Fender Strat do 3000 Euro (vybrán Gibson LP Standard)
Pravidla fóra
Fender Strat do 3000 Euro (vybrán Gibson LP Standard)
Ahoj všichni. Rád bych se po delší době vrátil ke hraní a jako novou motivaci bych si rád pořídil novou kytarku. Volba padla na Fender Strat. Chtěl bych z ní dolovat především víc či míň zkreslenej zvuk typu od Becka, Vaughana přes Pink Floyd až po Malmsteena ap. Předesílám, že s Fenderama nemám žádnou zkušenost, proto se taky ptám. A teď vlastně na co. Jakej typ pro takový hraní zvolit? Předpokládám něco s humbuckerem / mini humbuckerem? Nebo to není až tak nutný? Vzhledem k tomu, že považuju za nutný si kytaru vybrat osobně, nejlépe z mnoha, jedu příští tejden k Thomannovi a budu zkoušet a rovnou si chci něco přivézt. A protože má skladem Fenderů fůru, jde mi o to, na jaký typy se mám soustředit, abych tam nestrávil hodiny zbytečně, než se k něčemu prokoušu. Cenu nijak limitovanou nemám, budu mít s sebou asi 3.000,- EUR (prosím, neřešme tu peníze), ale asi mi přijde zbytečný platit za nějaký relicy, kde polovina ceny jde na strejdu s pilníkem. Určitě hodlám vyzkoušet Malmsteen signature (tam se trochu bojím toho hmatníku, nikdy jsem na to nehrál), Vintage Hot Rod '57 a nějakou HSS Deluxu a Standarta. Budu vděčnej, za každý další postřehy, tipy a varování.
PS: Vím, že je tu o Fenderech spousta topiců, většinu jsem přečet, ale málokrerý se zabejvaj touhle cenovou relací a tak konkrétním dotazem, tak doufám, že vás to nebude nudit.
PS: Vím, že je tu o Fenderech spousta topiců, většinu jsem přečet, ale málokrerý se zabejvaj touhle cenovou relací a tak konkrétním dotazem, tak doufám, že vás to nebude nudit.
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
v tehle cenove kategorii se moc nevyznam, ale pokud ti sedne, tak kterykoliv americky Fender by nemel byt krok vedle. osobne bych bral Strata se trema singlama (Vaughan, Gilmour to tak maji, Malmsteem a Beck tusim taky). samozrejme univerzalnejsi bude Strat s humbuckerem u krku. pak urcite nezanedbat vyber aparatu.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
můj lajcký postřeh z říše snů:
pokud peníze nejsou problém, tak když Fendera tak určitě American Standard.. osobně bych dodržel 3x singl.. to je prostě Strat..dle mě humbucker nemá na stratu co dělat.. hodně štěstí a pak se kdyžtak pochlub, rád se koukám na nové věci
pokud peníze nejsou problém, tak když Fendera tak určitě American Standard.. osobně bych dodržel 3x singl.. to je prostě Strat..dle mě humbucker nemá na stratu co dělat.. hodně štěstí a pak se kdyžtak pochlub, rád se koukám na nové věci
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
taky bouhzel nemam zkusenosti s fendrem v tyhle cenovy relaci...ale osobne bych se vyhnul tem ostarsenejm modelum co maj schvalne sedreny laky a tak...podle me to sou jen prachy navic
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
Jj, o tom píšu v otázce, to mi taky přijde zbytečný, navíc nijak netoužim po tom, aby byla kytara omlácená.nity píše:taky bouhzel nemam zkusenosti s fendrem v tyhle cenovy relaci...ale osobne bych se vyhnul tem ostarsenejm modelum co maj schvalne sedreny laky a tak...podle me to sou jen prachy navic
Predevsim doporucuju jit resit kytaru tvych moznosti na jiny (erudovanejsi) forum, at uz Fender, HC nebo jiny, zkratka tam, kde zucastneni uzivatele alespon prisli s takovou kytarou do styku;)
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
tak pokud chces zvuk humbuckeru a chces hrat hlavne zkresleny, chces hrat kila, ktere se ponesou a chces mit poradny sustain, tak nevim, jeslti je stratik to prave... jina kytara by to byt nemohla?
jinak vaughan - jeho zvuk obdivuju... to je proste stratocaster jak ma byt... sada, ktera ti da jeho zvuk, je treba 69 CS.
beck - ten pouziva treba hot noiseless... pro me to uz trochu opousti teritorium praveho strat zvuku...
ingví - to nebudu komentovat - to je proste... hmm jak to rict... asi by to byla ma nocni mura mit zvuk, ktery ma ingví malstýn tedko
pak taky vybrat nejaky ten model ze... ruzne radiusy hmatniku, palisandr nebo javor, krk leskly nebo matny... spis bych vzal kytaru do ruky a zkousel jak mi sedi na sucho a jak se mi na ni hraje... na napisy na hlave bych moc necumel. ...no a snímače - ty se dají vyměnit vždycky... tohle je ta jediná oblast, kde pak můžeš slušně experimentovat... a vybírat kytaru podle zvuku snímačů když nevíš, co budeš mít za aparát... některé sady totiž nejsou zrovna uni a hrají pěkně blbě třeba na fenderu, ale zase sakra dobře na něčem jiném...
jinak vaughan - jeho zvuk obdivuju... to je proste stratocaster jak ma byt... sada, ktera ti da jeho zvuk, je treba 69 CS.
beck - ten pouziva treba hot noiseless... pro me to uz trochu opousti teritorium praveho strat zvuku...
ingví - to nebudu komentovat - to je proste... hmm jak to rict... asi by to byla ma nocni mura mit zvuk, ktery ma ingví malstýn tedko
pak taky vybrat nejaky ten model ze... ruzne radiusy hmatniku, palisandr nebo javor, krk leskly nebo matny... spis bych vzal kytaru do ruky a zkousel jak mi sedi na sucho a jak se mi na ni hraje... na napisy na hlave bych moc necumel. ...no a snímače - ty se dají vyměnit vždycky... tohle je ta jediná oblast, kde pak můžeš slušně experimentovat... a vybírat kytaru podle zvuku snímačů když nevíš, co budeš mít za aparát... některé sady totiž nejsou zrovna uni a hrají pěkně blbě třeba na fenderu, ale zase sakra dobře na něčem jiném...
Z tím zkoušením je to jasný. Já se taky ptal spíš na to, po jakejch typech sáhnout při tom zkoušení. Že tam strávim celej den, s tim počítám, ale znáš to, budeš zkoušet přes hodinu a musíš si dát pauzu, protože už to neuslyšíš. Vaughan je bez debat. Malmsteenovskej zvuk se mi líbí třeba z Live in Leningrad, z pozdějších máš pravdu, že mě taky moc nebere. Co se týče těch kil, byl to spíš dotaz, převážně si budu preludovat sóla, spíš se to pojilo k těm HB, jestli by strat s nim nebyla taková relativně universální kytarka. Jinak ano, chci strata, se zvukem strata.qwer píše:tak pokud chces zvuk humbuckeru a chces hrat hlavne zkresleny, chces hrat kila, ktere se ponesou a chces mit poradny sustain, tak nevim, jeslti je stratik to prave... jina kytara by to byt nemohla?
no me osobne humbac na stratu nebere... zkousel jsem humbucker velikosti singlu sd little 59, hot rails... na zkresleny zvuk dobre, cisty zvuk to ale dost zabije... Pak jsem mel doma dimarzio pro track, coz je slaboucky humbucker velikosti singlu - zvukove se mi libil daleko vic nez oba seymouri... vic se totiz hodil k singlum.
u vsech humbuckeru me ale dost vadila ta zmena zvuku pri prepnuti z humbuckeru na singl... hlavne jakasi ztrata presence pri prechodu ze singlu na humbac. kazde ma proste svoje - mozna by to vyresil rozpinaci humbucker.
a jinak vyber konkretniho modelu v teto cenove relaci... to uz je proste o potrebach jednotlivce... nekdo rad povidlovy, nekdo makovy
u vsech humbuckeru me ale dost vadila ta zmena zvuku pri prepnuti z humbuckeru na singl... hlavne jakasi ztrata presence pri prechodu ze singlu na humbac. kazde ma proste svoje - mozna by to vyresil rozpinaci humbucker.
a jinak vyber konkretniho modelu v teto cenove relaci... to uz je proste o potrebach jednotlivce... nekdo rad povidlovy, nekdo makovy
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
no hlavní je si v hlavě srovnat, jestli chceš zvuk stratu = singly (SRV atd) a nebo jestli chceš hrát fakt nějaký brutal kila se silenym gainem a vyrovnany zvuk tak pak zrejme nechces strata
to si musis rozmyslet ze jo... na me to tak působí podle toho co píšeš že si požadavkama na toho strata dost protiřečíš... kazdopadne American Standard s krkem který ti sedne a zamiluješ se tak, že to už řešit nebudeš
kurna ja mit 3k euro
kurna ja mit 3k euro
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Ne, to asi jen špatně vyznělo, nejde mi primárně o ty kila, jen jsem se na ně ptal. Primárně mi jde o zvuk strata, ale zkreslenej, nebo jen trochu přičouzenej, hlavně v sólovym hraní. Navíc to nebude jediná kytara v baráku..pupack píše:no hlavní je si v hlavě srovnat, jestli chceš zvuk stratu = singly (SRV atd) a nebo jestli chceš hrát fakt nějaký brutal kila se silenym gainem a vyrovnany zvuk tak pak zrejme nechces stratato si musis rozmyslet ze jo... na me to tak působí podle toho co píšeš že si požadavkama na toho strata dost protiřečíš... kazdopadne American Standard s krkem který ti sedne a zamiluješ se tak, že to už řešit nebudeš
![]()
kurna ja mit 3k euro
Vem si 5 a půl, a kup si u mého přítele Rona Mehla rovnou Strata Custom Shop Masterbuilt a krásný tvídový kombo k tomu:
http://www.proguitar.de/ProGuitarPreisl ... liste.html
Je to těsně před Norimberkem, má tam teď asi kolem 10 Custom Shop Stratů jeden lepší než druhej, některý se vejdou do těch 3,000 Eu.
Jsou to vybraný kousky, nejlepší z nejlepších. Na některý jsem u něj hrál když jsem tam byl pro kombo. Fakt skvělý.
Akorát že Customshopový kytary jsou většinou "reliced". Ale to dřevo..a nitro
EDIT: koukám že ty odkazy na konkétní modely nefungujou - otevři si vlevo Fender a
1957 George Fullerton Strat® & Pro Jr. Tweed
http://www.proguitar.de/ProGuitarPreisl ... liste.html
Je to těsně před Norimberkem, má tam teď asi kolem 10 Custom Shop Stratů jeden lepší než druhej, některý se vejdou do těch 3,000 Eu.
Jsou to vybraný kousky, nejlepší z nejlepších. Na některý jsem u něj hrál když jsem tam byl pro kombo. Fakt skvělý.
Akorát že Customshopový kytary jsou většinou "reliced". Ale to dřevo..a nitro
EDIT: koukám že ty odkazy na konkétní modely nefungujou - otevři si vlevo Fender a
1957 George Fullerton Strat® & Pro Jr. Tweed
I´m wheels... movin´wheels
Victorii 35310 (= Bandmaster)
.. ta paní uprostřed ho letovala (hezkej pocit že má kombo mámu
)
http://www.proguitar.de/ProGuitarPreisl ... rk&Ron.jpg
.. ta paní uprostřed ho letovala (hezkej pocit že má kombo mámu
http://www.proguitar.de/ProGuitarPreisl ... rk&Ron.jpg
I´m wheels... movin´wheels