Já mám problém s amplitube metal a s asio4all ovladačema.... vstup je v pohodě (podle grafu input volume), ale u výstupu si můžu vybrat z not connected 1 a 2.. a žádnej zvuk mi z toho neleze... při připojení přes directX mi to sice hraje, ale nepoužitelně.. co s tim?
jak to tam vypadá viz zde:
Re moleek:
Měl by jste mít input a output to samé (u mě je to když použiji asio ovl. Soud
Max digital audio)Hlavně musíte mít impedančně přizpůsobený vstup (pokud zapojíte kytaru přímo do line in PC,tak to bude znít špatně.Dale si musíte na těch asio. ovl. nastavit co nejmenší latenci (Asio buffer size - na plynulé hraní pod 100).
Jinak já používám s Amlitube 2 externí zvukovku M Audio Jamlab a je to v pohodě.
Lada.
Kytary:Stratocaster NBE Guitars,akustika za dva.
Kombo:Fender Super Champ XD.
Efekty:TS 808 Smrčka,kabely Smrčka.
lada.zastera píše:Re moleek:
Měl by jste mít input a output to samé (u mě je to když použiji asio ovl. Soud
Max digital audio)Hlavně musíte mít impedančně přizpůsobený vstup (pokud zapojíte kytaru přímo do line in PC,tak to bude znít špatně.Dale si musíte na těch asio. ovl. nastavit co nejmenší latenci (Asio buffer size - na plynulé hraní pod 100).
Jinak já používám s Amlitube 2 externí zvukovku M Audio Jamlab a je to v pohodě.
Lada.
dík. Na impedanci mám připojenej vypnutej boss.... ale jde mi o to, že asio ovladač mi najde vstup, ale ne výstup...
A nemáte stažený vstup vnějšího zdroje (klik na repraček pravou myší a otevřít ovladač hlasitosti-vstup vnějšího zdroje -nesmí být zašktnuté - ztlumit).
Lada.
Kytary:Stratocaster NBE Guitars,akustika za dva.
Kombo:Fender Super Champ XD.
Efekty:TS 808 Smrčka,kabely Smrčka.
Chtěl jsem se zeptat, co si myslíte o Line6 TonePort GX ? Je aspoň trochu dobrý? Nejspíš jej vyměním za kompresor s jedním borcem, pokud to vyjde. Mám šitovní integrovanou zvukárnu, nenahraju přes to nic. Stojí to za to ten toneport? Ikdyby to nvyšlo, možná bych uvažoval o koupi někdy něčeho podobného...
Díky. Lich
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem
lada.zastera píše:A nemáte stažený vstup vnějšího zdroje (klik na repraček pravou myší a otevřít ovladač hlasitosti-vstup vnějšího zdroje -nesmí být zašktnuté - ztlumit).
Lada.
Tak problém byl v tom, že na výstupu už jsem měl guitar pro/winamp/cokoliv jiného. Takže už ho nemohly použít další programy
Demilich píše:Mám šitovní integrovanou zvukárnu, nenahraju přes to nic.
Přes integrovanou zvukárnu se toho dá nahrát, když do ní píchneš nějaký běžný multiefekt. Ale to ze mě jen mluví osobní despekt ke kupování nějakých krabiček, které jsou použitelné jen doma k PC. Zvuk to může mít kvalitní, ale osobně dávám přednost plnohodnotným multiefektům.
Boss CS-3 taky není multiefekt se simulací reproboxů, to je pak jasné, že se to nedá poslouchat. Tedy s TonePortem si určitě polepšíš, ale já bych šel určitě radši do RP50, ať už Wohma utrousí jakoukoliv ironickou poznámku, protože s ním nepotřebuješ žádný počítač. Připojíš to na jakékoliv repráky a jedeš. Samozřejmě k počítači to můžeš připojit taky.
For je v tom, ze RP50 je pouzitelnej leda na modulacni efekty. Nevim, jaky algoritmy na zkresleni ma ten TonePort, nekde jsem dokonce cetl, ze tam jsou stejny jako ve starych PODech, coz by furt bylo vyrazne lepsi nez jakykoli zkresleni v multaku od digitechu do takovych 8K
Lich pouziva CS-3 asi ciste na srovnani impedanci, to samozrejme simulaci repraku nebo snad sejmuti realnyho repraku nenahradi. Jinak pouzitim kompresoru vzdycky stoupa sum...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu ‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau Somnus Aeternus
Spíš by mě drazí páni muzikanti zajímalo,co bude potřeba pro spojení kytary s PC v tom smyslu,že tam chci software,kde si vyberu reprobox,efekty atd a co je ta nejlevnější varianta,jak toho dosáhnout.
P5YCHO píše:Spíš by mě drazí páni muzikanti zajímalo,co bude potřeba pro spojení kytary s PC v tom smyslu,že tam chci software,kde si vyberu reprobox,efekty atd a co je ta nejlevnější varianta,jak toho dosáhnout.
P5YCHO píše:Spíš by mě drazí páni muzikanti zajímalo,co bude potřeba pro spojení kytary s PC v tom smyslu,že tam chci software,kde si vyberu reprobox,efekty atd a co je ta nejlevnější varianta,jak toho dosáhnout.
Ahojte,pozrel som si odkaz na stránku kde sa predávajú tie zvukovky a chcel by som sa spýtat na to ked je napísané že je tam 2-krát jack vstup a 2-krát jack výstup , či sa dá nahrávat na všetky štyri jacky?? .Teda vstup a výstup - som absolútny začiatočník,tak sorry asi za takú banálnu otázku..A ešte ktorú by ste mi viacej odporúčali TERRATEC PHASE 22 alebo MAYA 44.. Mám v úmysle nahrávat doma klasicky gitaru,basu a spev a taktiež využívat efekty AMPLITUBE 2 a GUITAR RIG 3. Za odpoved moc dakujem.