Diamond Trinity 16" crash
Anatolian Diamond Trinity 18" crash
Anatolian Ultimate 18" china
Anatolian Expression 22" Power ride

- od každýho parádní kousky.Do tvrdší muziky hajtka,menší kavadlinka a to samý ride a china je taky super.....víc otevřenější než ostatní chiny co sem zkoušel i třeba oproti chině Paiste 2002 Novo china.Crashe sou více méně univerzální.
MáraZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MáraZ »

Jo a kdyžtak sou ke shlédnutí zde http://bandzone.cz/fan/maraz :) ,ale už bohužel ne k poslechnutí :) :D
MáraZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MáraZ »

A tady jestli znáte neznáte supr dealer plechů Anatolian pro ČR : http://www.humlmusic.cz/
pehve

Příspěvek od pehve »

tak dneska mi došlo z anatolianů 20 ride natural, 16 emotion kreš a 8 splešáček, ten byl za litr , vše hand made, zbytek shanim a už se nemůžu dočkat jak je vypráším :D
ten ride má monstrozní zvuk i na prstě, ufffffff!!!to je plech jak prase
po neděli jdu prohrabat nějaký hajtky ta 14 regular snad u nas zrovna není tak si projdu i ty istanbuly

MáraZ: koukám že tady dneska turci jedou :D
.. na tu chinu mam taky políčený..v dalším kole..
MáraZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MáraZ »

pehve píše: MáraZ: koukám že tady dneska turci jedou :D
Jedou,jedou.Turci tady maj výhodu-malý clo a hle co to udělá s cenou plechů,ale hraje to jak kráva,to se musí nechat.Třeba v Americe sou prej Anatoliani stejně drahý jak Paiste....
pehve

Příspěvek od pehve »

MáraZ píše:
pehve píše: MáraZ: koukám že tady dneska turci jedou :D
Jedou,jedou.Turci tady maj výhodu-malý clo a hle co to udělá s cenou plechů,ale hraje to jak kráva,to se musí nechat.Třeba v Americe sou prej Anatoliani stejně drahý jak Paiste....
myslel jsi stejně levný jak paiste :D .... vzhledem k jejich platům
joo, turci se derou na trh a drží nejlepší poměr cena/kvalita, navíc nabízí tradiční technologie-lití, ruční zpracování....
jinak třeba u paistů mají taky stejný celní podmínky pro evropu ale ceny jsou někde jinde... :roll:
MáraZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MáraZ »

pehve píše: myslel jsi stejně levný jak paiste :D .... vzhledem k jejich platům
joo, turci se derou na trh a drží nejlepší poměr cena/kvalita, navíc nabízí tradiční technologie-lití, ruční zpracování....
jinak třeba u paistů mají taky stejný celní podmínky pro evropu ale ceny jsou někde jinde... :roll:
No tak stejně levný jak Paiste......Nějaký výrobní chyby se narozdíl od Paistů taky najdou.Třeba se plech Anatolian nahybá na jednu stranu a nebo prý kamášův Anatolian Diamond Trinity 18" crash má ostrý hrany ve vyvrtaný díře v pupku činelu a musí často měnit platový podložky.
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Já na Turky nedám dopustit, Anatoljan, Zildjian, Istanbul, hlavně teda ty poslední zmiňované jsou krásné činely
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
MáraZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MáraZ »

DJmanasek píše:Já na Turky nedám dopustit, Anatoljan, Zildjian, Istanbul, hlavně teda ty poslední zmiňované jsou krásné činely
No jasně.A jak je vidět tak já taky :)
pehve

Příspěvek od pehve »

MáraZ píše:...Třeba se plech Anatolian nahybá na jednu stranu a nebo prý kamášův Anatolian Diamond Trinity 18" crash má ostrý hrany ve vyvrtaný díře v pupku činelu a musí často měnit platový podložky.
tak jistě, tradiční výroba litím a ruční zpracování nezajistí absolutní kruhovitost než když to vykrojí z plechu a vymlaskne na lisu, ja jsem pro tradiční způsob i s těmi vadami :)

ta ostrá hrana v pupku- zapilovat otřepy -jak prosté.. :D
MáraZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MáraZ »

pehve píše:ta ostrá hrana v pupku- zapilovat otřepy -jak prosté.. :D
No nevim,jestli to tak řešil nebo ne.Ale on je to kluk šikovná,myslim že si poradil moc dobře....zeptám se ho,až bude možnost.
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“