Sonic Youth nej album
Sonic Youth nej album
Nevim kam to dát tak házim sem.
Rád bych si poslechnul nejakou desku od Sonic Youth, ale těch desek maj hrozně moc a ja nevim jakou si mam sehnat....
Tak jestli nevíte která je třeba označovaná za nejlepší, a která je pro jejich tvorbu typická, nebo na který sou největší hity.
(asi stahnu jednu z jejich raný tvorby a jednu ze současný)
Rád bych si poslechnul nejakou desku od Sonic Youth, ale těch desek maj hrozně moc a ja nevim jakou si mam sehnat....
Tak jestli nevíte která je třeba označovaná za nejlepší, a která je pro jejich tvorbu typická, nebo na který sou největší hity.
(asi stahnu jednu z jejich raný tvorby a jednu ze současný)
OT: Nemůžu si pomoct ale musim to sem napsat, známej je jeden z mála lidí v ČR co viděli naživo Nirvanu, dělala předkapelu právě sonicům, nirvanu v tý době vůbec neznal, ale říkal, že sonici stáli za prd ale že ta předkapela byla prostě výborná, takže, prď na sonici, poslouchej nirvanu 
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
- SmallRabit
- Kontaktovat uživatele:
No nejsem nijakej fanda, ale líbí se mi třeba album Rather Ripped.
Jinak když takhle vybírám, jaký cd si od nějaký kapely poslechnout první, tak skočim na http://www.last.fm/music/Sonic+Youth/+albums a tam si vyberu třeba dvě nejposlouchanější, aby bylo pravděpodobný, že se na kapelu nevykašlu kvůli tomu, že sem si sehnal blbý album..
Jinak když takhle vybírám, jaký cd si od nějaký kapely poslechnout první, tak skočim na http://www.last.fm/music/Sonic+Youth/+albums a tam si vyberu třeba dvě nejposlouchanější, aby bylo pravděpodobný, že se na kapelu nevykašlu kvůli tomu, že sem si sehnal blbý album..
...
Rather Ripped, Daydream Nation, Dirty a NYC Ghosts And Flowers jsou moje nejoblíbenější. Ale proč si nesehnat v dnešním světě kompjůtrů vše, že. Ale tímhle by se dalo začít...
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
Na Allmusic najdeš ohvězdičkované všechny albumy. Jedno je označeno jako "album pick", což je to, které by sis od dané kapely měl poslechnout, když ji neznáš. U Sonic Youth je to Daydream Nation, jinak mně se z toho, co jsem slyšel, líbilo nejvíc Dirty.
Tyjo co ten znamej dela že se dostal takhle do ciziny?afektband píše:OT: Nemůžu si pomoct ale musim to sem napsat, známej je jeden z mála lidí v ČR co viděli naživo Nirvanu, dělala předkapelu právě sonicům, nirvanu v tý době vůbec neznal, ale říkal, že sonici stáli za prd ale že ta předkapela byla prostě výborná, takže, prď na sonici, poslouchej nirvanu
Nirvanu mam sjetou rozšiřuju si obzory
všem:dík za rady !
Je učitel, ale spíš cestuje než učí, ten byl snad všude, od tibetu až po argentinu. Ani nevim co za město to bylo, kde byl ten koncert.Pidin píše:Tyjo co ten znamej dela že se dostal takhle do ciziny?afektband píše:OT: Nemůžu si pomoct ale musim to sem napsat, známej je jeden z mála lidí v ČR co viděli naživo Nirvanu, dělala předkapelu právě sonicům, nirvanu v tý době vůbec neznal, ale říkal, že sonici stáli za prd ale že ta předkapela byla prostě výborná, takže, prď na sonici, poslouchej nirvanu
Nirvanu mam sjetou rozšiřuju si obzory
všem:dík za rady !
Bylo by hezke, kdyby ucitel o tom koncertu trosku neco i napsal nam
Nirvana delala supporty sonicum v prubehu evropskeho festivaloveho leta v roce 1991. Takze Reading, Pukkelpop, Monster of Spex, Überschall 91, Ein Abend in Wien + nefestivalova vystoupeni v klubech ... bylo to v rozmezi od 20.8. - 1.9. 1991 ....
Pred Evropou sonicy doprovazeli v kratkem US turne.
Nirvana delala supporty sonicum v prubehu evropskeho festivaloveho leta v roce 1991. Takze Reading, Pukkelpop, Monster of Spex, Überschall 91, Ein Abend in Wien + nefestivalova vystoupeni v klubech ... bylo to v rozmezi od 20.8. - 1.9. 1991 ....
Nirvana se stala světoznámou na podzim roku 1991, kdy Nevermind lámalo žebříčky v Americe. Pomatuji si, že ji někdy na podzim roku 91 pouštěl v jednom pořadu v rádiu Ivan Cafourek. Byla to prostě bomba na první poslech. Hned druhý den jsem běžel do Indiesu (takovej krámek s CD v Brně), ptal jsem se po tom a oni se na mě dívali, jako bych spadl z věže, že žádnou takovou kapelu neznají. V ČR se kult Nirvány rozběhl až v roce 92. V Melodii (časopis o muzice) psali o tom, jak koncertovala právě v létě někde v Berlíně (myslím že právě s těma SY a Dinosaur Jr.). Jaromír Tůma ji tam docela sepsul - byla v roli předskokana a zpěvák si prý "stačil rozmlátit kytaru dříve, než na ni něco pořádného předvedl". Tolik dobové záznamy a mé paměti. 
Recenzent, kterej dá za rozmlácení kytary mínusový body... :/
Ale chápu, že v hudebním pravěku to tu muselo bejt těžký, když byl ten člověk zvyklej na božského Káju a najednou viděl Kurta, tak to asi nevydejchal...
Ale chápu, že v hudebním pravěku to tu muselo bejt těžký, když byl ten člověk zvyklej na božského Káju a najednou viděl Kurta, tak to asi nevydejchal...
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Neviděl jsem ho dva roky a asi jen tak neuvidim. Teď je v mexiku. Když se někdy ukáže, je to fakt zázrak.wikxzen píše:Bylo by hezke, kdyby ucitel o tom koncertu trosku neco i napsal nam![]()
- caroline22
- Kontaktovat uživatele:
taky radím pro začátek daydream nation
EDIT: http://www.offsetguitars.com/forums/ind ... sults.html tihle chlápci sou na sonic youth odborníci
EDIT: http://www.offsetguitars.com/forums/ind ... sults.html tihle chlápci sou na sonic youth odborníci
every evening's friday, every morning's monday...
...YOU MOTHERFUCKERS YOU'LL SING SOMEDAY!
No jednak J. Tůma nebyl takovej manták, jak si myslíš a jednak ať si Cobain nadával na Butche Viga jak chtěl, tak on spřístupnil Nirvanu širokejm masám. Ruku na srdce, kdo by po vydání Bleach tušil, že se z Nirvany stane takový fenomén. Obávám se, že kdyby nedošlo k souhrám několika náhod (např. že Nevermind dostal jako producent právě B. Vig, Cobain neslyšel poslední mix, ...) tak ani netušíš, že nějaká Nirvana existuje a skončila by jako polozapomenutá kapela. No a Cobain by třeba ještě žil. A třeba taky ne.impact píše:Recenzent, kterej dá za rozmlácení kytary mínusový body... :/
Co říkáte na album The Eternal, mě se po prvním poslechu zdá super, až bych se možná nebál říct moje nejoblíbenější od nich...
(teda kromě Sister a Confusion Is Sex, ty jsem ještě neslyšel)
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
-
filcek
- Bandzone: http://bandzone.cz/bombatolcser
- Bydliště: Kousek od Brna v jedné takové krásné vesničce jménem Blučina
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sonic Youth nej album
Není na the rather ripped 
kytara:Washbern x-10
krbička:Digitech grunge distortion
kombo:Laney lxd 120w 2x12''
krbička:Digitech grunge distortion
kombo:Laney lxd 120w 2x12''
Re: Sonic Youth nej album
asi Dirty...slysel jsem je live tak pred 15 lety, kdyz vsichni litali na Nirvane...takze srovnani mam...
ale jinak je to takovej noise rock, kterej neni pro kazdou naladu
ale jinak je to takovej noise rock, kterej neni pro kazdou naladu