Hybridní elektronika u akustické kytary
Pravidla fóra
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Hybridní elektronika u akustické kytary
Hybridní elektronika obsahuje snímač v kobylce a mikrofon dohromady.
Prosím, má někdo zkušenosti s touto elektronikou?
Zvuk, použitelnost, výhody, nevýhody.
Díky za příspěvky.
Prosím, má někdo zkušenosti s touto elektronikou?
Zvuk, použitelnost, výhody, nevýhody.
Díky za příspěvky.
- miraslozil
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Díky za odpověď. Máš zkušenosti s nějakými konkrétními typy?
Mě zajímá především Godin EPM Quantum II, která se dává do kytar Seagull. Ta by měla být určitě kvalitní.

Mě zajímá především Godin EPM Quantum II, která se dává do kytar Seagull. Ta by měla být určitě kvalitní.

- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem tu hybridní elektroniku vyzkoušel u nějaké Yamahy co stála přes 20t, takže to byla určitě kvalitní.
Nicméně jsem nepostřehl žádnou výraznou změnu. Tón byl akorát kulatější. Asi mi víc sedí umělost piezo-snímače.
Navíc brutální náchylnost ke zpětné vazbě - pokud na kombu nejsou nějaké funkce na její eliminaci, tak se na to prakticky nedá hrát.
No alespoň jsem přišel na to, že o nic moc nepřicházím, zůstanu u kvalitního piezo.
Nicméně jsem nepostřehl žádnou výraznou změnu. Tón byl akorát kulatější. Asi mi víc sedí umělost piezo-snímače.
Navíc brutální náchylnost ke zpětné vazbě - pokud na kombu nejsou nějaké funkce na její eliminaci, tak se na to prakticky nedá hrát.
No alespoň jsem přišel na to, že o nic moc nepřicházím, zůstanu u kvalitního piezo.
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že jsem zkoušel
Yamaha-APX900-NT
a
Yamaha-APX9NA-NT
A vazbily jak prase.
Hrál jsem tam na nějaký starčí typ tohoto:
Crate-CA120DG-Durango
Měl potenciometr na Feedback filtr - s ním to pak už šlo. Ale výrazný rozdíl ve zvuku tam nebyl.
Hlavně, co mi přišlo divné, že mikrofon bez zesíleného pieza vůbec nehrál.
Yamaha-APX900-NT
a
Yamaha-APX9NA-NT
A vazbily jak prase.
Hrál jsem tam na nějaký starčí typ tohoto:
Crate-CA120DG-Durango
Měl potenciometr na Feedback filtr - s ním to pak už šlo. Ale výrazný rozdíl ve zvuku tam nebyl.
Hlavně, co mi přišlo divné, že mikrofon bez zesíleného pieza vůbec nehrál.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ted budu jen tipovat, ale - vina může být v zapojení. V mé kytaře vybavené dvěma HB v původním zapojení při zapojení obou snímačů musely oba mít zesílené volume, aby to hrálo. Nešlo mít jeden zcela hlasitostně stažený. Možná že toto je stejný případ a změna zapojení by to vyřešila.dayslypper píše: Hlavně, co mi přišlo divné, že mikrofon bez zesíleného pieza vůbec nehrál.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
- rastakvajanasta
V poslední době jsem zkoušel hybridní snímání v top modelu Cort-Parkwood a nepřesvědčilo mě, ostatně jako celá ta kytara. Nejde říct, že ten a ten typ snímání bude automaticky lepší/horší, vždy záleží na kvalitě zpracování snímání - elektroniky - a vůbec celé kytary.
Obecně je snímání na akustikách velká bolest. U masově prodávaných kytar bych vyzvihnul úsilí taťky Taylora
jak jinak. S věrohodností zvuku došel asi nejdál.
Obecně je snímání na akustikách velká bolest. U masově prodávaných kytar bych vyzvihnul úsilí taťky Taylora
Naposledy upravil(a) rastakvajanasta dne 28.01.2009 5:01, celkem upraveno 1 x.
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele: