Spojka 2 signálových cest

Pedály, multiefekty, procesory, ...
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

to Nero:

nojooo v obrazku mam obracene return send ale jinak dle mě to LS2 jediné funkční řešení ...

Smrčkův AYB má pouze jeden vstup a dva outputy - protože AYB box se primárně používá k rozdvojení do dvou komb naráz ..
Otázkou je jestli by ti to nepředělal ale taky je otázkou kolik by to stálo když ten boss LS2 už je hotové řešení

tak hodně štěstí :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

a co takhle mrsknout na začátek EHX AB box a jako spojku použít jednoduše nějakou propojku typu http://kytary.cz/pro-co-audio-kabel-2x- ... 28:0:0:1:0 :?:

(pokud by tomu nevadil ten stereo konektor...)
Ferino

Příspěvek od Ferino »

Ten stereo konektor by vadil, nepouštel by dál jednu cestu, takže tam hodit mono konektor a je vymalováno. :lol:
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wraith »

teda nevim jestli tomu dobře rozumim, jestli to chápu dobře tak chceš mít na každý větvi např jiný kytarový efekty a přepínat jestli to pujde jenom horem nebo jen spodem? :)
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

Nero píše:Switchblade neumí spojovat...

Ale takhle - tyhle AB i AYB switche by měly fungovat v obou směrech, tzn jak dva vstupy, tak dva výstupy. Nebo je v tom nějaký problém?
myslim, ze umi. aspon to pisou na kytarach, ale stejne to neni idealni reseni na ten konec.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Jestli se může zapojit Smrkčův AYB box i obráceně - toť otázka... A odpověď by měl znát asi jen pan Smrčka. :)

Podle mě by to mělo jít bez problémů. Myslím, že v signálové cestě žádné operační zesilovače nejsou.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Já nevim pořád si myslím že to celé zvládne jen jedna krabička a to ten Boss LS2 a to tak že jsou tam dvě smyčky = dvě efektové cesty...potenciometr se přepne na přepínání mezi A smyčkou a B smyčkou a pak se jen sešlápnutím střídá A a B smyčka...

Obrázek
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jo, tohle vlastne fungovat bude, s necim jsem si to spletl.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wraith »

jestli to má bejt na 2 efektové cesty tak stačí koupit DPDT switch, pokud vim tak jsou to 2 spínače v jednom, takže přepnul by dycky "A" i "B" na jednu "kolej" a je to ne? :)
Cesar

Příspěvek od Cesar »

Přesně jak říká Wraith.
Tak, jak to popisuje NERO je to jednoduchý. Stačí šest jacků a jeden dvojitý přepínač DPTD.
Obrázek
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

mno tak ja nevim jestli neni jednodušší koupit hotovou krabku od Bosse :) ktera navic ten signal i posiluje aby se neztracel a ma daleko vetsi pouziti i treba pro jine zpusoby zapojeni nez bastlit neco se 6ti jackama a dpdt switchem :)

to at si uz Nero rozhodne sam
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

me teda zadna krabice od bosse nikdy signal neposilovala :)

ja sice ten cesaruv nakres a wraithuv navod vubec nechapu, ale sel bych do toho - neco zbastlit :)

to nero: a na co to budes pouzivat?

jinak kdyz jsme u toho - nemate nekdo zkusenosti s ABY krabkama?

jde mi o to, ze se trochu bojim, ze me hodne zeslabne signal, kdyz budu chtit vyuziv oba vystupy zaroven... nadruhou stranu mam ale buffer, ktery by tomu mohl pomoct (?)
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

qwer píše:me teda zadna krabice od bosse nikdy signal neposilovala :)

ja sice ten cesaruv nakres a wraithuv navod vubec nechapu, ale sel bych do toho - neco zbastlit :)

to nero: a na co to budes pouzivat?

jinak kdyz jsme u toho - nemate nekdo zkusenosti s ABY krabkama?

jde mi o to, ze se trochu bojim, ze me hodne zeslabne signal, kdyz budu chtit vyuziv oba vystupy zaroven... nadruhou stranu mam ale buffer, ktery by tomu mohl pomoct (?)
vzdyt to pisu, prave ten boss LS2 ten signal zesiluje (posila ho dal na linkove urovni), pouziva ho i Pavlicek aby se mu neztracel uprostred tech jeho silenych efektu :) je to defacto nejdokonalejsi AYB box co jsem zatim nasel v prodeji a za 2350 :)

a to nemluvim o tom ze si jde u kazde cesty nastavit i hlasitost...
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wraith »

no funguje to jednoduše, stejně jako true bypass, kde máš jednu cestu "okolo" efektu a druhou přes něj, tak takhle by měl jacky a nacpal by si tam co by chtěl :)

ale já po poslednim bastlení doporučuju radši koupit, pokus o TS9/808 nedopadl uplně jak měl :D
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Tak si to vyrob, potřebuješ akorát DPDT přepínač a 6 jack samic a nějakou pixlu... Mám to taky tak, používám to někdy na přepínání dvou různých preampů. Celkové náklady cca 120Kč.
Edit: aaa pardon, nedočetl jsem to téma do komce, už to někdo výše radil 8)
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wraith »

rain píše:Tak si to vyrob, potřebuješ akorát DPDT přepínač a 6 jack samic a nějakou pixlu... Mám to taky tak, používám to někdy na přepínání dvou různých preampů. Celkové náklady cca 120Kč.
Edit: aaa pardon, nedočetl jsem to téma do komce, už to někdo výše radil 8)
no to právě budou trochu víc a kdoví jak to bude fungovat, šumět a podobný, jenom ten DPDT stojí 200 v Praze a to je ještě náhoda že ho vůbec maj
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Cesar píše:Přesně jak říká Wraith.
Tak, jak to popisuje NERO je to jednoduchý. Stačí šest jacků a jeden dvojitý přepínač DPTD.
Obrázek
Genialni, v jednoduchosti je krasa. Kdyz se odmysli ty jacky dole tak je to true bypass. Vlezes se do 2 kil. Neco se naucis a jeste z toho budes mit radost.. Ja bych za toho bose 2,35 nedal..
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Do 2 kil se urcite nevleze, jestli to ma neco vydrzet :) Ale je fakt, ze to bude maximalne tak za polovinu ceny bazarovyho LS-2.
Somnus Aeternus
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

no je sice hezke si neco postavit ale neřeší to to, že celý ten systém akorát žere signál kdežto LS2 je jakoby buffer a taky má mnoho jiných využítí a možností do budoucna :) nemám nic proti kutilství.. ale tohle bych svěřil bud smrčkovi nebo koupil Bosse ;)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

pupack píše:no je sice hezke si neco postavit ale neřeší to to, že celý ten systém akorát žere signál kdežto LS2 je jakoby buffer a taky má mnoho jiných využítí a možností do budoucna :) nemám nic proti kutilství.. ale tohle bych svěřil bud smrčkovi nebo koupil Bosse ;)
To mi zas neprijde jako relevantni argument, tady je minimum dratu a soucastek, takze to nebude zrat v podstate nic a navic vetsina efektu ma v sobe buffer, takze pokud chces ABckovat dve efektovy cesty, tak je podle me zbytecny nakonec nutne cpat dalsi buffer, pokud clovek neni T/B maniak :)
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“