Oprava - ladící kolík (hardware)

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
warner

Oprava - ladící kolík (hardware)

Příspěvek od warner »

Ahoj všem,
Přihodil se mi malér. Po nějaké době jsem vzal do ruky kytaru a koukám, ladící "kolík" pro G je nějakej divnej. Po otočení kytary jsem zjistil, že šroubky, které drží mechaniku jsou vylezlé (vytržené) z hlavy.
Poraďte prosím někdo, zda je nějaká cesta, jak mechaniku znovu k hlavě připevnit. Napdlo mně do těch původních direk dát nějaký lepidlo, nebo tmel. Po ztvrdnutí znovu vyvrtat dírku a šroubky zašroubovat zpět. Jenže netuším, jakou chemii použít. Případně šroubky vlepit, ale to je poměrně nevratný krok.
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

vim že existují tmely do zdi co když zprasíš díru tak to zazmelíš a znovu převrtáš, ale nevím jestli to je aji do dřeba ja bych tam dal větší šroubky jako průměrově tlustší :)
woro90

Příspěvek od woro90 »

Zkus do díry po vytrženém vrutu jen zasunout párátko seříznuté na potřebnou tloušťku a do klínu (můžeš ho tam kdyžtak i přilepit), tím doplníš chybějící dřevo a vrut se chytne. Dávat větší vrut nebo něco tmelit je prasárna, dřevo se doplňuje vždy jen dřevem.

...btw špatná sekce?
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Já bych tam dal taky nějakej ten kousek deva a přilepil bych to tam pryskyřící nebo klíhem, a pak bych to tam zase navrtal :idea:
woro90

Příspěvek od woro90 »

Bez vrtání, protože ten vložený kousek s vlákny rovnoběžně s osou otvoru bude ve směru, ve kterém na něj bude působit vrut, měkčí než ostatní dřevo, takže by měl být tlustší než to, co tam chybí.Navíc nevím jak bys chtěl tu miniaturní dírku zacpávat a převrtávat...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Pikus

Příspěvek od Pikus »

woro90 píše:Bez vrtání, protože ten vložený kousek s vlákny rovnoběžně s osou otvoru bude ve směru, ve kterém na něj bude působit vrut, měkčí než ostatní dřevo, takže by měl být tlustší než to, co tam chybí.Navíc nevím jak bys chtěl tu miniaturní dírku zacpávat a převrtávat...
No, krom hraní se věnuju modelování (letadla a tanky), takže já bych to zvládnul :D
woro90

Příspěvek od woro90 »

Vyskytuješ se na rcmanii? Nebo děláš "jenom" plastiky?
warner

Příspěvek od warner »

Děkuju za nápady. Taky modelařím (RC letadla a vrtulníky), takže ze začátky jsem polemizoval použít PU lepidlo (naboptná) a vrut naolejovat, aby se nepřilepil. Ale asi vítěz bude dvousložkové epoxi napěchované do otvoru. Do epoxidu zasunu dřívko (špejli), do té pak idělám malinkým (modelářským :) ) vrtáčkem dírku a všroubuju vrut.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“