Jaké ladění používáte?
Pravidla fóra
- Mjkl
- last.fm: Mjkl666
- Bandzone: Mjkl666
- Kontaktovat uživatele:
Jaké ladění používáte?
Byly tu trsátka, struny, ale ladění ne..., celkem mě to zajímá, protože ladění je mnoho a zajímá mě který je nejčastější kromě klasického ladění. Pokud máte jinačí než v anketě napišta jaké. Do ankety jsem se snažil napsat ladění co znám, tak doufám že nikdo nebude nadávat.
Já mám zatím klasické ladění, ale jak koupim akustiku tak uvažuju, že ji podladim na zkoušku.
Já mám zatím klasické ladění, ale jak koupim akustiku tak uvažuju, že ji podladim na zkoušku.
Naposledy upravil(a) Mjkl dne 21.01.2009 22:07, celkem upraveno 1 x.
Jaj, opravte někdo ten název. je to ladění.
Jinak, v kapele hraju na drop D (renegade), drop C (pantera), jinak často hraju i drop B, A. Hrát na standart mi už dělá docela problém
Jinak, v kapele hraju na drop D (renegade), drop C (pantera), jinak často hraju i drop B, A. Hrát na standart mi už dělá docela problém
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
- Mjkl
- Kontaktovat uživatele:
Ja pravě potřebuju počkat na akustiku až budu mít, at na ní můžu mít klasiku na akordy a tak a na učení se songů na klasice a na elektrice chci mít nějaké podlazení at můžu hrát bengál, uvažuju od dva tony dolů od cečka nebo o ton dolů od dečka nevim jak to je, ale dival jsem se v GP a tam jich je mrtě, takže asi budu ladit podle toho
GP hlavni inspirace na ladění... 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Opraveno...
Jinak užívám výhradně standard, maximálně a velmi vyjímečně Drop-D. Kytara je nástroj konstruovanej tak, aby nejlíp zněl ve standardu a neladí se tak tedy jistě nadarmo.
Jinak užívám výhradně standard, maximálně a velmi vyjímečně Drop-D. Kytara je nástroj konstruovanej tak, aby nejlíp zněl ve standardu a neladí se tak tedy jistě nadarmo.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
jednu kytaru mám standart, a druhou drop D. někde se to Dčko opravdu hodí. semtam si zahrajuu třeba billy talent, a tam se bez drom D člověk neobejde
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
- tallicaman
To možná jo, ale nedovedu si představit slipknot, nebo meshuggah ve standartu.Nero píše:Opraveno...
- Mjkl
- Kontaktovat uživatele:
nevim proč ale je nějak drop D neuznavam, je to takový pro mě podlazení nepodlazení.... já jsem zastánce, když huž tak huž a porádně!boga píše:standart a drop D. pendluju mezi tim. videl jsem ze se prodavaj ¨ladici mechaniky ktery umoznej packou prepnout ladeni? je to teda pekne drahy, ale jak to funguje? je to delany prave na prepnuti mezi e->d a zpet? a jak to muze bejt presny, pac kdyby se to muselo doladovat tak to ztraci smysl.
Ale drop není jenom do D, drop je, že je podladěná nejtlustčí struna o tón, oproti standartu, můžeš mít klidně drop A.Mjkl píše:nevim proč ale je nějak drop D neuznavam, je to takový pro mě podlazení nepodlazení.... já jsem zastánce, když huž tak huž a porádně!boga píše:standart a drop D. pendluju mezi tim. videl jsem ze se prodavaj ¨ladici mechaniky ktery umoznej packou prepnout ladeni? je to teda pekne drahy, ale jak to funguje? je to delany prave na prepnuti mezi e->d a zpet? a jak to muze bejt presny, pac kdyby se to muselo doladovat tak to ztraci smysl.
Naposledy upravil(a) afektband dne 21.01.2009 22:53, celkem upraveno 1 x.
už před časem jsem přešel na ladění DGCFAD, čili o celý podladěné dolů... když při tomhle ladění tam zmáčknu klasický Déčko, je to sound
a nemusim na to hrát nějaký tvrďrány, má to prostě ten svůj zvukovej charakter...
další výhodou tohodle ladění menší síla strun:
dřív jsem hrál na devítky, ale ty se furt rozlaďovaly, ve spodkách nezněly jistě, ale zase na tahaný vyhrávky ideální... a tak teď tam mám desítky, podlazené (tudíž měkčí, slabší) a jsem zcela spokojenej
další výhodou tohodle ladění menší síla strun:
dřív jsem hrál na devítky, ale ty se furt rozlaďovaly, ve spodkách nezněly jistě, ale zase na tahaný vyhrávky ideální... a tak teď tam mám desítky, podlazené (tudíž měkčí, slabší) a jsem zcela spokojenej
a proč? dyť to má úplně jiný výhody, když chceš aby ti to znělo jako že ses zrovna vrátil z pekla tak si to celý hodíš já nevim o kolik tónů dolůMjkl píše:já vím... že drop D je jedna struna dolu o ton, ale prostě tohle neuznavam, někdo neuznava podlazení celé, ja konkretně tohle he... prostě když už tak už...
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
- Mjkl
- Kontaktovat uživatele:
vím že to má své výhody, ale nedovedu to vysvětlit sou věci mezi nebem a zemí....rasomaso píše:a proč? dyť to má úplně jiný výhody, když chceš aby ti to znělo jako že ses zrovna vrátil z pekla tak si to celý hodíš já nevim o kolik tónů dolůMjkl píše:já vím... že drop D je jedna struna dolu o ton, ale prostě tohle neuznavam, někdo neuznava podlazení celé, ja konkretně tohle he... prostě když už tak už...ale když prostě potřebuješ mít na E+A struně akord na jednom pražci tak proč ne... existujou mnohem divnější ladění, bez kterejch by ta daná věc byla skoro nemožná zahrát, nebo aspoň hodně těžká. Příkladem budiž Soundgarden.
to jsem neřekl...Giof píše:Proč jako když už tak už? Já myslím, že je jedno jaké má kdo ladění.. prostě jde o to, co chce hrát...a nemusí znamenat, že když má někdo podladěnou kytaru, tak automaticky hraje metal...