Efektová smyčka
Pravidla fóra
modulace ve smyčce
Co se týče modulačních efektů, jestli je dávat do smyčky, nebo ne: Z vlastních zkušeností je to třeba u každé krabičky a aparátu vyzkoušet. Třeba já mám kombo Peavey Valveking 212 a ve smyčce delay Line6 Echo park, Boss equalizer a Boss chorus. Když jsem ten delay dal před vstup do komba, tak jsem mohl kroutit všelijak, ale zvuk hrůza a děs. Kolega má Marshala avt, před vstupem delay Digitech a zní to v pohodě.
Delay se vzdy doporucuje davat na konec retezce, pokud nechces vylozene zvukove experimentovat 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
The Edge má delay (a ne jen jeden) zásadně PŘED kombem, ostatně na Vox AC30TB fakt smyčka nebyla.. dává mu to specifický zvuk, a lidi který to cpou do smyčky se pak diví že jim to hraje jinak
když se ho snaží napodobit.. takže bych se té smyčky tak striktně nedržel
ale samozřejmě se to netýká hodně zkresleného zvuku, to pak dělá neplechu
ale samozřejmě se to netýká hodně zkresleného zvuku, to pak dělá neplechu
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Re: Efektová smyčka
Řeším problém se zapojením ef. smyčky, tak to dám sem, ať nezakládám novej topic. Kámoš má kombo Ibanez a docela jsem koukal, jak to má řešenou smyčku - já mám u svýho komba 2x 6.3 díru, ale on tam má 10cm kabelu s velkým jackem na konci a hned vedle díru. Tak teď řešíme jak to zapojit. Nabízí se dvě možnosti - buďto spojka na velký jacky a normální kabel, nebo prodlužovací kabel na velkej jack - tzn. samice - samec. Ten jsme ale nikde v hudebninách neviděli a jedinej kousek co se nám dostal do ruky vypadal jak dělanej na koleni, takže jsme ho nebrali.
Takže pokud s tím máte někdo zkušenost a můžete poradit co vyjde zvukově líp a event. kde to pořídit, budem rádi.
A ještě jeden dotaz spíš tak ze zvědavosti - řeší se tady zapojení všeho možnýho do smyčky, psalo se tu že distorsion do smyčky ne...co by udělal ve smyčce overdrive? Kdybych ho měl, zkusím to, ale takhle se musim zeptat
Takže pokud s tím máte někdo zkušenost a můžete poradit co vyjde zvukově líp a event. kde to pořídit, budem rádi.
A ještě jeden dotaz spíš tak ze zvědavosti - řeší se tady zapojení všeho možnýho do smyčky, psalo se tu že distorsion do smyčky ne...co by udělal ve smyčce overdrive? Kdybych ho měl, zkusím to, ale takhle se musim zeptat
PRS SE Mark Tremonti Signature (+ DiMarzio Air Norton, Tone Zone), Fender Telecaster Am. Std., Fender Supersonic 22, Smrčka OD Station III TB, Dunlop Cry Baby, Zoom G3, TC Polytune Mini, Line6 Relay G30
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Mám-li to říct kulantně, tak by se tam ten OD nechoval zrovna košér
Nicméně mě překvapuje problém tvého kámoše - mohl bys postnout fotku toho zařízení?
Nicméně mě překvapuje problém tvého kámoše - mohl bys postnout fotku toho zařízení?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
proč ne overdrive do smyčky?
Prrotože jede o pedál se zkreslením. Zkresloval by jako ďábel. Ze smyčky ti de moc silnej signál. To zkrelsneí by bylo nepoužitelný. všechno yb se tam děsně buduilo a na výstupu by byl znatelně slabší a dost komprimovanej signál.
Prrotože jede o pedál se zkreslením. Zkresloval by jako ďábel. Ze smyčky ti de moc silnej signál. To zkrelsneí by bylo nepoužitelný. všechno yb se tam děsně buduilo a na výstupu by byl znatelně slabší a dost komprimovanej signál.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Tušil jsem, že to bude dělat brajgl. A teď už dokonce vím proč...
Teď k tomu kombu - na těch stránkách kde je koupený bylo že to smyčku má, ale věřim tomu čím dál míň. To o čem jsme si mysleli že bude smyčka je pravděpodobně kabel k repráku - viz. foto. A smyčka je, jestli se nepletu, před koncovym zesilovačem. Každopádně efekty v tom nefungujou. Jen by mě zajímalo, na co to tam teda je...
Takže se omlouvám za planej dotaz, všimnul jsem si toho až dneska na fotce.

Teď k tomu kombu - na těch stránkách kde je koupený bylo že to smyčku má, ale věřim tomu čím dál míň. To o čem jsme si mysleli že bude smyčka je pravděpodobně kabel k repráku - viz. foto. A smyčka je, jestli se nepletu, před koncovym zesilovačem. Každopádně efekty v tom nefungujou. Jen by mě zajímalo, na co to tam teda je...
Takže se omlouvám za planej dotaz, všimnul jsem si toho až dneska na fotce.

PRS SE Mark Tremonti Signature (+ DiMarzio Air Norton, Tone Zone), Fender Telecaster Am. Std., Fender Supersonic 22, Smrčka OD Station III TB, Dunlop Cry Baby, Zoom G3, TC Polytune Mini, Line6 Relay G30
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Na té fotce je Line Out (výstup) a Foot Switch (nožní přepínač) - tohle efektová smyčka není, většinou tam bývá Send a ReturnVelda píše: ...
Hraju na kytary a mašinky
Jojo, taky mám na svym kombu send a return, tady mě spíš zmátla ta třetí díra co v ní je vraženej jack.
-
simonwalker
- Kontaktovat uživatele:
Myslis Speaker(reproduktor)?Velda píše:Jojo, taky mám na svym kombu send a return, tady mě spíš zmátla ta třetí díra co v ní je vraženej jack.
Squier Classic Vibe 50's Stratocaster/Gibson Firebird Studio => G Lab Wah => Electro Harmonix LPB-1 => T.C. Electronics G Major => Fender Super Champ XD
Přesně to myslím. Vždyť taky o něco výš píšu, že už mi došlo, že je to reproduktor...
-
simonwalker
- Kontaktovat uživatele:
Jo sorryVelda píše:Přesně to myslím. Vždyť taky o něco výš píšu, že už mi došlo, že je to reproduktor...
Squier Classic Vibe 50's Stratocaster/Gibson Firebird Studio => G Lab Wah => Electro Harmonix LPB-1 => T.C. Electronics G Major => Fender Super Champ XD
- Nero
- Rádce
Ty jo, jestli si zapojoval efekty mezi Speaker-Out a Line-Out, tak máš ještě docela štěstí, že si ten aparát neoddělal. U lampáče už by si měl po srandě...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
no to by měl i po tranďáku, hlavně po krabičce, kterou zapojil do speaker-out.
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Hele borci,jak udělat paralelní smyčku na úrovni síly signáluz kytary? Myslím tím jak zapojit potenciometr,kterým se pak přidává poměr - mutuje. Jde to nějak jednoduše (pasivní součástky)?
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- Nero
- Rádce
Hmm, nevím nakolik ti pomůžu, ale zkus sehnat náhres střev od Morley FX Blender. Ten tohle umí...
PetrPeter 1975 - 2008
Hoj, mno pročítám toto vlákno a dosti mě vysvětlení efektové smyčky zarazilo. Myslím si, že správné vysvětlení principu efekt. smyčky je asik toto.
1. procesory (distortion,ovedrive apod.) se většinou zapojují jako insert, tzn jde o sériové zapojení, procesory procesují 100 % signálu. Proto se většinou dávají před kombo...většinou tzn pokud nejde o vytváření nějakého speci efektu. Totéž platí o EQ.
2 Efekty (chorus,flanger, reverb apod. ) se většinou zapojují jako send, tzn jde o paralelní zapojení, přimíchávají k původnímu signálu ať už čistému bo zkreslenému určité procento efektovaného signálu. V praxi to vypadá asi tak, že se signál (čistý nebo zkreslený) v kombu rozdělí na dvě cesty
část signálu jde v nezměněném stavu dále, část signálu právě odchází do efektu. Tuná v efektu se obarví a odchází zpět do komba, kde se přimíchá k první části signálu, který prošel kombem v nezměněném stavu. Poměr míchání původního/efektovaného signálu se nazývá WET/DRY nebo MIX. Přemýšlej - množství přimíchaného signálu ovlivníš na efektu zapojeného v sendu čudlem výstupní úrovně.
3. Toto fšecko sem nevymyslel já, ale je to základ zapojení efektů ve studiu, které se žel nezapojují jako procesory, imho tak jak sem popsál v bodě dvě. 100 % efektovaného signálu zní nepřirozeně jak pro zpěv tak pro vše ostatní (já tu akustiku nezkoumal), pokud ovšem někdo nechce vytvářet speci efekty, ale o extrémech se nebavíme že j. Když si t všechno přeberete možná pochopíte některá nesmyslná zapojení a využití efekt. smyček, ale to je IMHO o další nesmyslné diskusi.....sernáto - ber to Italsky.
1. procesory (distortion,ovedrive apod.) se většinou zapojují jako insert, tzn jde o sériové zapojení, procesory procesují 100 % signálu. Proto se většinou dávají před kombo...většinou tzn pokud nejde o vytváření nějakého speci efektu. Totéž platí o EQ.
2 Efekty (chorus,flanger, reverb apod. ) se většinou zapojují jako send, tzn jde o paralelní zapojení, přimíchávají k původnímu signálu ať už čistému bo zkreslenému určité procento efektovaného signálu. V praxi to vypadá asi tak, že se signál (čistý nebo zkreslený) v kombu rozdělí na dvě cesty
3. Toto fšecko sem nevymyslel já, ale je to základ zapojení efektů ve studiu, které se žel nezapojují jako procesory, imho tak jak sem popsál v bodě dvě. 100 % efektovaného signálu zní nepřirozeně jak pro zpěv tak pro vše ostatní (já tu akustiku nezkoumal), pokud ovšem někdo nechce vytvářet speci efekty, ale o extrémech se nebavíme že j. Když si t všechno přeberete možná pochopíte některá nesmyslná zapojení a využití efekt. smyček, ale to je IMHO o další nesmyslné diskusi.....sernáto - ber to Italsky.
- ZackyV
- Bandzone: http://bandzone.cz/countdowntomadness
A jak je to s efektkvou smyčkou a multiefektem?
Chtěl bych zvuk tahat nejspíš jenom z mulťáku (případně ňejakou krabku před to) a to přes lampovej jednokanál. A efekty jako reverb, delay asi moc využívat nebudu, tak by mě zajímalo jestli se teda vyplatí mít kombo s efektovou smyčkou nebo ne..
Chtěl bych zvuk tahat nejspíš jenom z mulťáku (případně ňejakou krabku před to) a to přes lampovej jednokanál. A efekty jako reverb, delay asi moc využívat nebudu, tak by mě zajímalo jestli se teda vyplatí mít kombo s efektovou smyčkou nebo ne..
Zacky Vengeance-ZV Mirror custom; Epiphone Les Paul CUSTOM PRO AW
Peavey Valveking 100H
Harley Benton G212 Vintage 30
---------------------------------------------------------------
http://bandzone.cz/countdowntomadness
Peavey Valveking 100H
Harley Benton G212 Vintage 30
---------------------------------------------------------------
http://bandzone.cz/countdowntomadness
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím. Mám otázku. Aké typy slučiek sa v praxi viac využívajú? Paralelné, alebo sériové? Prípadne by som chcel vedieť nejaké výhody, resp. nevýhody jednotlivých slučiek. Ďakujem