Zdravim, vidim že se tu probíraj už pokročilý věci jako je nákup aparatury. Já bych se chtěl zeptat na to předtim Jak ste se vlastně rozhodli zpívat ? Hraju na kytaru něco kolem 2 a půl roku. Na akustiku hrát a zpívat nějaký táborový písničky to zvládám. Jenže sem vyznavač spíš HC/metal/metalcore. Blití bych fakt nezvládnul, ale chtěl bych vyzkoušet zpívat do toho čistej.
Teď hledám vzor, podle čeho bych se mohl učit a vyzkoušet si, jestli zvládnu kytaru a zpěv tohodle stylu. Koukal sem na kytary zpěváků a to bych technicky zvládnul. Na základce sem zpíval od 4 do 9 třídy v jedný soutěži Ale to byl 2. nebo 3. hlas. Jenže to už je 5 let pryč To jenom abych ujasnil, že už sem někdy otevřel pusu. No a hledám ten vzor, jenže to sou všechno takový vysoký hlasy, co neuzpívám(Bullet for my valentine, Avenged sevenfold) a zpívat to níž, se mi moc nelíbí. Nemáte někdo nějakej typ ?
Zapátrejte v paměti, jak ste začínali Mozná toho nechám po měsíci, ale chtěl bych to vyzkoušet.
Tak zaprvý, zpěvák z Avenged Sevenfold nemá vůbec vysokej hlas. I když se to někomu může zdát , tak to tak neni. Zpívá to tam kde to zazpívá 30% klůků. Proč mu to ale zní , tak luxusně? Kdybych to porovnával se sebou , tak má položenej hlas o trochu níž než já, ale hlavně zpívá přes rezonanci. Nevim moc jak vysvětlit , co to je -prostě když máš akustiku , tak ti hraje , tak "nahlas" protože máš ten velkej protstor uvnitř ve kterym se zvuk odráží a proto je tak "hutnej" . Když se to naučíš , tak pak umíš zpívat , tak , že z tebe de zvuk jako z těch A.Sevenfold. Je to o tom , že se musíš naučit používat k rezonování plíce a hlavu. Nejlíp je to vydět na operních zpěvácích, který "řvou " na celý divadlo a vůbec nepotřebujou mikrák(myslim tim jenom menší divadla). Bullet for my Valentain , tam už ten zpěvák do vejšek de , ael ne zas , tak závratně...
Když chceš začít zpívat , tak zvládnou tři věci:
1) musíš se rozhodou jakym směrem chceš jít , protože prostě nemůžeš zpívat jako oba zpěváci zmíněných skupin. Když budeš mít telent atd. Mužeš zpívat jako jenon z nich , ael nikdy neskončíš tak, že by si zvládnul obě dvě. ..Nebo pokud začneš stylem Seje Tankiana pak už si nezazpíváš popíl ...
2) musíš mít hodně dobrej sluch. -To musí mít každej zpěvák, ael pokud chceš hrát rock a nejsi milionář, tak nebudeš mít aparaturu v který ti to bude zpívat samo. -Může se ti zdát , že zpíváš dobře , ael až si vezmeš mikrák a bednu, tak to protebe bude šok. -Je to o tom , že se neslyšíš a musíš se poslouchat z bedny s kterýj(pokud si neseženeš 50 k) pudu celkem zkreslenej zvuk a na to potřebuješ hodně slušnej sluch.
3) Musíš mít b krku náký předpoklady. Já sem zpíval v nákej dětskej sborech do 11 let a šlo mi to luxusně. Pak sem se 6 let věnoval sportu , a když se snažim zpívat náký složitější věci , tak prostě slyšim , že je to špatně , ael nedokážu s tim nic dělat. Asi se na mě podepsala mutace a předevšim běhání v zimě ...ted mě to s**e , ael co nadělám...
P.S : zapívat si táborákový věci neni problem -sou psaný , tak aby mohli zpívat všichni, a nejenom zpěváci, ale je problém vyseknout náký silný melodický věci . Ten zpěvák z AS používá asi oktávu , ael tim jakej má hlas- a jistotu v něm- je tak mrdozní...
Díky za obsáhlý info Ty táborákový písničky sem myslel, jako že zvládnu něco hrát a přitom zpívat. S tou rezonancí sem se učil pracovat. S těma předpokladama nevim, budu nějakej čas zpívat a uvidim, jestli obnovim něco z tý základky Aparát zatim neřešim, chtěl bych si zkusit jak to pude a kdyžtak aby mě někdo poslechl, aby mi aspoň řekl, jak to zní. Přes mikrák už sem zpíval, ale to bylo na jedný soutěži a tam sme zpívali kvartet a já měl trému, takže si to už moc nepamatuju.
Jestli to nemam v krku, tak se pořádně chytnu kytary, abych mohl hrát první a bude to Jinak Avenged zpívaj dost vysoko, ale taky je ten zpěvák malej a nemá 190cm...
Já ty Avenged Sevenfold moc neposlouchám , ale tušim že v písničce Scream, je dobře vidět jak ty jeho nejhlubší tony, co tam zpívá, nejsou vysoko, a podle odhadu bych řek , že v v tý písničce se vejde do 10 půltonů. Tak hádat se s tebou nebudu, kažopádně pokud nejsi talent je to běh na dlouhou trat