No metalcore není nic špatného a pevnou škatuly nemá jako teď nic - náš zpěvák nemá ani growl ani scream a texty má. Nemyslím si že by metalcore bylo něco špatného, ale musí se pojmout jinak než "americky"
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
pro cenda: nevim proč, ale vždycky, když slyšim takvou hudbu, tak se začnu strašně smát. Ale líbí se mi, že máte kvalitní zvuk, je to přesný, šlape to, sice to není můj šálek čaje, ale z toho co jsem zatim slyšel jste určitě ty lepší.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
afektband píše:pro cenda: nevim proč, ale vždycky, když slyšim takvou hudbu, tak se začnu strašně smát. Ale líbí se mi, že máte kvalitní zvuk, je to přesný, šlape to, sice to není můj šálek čaje, ale z toho co jsem zatim slyšel jste určitě ty lepší.
afektband píše:pro cenda: nevim proč, ale vždycky, když slyšim takvou hudbu, tak se začnu strašně smát. Ale líbí se mi, že máte kvalitní zvuk, je to přesný, šlape to, sice to není můj šálek čaje, ale z toho co jsem zatim slyšel jste určitě ty lepší.
díky moc... ale nechápu co je na tom směšnýho....
Já taky ne, asi bych měl navštívit nějakýho psychologa
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Metalcore mám moc rád, v mojí druhé kapele hrajem metalcore, jsem tam sólová kytara a screamy a growly... v podstatě umím 3 polohy hlasu, vysoký scream, klasický growl a hluboký growl, jako máte ve Victims, ale ten hluboký moc nepoužívám, protože se nelíbí spoluhráčům a navíc ani nesedí k naší hudbě, každopádně k tomu co hrajete sedí, ale osobně mám radši... čitelnější polohy hlasu, kde jde trochu text slyšet... každopádně doufám, že vás někdy uvidím u nás v Opavě
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson Basa: Squier Precision Bass modded Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb Box: Marshall 1936 Hlava:Randall RH 50T Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock http://bandzone.cz/kofein
Všechno je to o terminologii a chápání významu slov: když např. označim Green day a jemu podobní jako punk, tak pro mě to je z hlediska punku s****a a to totální. Když k nim přistupuju jako k rocku obecně, tak dělaj silný a normální písničky s melodiema, který by klidně mohl zahrát kdokoli a s jinejma aranžema...
Prostě od tý doby, co punkáči začali hrát v dur, tak pro mě punk přestal existovat. To jest můj extrémní názor
Obecně ale nechápu, jak může někoho uspokojovat nechat se vláčet nějakejma manitnelama nějakýho stylu. Krédem muzikanta by mělo bejt hudbu posouvat a né se vézt na něčem, co vymyslel někdo jinej. Bohužel u posluchačů to fumguje přesně opačně, proto sice hraju "svojí" hudbu, ale fanoušci se jaksi nehrnou...
www.metallica-band.ic.cz Guitar:Ibanez GAX30+EMG 81/60,Silverstone SIK 1/CBL Kombo:,Crate fw120,20W Stag xD umite se asi predstavit Efekty:Compresion sustainer CS1,Digitech Grunge,Digitech Bad Monkey?BOSS HM-2
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
Byl to jeden nekvalitní zpavový mikrofon philips zavěšený u stropu u basového komba proto tolik basy - mikrofon do mixu a z mixu do mého PC bez externí zvukovky jen do integrované do mikrofoního vstupu a je to nahráno do programu mixcraft
Každý si definuje hudební styl dle svého, když někdo definuje victims jako xyz a mě to příjde jako xxx tak je to jen subjektivní názor. Někdo hledá metal v gainu někdo ve složitosti někdo v rychlosti, ale nakonec je všechno jinak. Hardcore si představuji trochu jinak a jsme u toho že každej má subjektivní názor a dle starých filosofů absolutní pravda neexistuje.
Red Bull píše:Každý si definuje hudební styl dle svého, když někdo definuje victims jako xyz a mě to příjde jako xxx tak je to jen subjektivní názor. Někdo hledá metal v gainu někdo ve složitosti někdo v rychlosti, ale nakonec je všechno jinak. Hardcore si představuji trochu jinak a jsme u toho že každej má subjektivní názor a dle starých filosofů absolutní pravda neexistuje.
každej si nedefinuje styl podle svého... škatule jsou zavedený kvůli krytice protože je snadný se vtom pak orientovat a představit si aspoň přibližně co se hraje... nic méňě i tak je každá škatule něčim charakteristická - postupy, styl atd... kdyby ne tak bych mohl říct že my hrajem Jazz voni by si lidi přišli na Jazzík a my bychom je tam z repráků ,,poblili"... a my mohli řikat že každej si jazz představujeme jinak a že je to jenom o subjektivním názoru že my ho prostě hrajem... a vy víte h*vno jak my si to představujem...
dle starých filozofů bla bla bla.... hej to je někde něco ke stažení tydle hlášky kterýma tady házíte skoro všichni po fóru nebo se jenom snažíte takhle na internetu vypadat chytře... já bych chtěl vidět jak takhle mluvíte v normálnim životě... protože mluvit o takovejch jednoduchejch věcech tak složitě... přijde mi že tady většina lidí závodí v tom kdo použije víc cizích slov v příspěvku...
to neni reakce k tvýmu přízpěvku REDE... pardon za OT muselo to ze mě ven...
Ono s tím jazzem už to bereš do extrémů. Já tu škatuli nevymslel - přišel jsem do Swampu jako už v pořadí třetí kytarista. Takže směřování škatulí by si měl mířit k osobám povolanějším, ale pořád se domnívám že k HC zas tak blízko nemáme.
edit: mluvím tak i normálně - Folosofii o pravdě se věnoval Protágoras a podle něj je pravda relativní.
Red Bull píše:Ono s tím jazzem už to bereš do extrémů. Já tu škatuli nevymslel - přišel jsem do Swampu jako už v pořadí třetí kytarista. Takže směřování škatulí by si měl mířit k osobám povolanějším, ale pořád se domnívám že k HC zas tak blízko nemáme.
podle mého SUBJEKTIVNÍHO názoru blíže než k metalu... zejména si myslím že to dělá bubeník tim jak hraje na činely a zpěv takovej nemastnej neslanej...
jinak proč k těm reakcí... reaguju pouze na označení metalcore to je jediný co mi vadí... ale jinak jako hc-punk thrash se mi to líbí...
Jo co jsem tak slyšel tak kluci jako HC vlastně začínali MC jako styl byl vytyčen jako budoucí směřování kapely - ono já jako nový kytarista jsem spolupracoval hudebně na třech písních zbytek je ze starých dob a to je poznat na repertoáru 12 písní dělali za tu dobu tři různí kytaristé a dva různí basáci
Red Bull píše:Jo co jsem tak slyšel tak kluci jako HC vlastně začínali MC jako styl byl vytyčen jako budoucí směřování kapely - ono já jako nový kytarista jsem spolupracoval hudebně na třech písních zbytek je ze starých dob a to je poznat na repertoáru 12 písní dělali za tu dobu tři různí kytaristé a dva různí basáci
ale jo vono by to šlo ale ty bicí musí zhutnit... jedou pomalu celou dobu jeden rytmus na činel... seš podlazenej???
jinak se mi zdá zajímavý to spojení pomalejch fází a rychlej...
edit: mírně mi to připomíná skvadru Spinelessfuckers... i když je to jinej soudek tvorbou ste si dost podobný...
Podlazenej není nikdo, protože kytara se ladí ne lazí.
Takže podladěn nejsem nemam to rád vyhovuje mi to ve standardu. Bicí hutnější jsou, ale když snímáš celou zkušebnu jedním reprem, které je u stropu tak je jasné že tomu něco chybí - a tím jsou právně basy bicích. Přechody máme spojujeme kde co a myslím že se nesnažíme ničemu podobat. Proto se těžce řadíme třeba Rezervace zla je první věc kde jsem dělal kytaru já - jsou tam takové refrény do thrashe a slokovej riff je dost zvláštní, nikdy jsem neviděl, aby někdo hrál něco podobného jako já tam - bohužel to na nahrávce zas tolik nevyniká. Jsou tam zlváštní ty stopky kde hraje jen basa a bicí. Prostě jsme jiní a to spoustě lidem vadí