GK RB 700

Baskytarová aparatura ...
Nomak
Kontaktovat uživatele:

GK RB 700

Příspěvek od Nomak »

Zdar, napište někdo recenzi na tu hlavu, tím myslím asi Kiwiho :-) , myslíte, že by se hodila na metal???
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

No říká se že ty Gallieny jsou véčkový aparáty a že jsou dunivý do tvrdších stylů...s tím nemůžu zas tak uplně souhlasit. Gallieny maj svuj typickej ton, takovej teplejší, véčkovej možná, ale dá se na tom toho nastavit opravdu hodně, prdivej, dunivej, ostrej, brumlavej. Záleží na base a hlavně na rukách.
Jako určitě se v tom tvrdších stylu neztratí to ne.
O kvalitě se nemá ani cenu rozepisovat.

těžko se takhle něco komplexně píše, když tak řekni něco co bys chtěl vědět konkretně.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

No já jen tak přemýšlím, jak zas vylepšit apec, s Peavey jsem spokojený, akorát, že má výstup na DI, který posílá jen čistou basu, nejde přepnout na signál upravený EQ, Hartke vxl nezní špatně, ale nebaví mě furt to zapojovat, takže asi půjdu do Tech 21 RBI http://www.tech21nyc.com/rbi.html , dám to pěkně před Peavey a budu si libovat.....
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

docela by mě zajimalo, jak funguje ten čudl BOOST, co to umí???
Janus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janus »

Nomak píše:docela by mě zajimalo, jak funguje ten čudl BOOST, co to umí???
Je to simulace lampového zkreslení
Ibanez SR705
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126
Schecter Omen 7
http://bandzone.cz/wrazedneemauzy
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

jj, já vím, co to je, spíš by mně zajimalo, jak to funguje :-) jaký z toho máš pocit, jaká je kvalita, jak moc to kreslí atd... myslíš, že bys mohl něco nahrát přes DI a poslat třeba na Showroom na byskytary.cz ???
hrushi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hrushi »

Janus píše:
Nomak píše:docela by mě zajimalo, jak funguje ten čudl BOOST, co to umí???
Je to simulace lampového zkreslení
Tak to ani ne, lampové zkreslení se chová jinak. Boost na Galienu přidává harmonické frekvence a zkresluje, přirovnal bych to k distortionu lehce řízlým fuzzem.
Sandberg California JM5, Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT 610 HLF, Colorsound Bass Fuzz, PW-CT-04

http://myspace.com/thievesinstreets
http://bandzone.cz/thievesinstreets
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Přidává prostě do toho bručení....bohužel jsem to ještě nemohl slyšet tak jak by mělo, protože ten aparát mám zatím jen v malé zkušebně a tam se ten zvuk tak mlátí že to zanikne.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

hmm, díky, jdu do toho Tech21...to bude maso
hrushi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hrushi »

Jestli chceš lampový drive, kup si EBS valvedrive
Sandberg California JM5, Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT 610 HLF, Colorsound Bass Fuzz, PW-CT-04

http://myspace.com/thievesinstreets
http://bandzone.cz/thievesinstreets
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

hrushi píše:Jestli chceš lampový drive, kup si EBS valvedrive
vypadá dobře, ale já chci rack, takže tohle je jasná volba http://www.thomann.de/gb/tech_21_sansam ... preamp.htm
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Napíšu sem i ohledně toho bi-ampu, kdyby to někoho zajímalo.

Ano, je to napájení zvlášt basové ásti rperoduktorů (woofer) a horny (tweeter) (+ještě horna je na boxu regulovatelná)

Jak mají některý apecy gain + volume, tak Galča má volume (který se va manuálu myslím doporučuje mít kolem 12ti hodin) a pak má zesilování tweeteru a wooferu.

Dle mého názoru se tím velice ovlivnit zvuk, jak by taky ne, když máte dva zvláštní zesilovače pro hornu i normální repro. Doporučuju to (stejně jako výrobci) s hornou nepřehánět, pro jistotu je tam i tlačítko hi-cut, který výrobce (opět) doporučuje zapnout.

.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

KIWI píše:Napíšu sem i ohledně toho bi-ampu, kdyby to někoho zajímalo.

Ano, je to napájení zvlášt basové ásti rperoduktorů (woofer) a horny (tweeter) (+ještě horna je na boxu regulovatelná)

Jak mají některý apecy gain + volume, tak Galča má volume (který se va manuálu myslím doporučuje mít kolem 12ti hodin) a pak má zesilování tweeteru a wooferu.

Dle mého názoru se tím velice ovlivnit zvuk, jak by taky ne, když máte dva zvláštní zesilovače pro hornu i normální repro. Doporučuju to (stejně jako výrobci) s hornou nepřehánět, pro jistotu je tam i tlačítko hi-cut, který výrobce (opět) doporučuje zapnout.
jo přesně tady jsem to včera hledal... tak mě napadlo co někde založit nějaký slovník pojmů...vždycky by tam někdo napsal pojem a někdo zkušený (a jistý) by ho vysvětlil... jinak k tomu bi-ampu pokud nemáš hornu nebo ji nepoužíváš tak tě to nemusí trápit ...že?
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Můžu mít jeden asi dost blbej dotaz? Když jsou to jakoby 2 "separovaný" zesilovače, tak musim vést z toho zesíku 2 speakry? :shock: Jakoby jeden pro hornu a druhej pro repro.
Musim tedy taky mít k tomu zesíku jejich GK box? Kde je to vyřešený, nebo tam můžu připojit jakejkoli box a bude to fungovat tak jak se předpokládá?
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Pepe píše:Můžu mít jeden asi dost blbej dotaz? Když jsou to jakoby 2 "separovaný" zesilovače, tak musim vést z toho zesíku 2 speakry? :shock: Jakoby jeden pro hornu a druhej pro repro.
Musim tedy taky mít k tomu zesíku jejich GK box? Kde je to vyřešený, nebo tam můžu připojit jakejkoli box a bude to fungovat tak jak se předpokládá?
Box musí mít bi-amp řešení zapojení (z elektrotechnického hlediska se v tom bohužel tak nevyznám). Na boxech GK je přepínač zapojení fullrange (normálně jako na každým jiným boxu) a bi-amp.

Pokud jde o kabel tak to sice nejsou dva speakony, ale je to specilní čtyřžilovej. Ten se dodává bud k reprákům nebo k zesákům, už nevím u čeho jsem to měl.

Samozřejmě pokdu hornu máš vyplou tak ej to to k ničemu že. Ale jak už jsem psal, k použití musíš mít na to box kterej to podporuje.

cenda

Příspěvek od cenda »

sorry za OT ale co to je véčkový apec??? ještě sem se s timhle označením nesetkal... a nevim co si pod tim představit...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

cenda píše:sorry za OT ale co to je véčkový apec??? ještě sem se s timhle označením nesetkal... a nevim co si pod tim představit...
Podle ekvalizéru do V - slabý středy, ale hodně výšek a basů.

Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

to véčko ti dělá CONTOUR na zesíku, co máš, pokud ho používáš,
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

sem zkoušel RB 1001 a musím říct, že to hraje výborně, ale zas takový rozdíl to oproti Peavey není, akorát peavey má víc středů, takže na nový apec kašlu, utvrdil jsem se v tom, že za ty prachy sem pořídil fakt dobrou hlavu a že nejdůležitější část aparátu je stejně basa, kdyby někoho zajímalo, jak co hraje, tak u Thomanna mají zvukové ukázky, není to stoprocentní, ale člověk si trošku obrázek udělá...
garde

Příspěvek od garde »

hrushi píše:Jestli chceš lampový drive, kup si EBS valvedrive
....jedna z možností je EBS je to špica a tá druhá lacnejšia možnosť je Tubedriver bass od slovenského výrobcu http://www.gerhat.com/produkty-efekty.html .....
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“